Köşe Yazıları

TUTKU BU DEĞİL!




Daha önce yazmış olduğum “tutku” yazısında otomobiller ile her etkileşimimizin bizi ne kadar mutlu ettiğini yazmıştım. Bu yazımda da tutku’nun yanlış yönlendirilmesinden ve sonuçlarını göreceğiz.

11-12 Ekim İstanbul Park Ralli Kros’a doydu diyebiliriz. İki gün boyunca yarış severler oradaydı ve çok keyifli mücadeleler izledik. Yiğit Timur ve Fatih Kara göğsümüzü kabarttı. Yiğit Timur’un yarı finalde yaptığı atak ayakta alkışlandı. Finalde öndeki rakibi ile sıkı çekişme halindeyken yaşadığı temas maalesef podyum hedefini imkansızlaştırdı. Daha ilk sezonunda aldığı 4.lük için Yiğit’i kutluyoruz ve başarılarının devamının geleceğini biliyoruz. Ralli kros’un hıncını 18-19 Ekim Hitit rallisinde alacak gibi 🙂

Eğer otomobiller ile ilgiliyseniz gerçekten otomobiller ile uğraşmayı seviyorsanız motorsporları ile de içli dışlı olmak şart. Tabi ki herkes yarışacak , pilot olacak diye bir kaide yok fakat yarışları takip etmek, teknolojiyi takip etmek , rallilere gidip izlemek ,tozu yutmak ‘ta bunun bir parçası.

Bizim gibiler ne kadar bu işi kuralına göre yapmaya çalışıyorken bir kısım hatta büyük bir kısım insan da bütün bu bahsettiklerimden haberi bile yok. Bir tarafta dünya ralli kros şampiyonası yapılırken hemen 100 metre yanında İstanbul park otoparkında insanlar bilinçsizce ölüme meydan okuyorlar. Hatta maalesef meydan okudular!!

Otopark ekibi olarak iki gün boyunca yarışları izledik ve aracımızı park etiğimiz alana gidince, etrafının araçlarla dolduğu ve bir kaos içinde donut yapan , yanlayan (yada yanladıklarını zanneden) bir toplulukla karşılaştık. Tabi ki şaşırmadım çünkü uzun zamandır olan bir hadise.

İzlerken içinizden ‘’en azından sokakta yapmıyorlar’’ diyorsunuz fakat büyük ihtimalle sokakta da yapıyorlar yada yapamıyorlar çünkü araçların gücü yetmiyor. Otopark alanında sulu olan bölümde önce lastikleri ıslatıp aracı kaydırmaya çalışan çok var. Komik görüntüler. İnsanlarda zaten bunları görmeye geliyor hatta potansiyeli fark edenler köfte ekme tezgahını kuruvermiş.

 

Otoparkı o halde görünce hani videolarda Pakistan, Hindistan gibi ülkelerde kaos içinde akan trafik görüntüleri olur ya , aynen öyle hissettim ve arkadaşıma dedim ki ’’ burada kaza olmaması çok büyük şans’’   Bunu dememden 5 dakika sonra işte bu tablo gerçekleşti !!

IMG_1588

IMG_1586

Kontrolsüzce drift yapan bir araç yine kontrolsüzce alanda olan bir araç ile çarpıştı ve yolcu koltuğunda oturanın büyük ihtimalle kalçası kırıldı. Şansı varki araç tam kapıdan değil,  B sütunundan darbe aldı ve darbeyi bir nebze hafifletti. Hemen ambulansı aradım ve yine ne kadar şanslılar ki olay yerinde olan iki doktor hemen müdahale etti, otoparkta olan araçlardan boyunluk bulundu ve ambulans gelene kadar sakin ve uygun pozisyonda kalmasını sağladık. İlkyardım adına bu arkadaşlar şanslılardı ama tersi de olabilirdi.

Oraya giden insanların imkanları var ki orda arabalarını pert etme uğruna bilinçsizce hareketlerde bulunabiliyorlar. Onun için kimse ” imkan yok napalım” demesin !!   Artık sürüş eğitimlerine katılmak eskisinden çok daha kolay , hem aracınızı hem de kendinizi tehliyeke atmadan ve bu işi gerçekten bilen insanlardan eğitim alarak yapmak çok daha doğru bir tercih olacaktır.

Hee hala direndiniz ne eğitimi canım! Benim bileğim hepsinden iyi , ben cihaza bindim mi yollar ağlar diyorsanız.  Bare o hareketleri yapanların büyüğü, abisi olan  bilmem ne dayı bilmem ne abi  etrafı düzene sokmaya çalışsın , izleyenleri bariyer arkasına falan alsın vs vs. Kaza yaptıktan sonra sürücünün hala ‘’araba gitti yaaa’’ demesi ve etrafta hala sıfır çizmeye çalışan araçların olmasıda  ‘’yorumsuz’’.

Herkese BİLİNÇLİ , GÜVENLİ sürüşler…

sinan

1986 doğumluyum, makine mühendisiyim. Körfez olsun İstanbul Park olsun her fırsatta pist günlerine katılmaya çalışıyorum. Bir nevi 'track junky'im :) 2010-2013 Türkiye Ralli Şampiyonası'nda sınıf 3 klasmanında co-pilotluk yaptım. Prokart şampiyonasında yarıştım. Motoru olan her şeye ilgi duyuyorum. Ayrıca gerçek bir Alfa Romeo ve OTOPARK tutkunuyum!

İlgili Makaleler

16 Yorum

  1. 400 500 beygirlik arabalara binmiyor ve tehlikenin farkında değilmiş gibi yazıyorsun. arabayı kaydırmanın kontrolü olmaz. piste çıksan bile bianchi olma ihtimalin var. trafiğin , arabanın , hızın şakası yok. Siz eğlendiğinizi zannederken sadece yaşam şansınızı düşürüyorsunuz. Ve daha kötüsü o pistte kendini göstermek isteyenlere örnek oluyorsunuz.

  2. Evet kimse risklerin olmadığından bahsetmedi zaten, ama madem risk almak istiyorsunuz bunun yeri pisttir ve pistte normalde çok büyük kaza yapacağın bir durumu rahatça kurtarabilirsin. Pist ortamında çok daha güvenlisin , sen o riski alamam dersin girmezsin o ayrı , herkes kendinden sorumlu. Ayrıca kaydırmanın kontrolüde olur. Kontrolü geçtim , en basiti öyle bir alanda yapmazsın gidersin tek başına kimseyi tehliye atmadan yaparsın.

  3. Ülkede o kadar eksik var ki birey eğitimi ve medeni gelişim odaklı. Neresini tutsan elinde kalıyor.
    Eğer siz de Otopark.com ekibi olarak yanlama/drift tarzı hareketleri trafiğe açık yerlerde yapıyorsanız vetapex’e katılmamak elde değil ki ben rastlamadım öyle bir video kaydınıza, umarım yoktur.
    En azından, Sinan Koç, en başta söylenmesi gereken cümleyi en sonda söylemiş. Kendi hayatınızı riske etme lüksünüz var, bu sadece sizi ilgilendirir ama başkalarının canını, sağlığını ve güvenliğini riske atmaya kalkarsanız hop derler. Gerçi Türkiye’den bahsediyoruz. Kim kime hop diyecek…

  4. Sakın olun turkiyedeyiz hersey serbest sadece hayatta kalmaya bakın saygılar

  5. Ben o 500 beygirlik makinelerin bir şuursuzun elinin altında tehlike saçmasındansa bin kere sinan koç un elinin altında olmasını yeğlerim.

  6. Doblonun parçası o kadar ucuz ki adam 200-300 bi masrafla kurtulup bu saçma hareketleri yapmaya devam edicektir

  7. Kesinlikle otopark ekibinin yaptığıyla bu bir değil Sinan abi olsun Ant abi olsun çok dikkat ediyorlar böyle şeylere tüm önlemleri alıp yapıyorlar burdaki “apaçi”lerin yaptığı 300 verip kurtuluruz hesabı. Sinan abiye laf diyenler hiç sanmıyorum ki hiçbir “kural dışı” hareket yapmamış, kimseyi riske atmadıktan sonra hiçbir sakıncası yok hatta ben otopark ekibinin arabanın limitlerini test ederken ki videoları da koymasından yanayım keyifli ve açıklayıcı olur bizim için. Son olarak adamlar almak istediğimiz arabanın nasıl yanlar diye biz deneyip patlamamış oluyoruz adamlar kendileri gösteriyor o görüntülerle ki bu bence pozitif bir şey. Herkes keşke otopark ekibi gibi düşünse de trafikte makaslar saçma sapan hareketler yapmak yerine sadece kendini riske atacak şekilde boş bir yerde denese.

  8. Dostum donanımhaberde üyeliğim yok sen daha iyi biliyorsun sanırım orayı 🙂 Boş zamanlarımda forumlarda bilgi paylaşımında bulunmayı severim, nasihatlerin için saol fakat o konuda en ufak sıkıntım yok emin rahat ol 😉 “Gel madalyanı takayım” bir uslüp değildir yalnız saygısızlıktır, burada belki değil ama başka yerlerde bu konuşma tarzın sıkıntıya yol açabilir senin için sen bilirsin yine tabiki, ne yapacaklarını da sen ve ben değil yine adminler bilecektir tabi biz sadece görüşümüzü belirtiriz. Ayrıca sen de bir görüşünü belirtirken “madalya takmak” demek yerine yapıcı bir şekilde eleştirmeyi denersen daha çok şey kazanırsın emin ol 😉

  9. Kardeş daha fazla konuşup kendini rezil etme diye ağzına birşey veririm aklın çıkar, o yüzden sen bir sus en iyisi.

  10. Ahahahaha muhip abi son yorumuna koptum resmen asdfasdfas 😀 Herkesin bir sabrı var sonuçta.

  11. vetapex bu yazı sana şimdi ben sana sorayım trafikte dikiz aynanı ne kadar kullanıyorsun
    2.si yaptıgın seylerı ne kadar düşünüyorsun
    3.su sen beceriksiz olabılırsın ama bu adamlar deneyımlı insanlar sen marşa bastıgında çalıştıgını duyarsın ancak bu adamlar (otopark ekibi) marşa bastıgında bütün olan biteni o anda kafalarında canlandırırlar….

    bu ınsanlar sandıgın düşündügün serseriler degil sen onu bi halt tan anlamayan test çi lere sor fren mesafesının ne oldugundan habersız alkollu araba yarıştıranlara yaz ANLATABİLİYOMUYUM…..

  12. Sonunu düşünmeden bilinçsizce sokaklarda caddelerde her yerde var böyle görüntüler malesef.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu