Haberler

Tesla Supercharger, 2015’te İstanbul’da




Lüks sınıftaki elektrikli otomobil denilince akla ilk gelen marka olan Tesla direksiyonu Türkiye’ye kırdı. Uzun zamandır Türkiye’ye geleceği konuşulan Tesla Motors, uluslararası alanda büyüme hedefine Türkiye’yi de ekledi. Şirket,Türkiye’ye girişini de ilk olarak sahip olduğu şarj istasyonu ağı Supercharger ile yapacak. 2 yıllık büyüme hedefini resmi sitesinde yayımlayan Tesla Motors Avrupa ağırlıklı genişleme planını açıkladı.

Bir haritayla sunulan büyüme raporunda şarj istasyonları 2015’te önce İstanbul ile Türkiye’de açılacak. Otomotiv endüstrisinde Tesla Motors’un 2015’te Türkiye’de kendi satış ağını kurarak giriş yapacağı söylentileri vardı. ABD’li şirketin şarj istasyonu ağını kurması da bu beklentilerin gerçekleşmesi için en güçlü adım olarak görünüyor. Zira firma, kendi mağazalarını açmayı tercih ediyor. Tesla, mağazalarını önemli caddeler dışında alışveriş merkezleri içinde de açıyor.

GOOGLE’DAN DESTEK
2003’te kurulan Tesla Motors’un 6 binden fazla çalışanı bulunuyor. Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su ise teknolojinin dahi isimlerinden Elon Musk. 9.6 milyar dolarlık serveti bulunan ABD’li işadamı aynı zamanda PayPal firmasının da kurucusu. Tesla’nın yatırımcıları arasında Google’un kurucuları Sergey Brin ve Larry Page, eBay eski Başkanı Jeff Skoll gibi isimler de var.

ANADOLU’YA YAYILACAK
Tesla Supercharger’ın Avrupa’da 74 istasyonu bulunuyor. Kuzey Amerika’da 118, Asya’da ise 24 istasyonu olan firma Avrupa, Çin, Japonya ekseninde büyümeyi hedefliyor. Ekim ayı başında China Unicom ile anlaşan firma ABD’de 400, Avrupa’da ise 300 istasyon kurmayı planlıyor. Şirketin Türkiye büyüme hedefinde ise sanayi kentleri ağırlıklı. Tesla Supercharger’ı İstanbul dışında Ankara, İzmir, Konya, Bursa, İzmit, Muğla başta olmak üzere 9 kente yayacak.

Tesla Supercharger ile 90 saniyede şarj mümkün.

[vimeo 68832891 w=500 h=281]

Sabah

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. anlayamadigim su 90 saniyede yuzde 100 sarj mi ediyo bi kismi mi ve mekanizmasi nasil batarya mi degistiriliyo ?

  2. Videoda gösterilen olay supercharge değil, battery swap olayı. 90 saniye içinde arabanın altından bataryalar değiştiriliyor. Supercharger olayı ise 30dk şarj ile ortalama 170mil(273km) menzil sunan şarj sistemi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu