Testler

Tarçınlı Kurabiye: Volkswagen Amarok Canyon




  • Motor: 1968 cc, 4 silindirli turbo dizel
  • Güç: 180 hp @ 4000 d/d
  • Tork: 420 Nm @ 1750 d/d
  • Şanzıman: 8-ileri, tork konvertörlü otomatik
  • 0-100 km/s: 11,3 sn
  • Son hız: 179 km/s
  • Test tüketimi: Ortalama 11 litre/100 km
  • Ağırlık: 2128 kg
  • Bagaj hacmi: 920 litre
  • Fiyat: 104.080 TL

Sürüş konforu
Kulanım kolaylığı
Rafinelik düzeyi
Hacmini aşan motor
+ Kusursuz şanzıman
80 litrelik depo
+ Büyük yan aynalar
+ Ergonomik kumandalar
Kısa dönüş çapı
Geniş arka yaşam alanı
+ Bol eşya gözü

– Ortalama frenler
– Yüksek yakıt tüketimi
– Çok etkili çalışmayan 4×4 sistemi
– Yüksek hızlarda yumuşak direksiyon
– Dar torpido gözü
– Rüzgar sesi

 

Foto galeri için tıklayın!

OTOPARK

Sürücünün Adresi.

İlgili Makaleler

66 Yorum

    1. Ben kullandim öyle akilda kalici bir his yok klasik pikaplardaki özellikler bu aracta da var (Zayif hissiz bir direksiyon, sarsintili bir gövde, rüzgar sesi, yüksek yakit tuketimi, yüksek servis ve bakim maliyetleri)

      1. Renault Qashqai’nin 115.000 tl olduğu bir ülkede, Amarok bu özellik, sağlamlık, tip olarak kaymak..

  1. Videoyu izleyemiyorum. Bu video kullanılamıyor hatasi veriyo. Bi bakarsanız sevinirim.

  2. Bu soruyu bilhassa murat cevaplarsa sevinirim .
    Evet bu araba Türkiye şartlarında sınıfının en iyisi , araç konforlu demişiniz ama ben 2012 modeline bindim , kasis gibi tümsek gibi engebelerde çok zıplıyor bi çözüm şekli olarak ; Aracın alt yapısına makasların dışında bineklerin kullandığı bi tür amortisör takılıp , aracın ağırlığını ölçüp , buna göre adaptif biçimde süspansiyon değişemez mi ?
    Yapılırsa pikap için devrim olur , sınıfının en iyisinede yakışır mı yakışır !

    1. Bizde yeni kasa Transporter var arkada bağımsız süspansiyon var biraz fazla ağır yük taşımaya kalktığın zaman hemen çöküyor pısıyor kalıyor.

      1. Ağırlığın etkisiyle mi pısıyor yoksa sistemin ayrı bir müdahalesi mi var , tam anlayamadım …

      2. Bağımsız süspansiyon Transporter gibi ticari araçlarda az rastlanan bir süspansiyon tipi ki yükte bayağı pısıyor üstüne üstelik çokta sert bir süspansiyon makas olsa idi pısmazdı ama böylede çok çok çok iyi ama dediğim gibi otomobillerde kullanılan süspansiyon

  3. Sinan uçaktan da yol istedinya helal sana. Alfanın arkasına tek rakibim f16 yaz kardeşim 🙂

  4. test mazda cx-5 gibi özel bir test olmuş. benim şahsi kanaatim bu pick uplar çilekeş ,hor kullanılan araçlar. bu tarzın hakkınıen iyi caponlar verir bence gene. benım bu sınıftakı tercıhım isuzu d-max olurdu

  5. Elinize sağlık, güzel test olmuş.

    Yalnız şanzımanla ilgili şöyle bir cümle geçti : “ZF’ten hemen sonra geliyor, benim favori şanzımanlarım arasında.”

    Testteki Amarok’un şanzımanı da zaten bildiğimiz ZF-8HP 🙂

    Bu şanzıman birçok kişinin kafasında BMW ile özdeşleşti ama Volkswagen grubu da bu şanzımanı kullanıyor. Amarok, Touareg, Cayenne vs. hepsinin 8 ileri otomatik şanzımanı ZF.
    BMW grubu, VW grubu, Fiat-Chrysler grubu ve Jaguar-Land Rover grubu güncel modellerinde ZF-8HP kullanıyor.

    http://www.zf.com/ap/content/en/china/corporate_cn/news_events_cn/news_cn/news_detail_cn.jsp?newsId=21874024

    Saygılar, sevgiler.

    1. Pardon yanlış oldu. Touareg ve Cayenne’de kullanılan 8 ileri şanzıman Aisin üretimi. ZF değil.

  6. Testte Oreo’nun çakması olan Borneo’da gözüküyor. Çekimler sırasında acıkıldıysa tabi (:

  7. türkiyede otomobil incelemesi yaparken drop test yapan ilk ekip oldunuz muhtemelen. bunun dışında bu araçlar hakkında benim genel yorumum “gaza gelip almayın, sadece ihtiyacınız varsa bu tarz araçlara yönelin, yoksa uzak durun” olacaktır. otomobil konforuna gitgide yaklaşması ve biraz modifiye ederek pahalı 4×4 lere kafa tutan bir estetiğe kavuşması kullanıcıları yanıltıyor maalesef. “yazın köye gidiyoruz” dan öte ağır kullanıma ihtiyacı olmayacak şehir halkı için çok zor arabalar bunlar. bunun dışında keşke gece dış mekan çekimleri için harici led flaş takabileceğiniz basit bir aynasız yada benzeri kamera kullanabilseniz. güzel içeriği biraz daha görüntü kalitesi ile buluştursanız tadından yenmeyecek.

  8. s enistem ilk ciktiginda 4×4 diferansiyel kilitli fullunu almisti . son hiz179 denmis ama enistem 180-190-195 pardon 1.80 -1.90 kaptiriyordu 😀

  9. Test geldiğini gördüğümden beri ağzım kulaklarımda! Şimdi keyifle izleme zamanı!

  10. Öncelikle test için teşekkür ederim , 88 model araç bile inceleseniz muhabbettiniz testi bambaşka bir yere taşıyor çok iyisiniz..Amarok gerçekten tasarım olarak çok hoşuma giden bir araç.Benim bir önerim olacak bu tarz araçları otomobildünyam gibi özel parkurlarda test etseniz daha mantıklı olacaktır.Yeniden teşekkür ederim kolay gelsin.

    1. özel parkur dediğin boş alan, çekimi gece yaptığımız için en aydınlık yer orasıydı yoksa gündüz daha farklı yerlere giriyoruz.

  11. Pikap Toyotanın işi savaş haberleri belgeselleri seyrettiğinizde hep Karşınıza çıkar. Amerika’daki pikap testlerinde,mukayeselerde Aracın biri mutlaka toyotadır ..Top gear kuzey kutbuna onunla gitmiştir.sonuç olarak pikap Savaşçı Olmalı hemen sitepnesini bırakmamalı.

  12. Ya o değil test güzelde, normalde arabalara neler yapıyorsunuz acaba onu merak ettim şimdi sonra takipci i30 vermiyor 🙂

  13. enistem ilk ciktiginda 4×4 diferansiyel kilitli fullunu almisti . son hiz179 denmis ama enistem 180-190-195 pardon 1.80 -1.90 kaptiriyordu 😀

  14. ilk defa sinan abinin olduğu bi testi beğenmedim belkide araba zevksiizdi ama arkanın sürtmessi isletmenin düşmesi bana hoş gelmedi arabanın arazi performansını yeterli bulmadım bikamyonet gücüyle ön planda olmalı vede 4çarpı 2 ya alıp toprakta yanlasanız daha eğlenceli olabilirdi emeğinize sağlık devamınnı bekliyoruz sinan forever:)

  15. video, bu testi yaparken hiç keyif alınmamış izlenimi verdi. araçta da model olarak bir soğukluk var zaten.

  16. İyi günler.
    Öncelikle gündüz saatlerinde de arazi görüntüleri olsaydı bence daha güzel olurdu.

    İkinci olarak eski tarihlerde Nissan country şu an yeni D-Max kullanıcısı ve bir çok pikap modeline binmiş biri olarak kendimce bazı düzeltmeler ve eklemeler yapmak istedim.

    Bu kadar sert araç için yumuşak demeniz garip geldi. Bu sınıftaki araçların hepsi kütük gibi. Bozuk zeminli yollarda kendi aracımdan bile soğuyorum.

    Fiyat olarak 140-150 bin seviyesi zaten imkansız. Çünkü bu sınıfta ötv tüm modellerde aynı -%4-. Bu yüzden And abinin motora göre fiyat belirtmesi yanlış. Aslında araştıracak olursanız Amarok un donanım açısından rakiplerine göre bariz yüksek fiyatlarla geldiğini görürsünüz. Tabi kağıt üstünde karşılaştırmak yanıltabilir. Bir de test edip öyle karar vermek daha doğru.

    Alt yapı sürekli 4×4 ve merkez torsen diferansiyel olduğu için bence sınıfının en iyi yol tutuşuna sahip ve yakıt tüketimi bu yüzden 4×2 lere göre yüksek.

    Umarım Anadolu Isuzu size bir D-Max V-Cross ayarlar da aradaki artıları ve eksileri bir de sizin gözünüzden görmüş oluruz.
    Kolay gelsin.

    1. Bu sınıftaki araçların hepsi kutuk gibi demek yanlis olur. Bilmiyorum bindinizmi ama son versiyon hilux 4*4 kullananizi tavsiye ederim binek araçlar kadar konforlu bir pick up

      1. Son versiyona binmedim. Bir önceki kasaya binme şansım oldu. Ancak testte SUV lara alternatif gibi anlatılması çok garibime gitti. Kendi içinde pikaplarında konforlusu veya konforsuzu var ancak kesinlikle hiçbiri suvlarla yarışamaz.

  17. And abi site için amaçlanan günlük tık sayısına ulaşabiliyor musunuz? Kaç tık alıyorsunuz?

      1. Selamlar.

        Bu 25.000 giriş sayısına arsiv.otopark.com da dahil mi?

        Google’da mesela Mazda CX-5 test diye aratınca yeni site çıkmıyor, arşiv çıkıyor. Diğer arabalarda da böyle. Yeni siteyi bilmeyenler eski sitede takılıyor olabilir.

        Bir sorum daha var: Buraya yorum yazdıktan sonra hatalı yazdığımızı fark ettiysek sonradan düzeltme şansımız var mı? Dün bu testin altına şanzımanlarla ilgili yazdığım bir yorumda dalgınlıkla hatalı bilgi yazmışım. Sonradan fark ettim ama düzeltmek için altına başka bir yorum yazmak zorunda kaldım. Bu şekilde görüntü kalabalığı olduğunu düşünüyorum. O hatalı yorumu silmenin ya da düzeltmenin yolu var mı? Teşekkürler.

      2. @BMW 320d site yeni sayılır , birçok düzeltme yapılmasına rağmen eksiklikleri var umarın zamanla düzelecek .
        Ayrıca sitenin son hali de epey YALIN , eskisi kadar eylenemiyoruz …

  18. Ben sadece şu bütün pickuplar kütük gibi diyen arkadaşlar için 2008 model ve üzeri nissan navara le araç kullanmalarını söylüyorum 🙂 bütün pickuplar mevcuttu elimde şu kütük lafını ilgili yerlere yedirelim 😀

    1. Birincisi “lafını ilgili yerlere yedirelim” deyip de bari seviyesizliğini belli etmeseydin kardeş ya. Demeseydin iyiydi yani.
      Yine de ben cevabımı veriyim. Testte suv alternatifiymiş gibi anlatılmış. Benim şaşırdığım nokta o. Ayrıca bindiğim navarada 150 kg ağırlık vardı ve sahibi de konfor sorunundan dolayı kısa sürede sattı zaten.

      1. Senin daha çok fırın ekmek yemen lazım delikanlı. Makaslarla sana mutluluklar aman dikkat et sarmasın.

  19. Off road testi yapacak başka zaman ve yer bulamadınız mı? arkadan vızır vızır geçen araçlar. Bir kaysa anayolda araç .Kör gözle kırdınız da vallahi arabayı.

  20. yol kenarındaki tepecikten çıkmaya çalışırlarken resmen ben gerildim 🙂 hem inişte hem çıkışta gergin anlarda ben sürüyomuşum gibi bi hisse kapıldım.Çok zevkli bir videoydu her zaman ki gibi ama bi eleştirim off-road yaparken bu akdar zifiri karanlıklarda yapmayın genellikle dikkat ettim ne zaman bi arazi tipli araç geçse elinize karanlıkta test ediyosunuz.Yasadışı iş yapıyosunuz hissi var 🙂

  21. Bugün öğle vaktinde Maltepe Orhangazi lisesinin tam önünde kız arkadaşımla gezerken bi araba geliyor karşıdan belli ki E39 ama 520İ filan değil bu oydu ta kendisi And’ın M5’i renginden tanıdım resmen ben And’ın kamçıladığı araba diye bağırıyordu, yanında Noyan vardı kameralarda vardı kulaklardan And abiyi tanıdım zaten 😀 bağırdım bi frene basar gibi oldu koşsam kıza ayıp olur filan dedim geri doğru 3-5 adım attım M5 bastı gitti 😀

  22. abı 8 ileri dsg varmı ya ilk defa duydum vallaha ıyıymıs vıdeo herzamankı gıbı cok guzel bu arada basarılar

  23. abı ılk defa 8 ileri dsg duyuyorum bu arada vıdeo cok guzel abı devam basarılar

  24. gercekten guzel bir test olmuş teşekkürler… ama:
    keske onceki tiguan incelemesini 2.0 tdi 4×4 7-ileri dsg ıslak kavramalı (qd500) sanzımanlı model ile yapsaydınız.. boylece farklı vw modellerinde kullanılan 2.0 tdi cr motorunun iki farklı şanzıman performansını da (zf8hp vs. qd500) artıları ve eksileriyle birlikte görme fırsatımız olurdu…
    acaba vw ilerde kullanacagı 4×4 lerde zf nin tork konvertorlerini mi yoksa dsg mi tercih edecek?
    acaba dsg sanzımanlar zf nin onden ceken araclar icin ürettiği (zf9hp) sanzımanı ile birlikte populerliklerini yitircek mi?
    kafamda deli sorular =)

  25. Araç ticari olduğu için farklı oranda ÖTV alınmıyor mu? 1.5 lt olmuş, 2.5 lt olmuş farkı yok. Bu durumda 104 bin TL yüksek bir meblağ değil mi? Fiyat değerlendirmesine şaşırdım sadece. Test yine gayet güzel olmuş. Off-road testleri oldukça keyifli oluyor.

  26. arabanın ağzına et sonra offroad çok zevkli, cepten çıksa onun parası aynı zevki almassın bence, alem adamsın Sinan abi 😀

  27. Ah be Mehmet Abi arabanın 140 -150 si var ne demektir yav . Pick up bu naptın sen 140 lira olsa kimse bakmaz bunun yüzüne ben bakmam yani gider hiluxu var l200 ü var 2 side gayet başaralı.

  28. Akıllara ziyan arabamsı pikAP. Yüksek yakıt tüketimi, gereksiz yer kaplama ve çirkinliği de cabası… trafikte özellikle büyük şehirde son derece saçma ve gereksiz. Bir insan böyle bi arabayı niye alır hangi bi pisikolojik durumdur bu çok ilginç. Tez konusu olur.

  29. Söz konusu pikapsa tartışmasız Japonlar liderdir. Dünyanın, Amerika’nın en çok satan dayanıklı ve sorunsuz pikapını Japonlar yapıyor. VW Amarok arazide yapılan tüm testlerde dökülüyor. Pikap söz konusu olduğunda tartışmasız Japonlar en iyisidir. Toyota Hilux, Nissan Navara ve Mitsubishi L200 varken kim takar Amarok’u. Hilux’un dayanıklılığı ve sağlamlığı BBC’ye konu oldu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu