Haberler

X5 M ve X6 M Resmi Olarak Tanıtıldı




BMW, X5 M ve X6 M modellerini Los Angeles Auto Show’dan hemen önce tanıttı.

Canavarlara baktığımızda; agresif ön tamponlar, geliştirilmiş ızgara, aerodinamik yan etekler, havalandırmalı çamurluklar, aerodinamik yan aynalar ve 21″ hafif alaşım jantlar göze çarpıyor. Lastik olarak modellerde Michelin Pilot Super Sport UHP kullanılmış. Arka lastikler 325/30 R21 iken önler ise 285/35 R21 olmuş. Aracın arkasında ise özel bir arka tampon ve 4 egzoz çıkışına sahip bir difüzör göze çarpıyor.

İç mekanda; Merino spor deri koltuklar, geliştirilmiş gösterge paneli, alüminyum vites kulakçıkları bulunan M deri direksiyon, M kapı eşiği çıtaları, kabartmalı kafalıklar, 4 bölgeli klima ve Harman-Kardon ses sistemi göze çarpıyor.

Her iki modelde de V8 twin-turbo 4.4 litrelik bir motor kullanılıyor. Bu motor 567 beygir güç üretebiliyor ve maksimum torku 750 Nm olarak açıklanmış. 567 beygirlik motora 8 ileri yeni bir M şanzıman eşlik ediyor. Bu şanzıman ile araç 0-100 km/h hızlanmasını 4.2 saniyede tamamlıyor. Araç 250 km/h elektronik hız limiti ile sınırlandırılmış.

Crossoverlar ayrıca M Servotronic direksiyon ve geliştirilmiş bir süspansiyona sahip olacak. Süspansiyon sayesinde aracın yüksekliği 10 mm. düşürülmüş. Frenlerde unutulmamış tabi; büyük mavi kaliperleri ile bu canavarları durdurmak çok da zor değil.

Araçların önümüzdeki bahar aylarında satışa çıkması bekleniyor.

 

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu