Haberler

Yeni C 63 AMG Paris’de kendini gösterdi




Uzun zamandır birçok yerde tanıtımı yapılan AMG GT‘nin yanısıra yeni C 63 AMG de Paris’de Mercedes-Benz tarafından tanıtıldı.

Araç sedan ve coupe olarak iki farklı seçenekte kullanıcıya sunuluyor. Ancak yeni C 63’teki tek seçenek 2 ya da 4 kapılı olması değil. Artık C 63 ve C 63 S olarak iki farklı güç ve karakterden istediğinize sahip olabilirsiniz. Normal versiyon olan C 63’te 476 hp ve 650 Nm tork üreten bir motor bulunurken, daha güçlü olan S versiyonu ise 510 hp ve 700 Nm tork üreten bir motora sahip olacak. S versiyonun motoru AMG GT’de kullanılan motorla birçok ortak parçaya sahip.

En güçlü C 63 ise sedan ve S versiyonu olan olarak belirtilirken, araç limitlendirilmiş hızı olan 250 km/h’e ulaşmadan önce 0-100 hızlanmasını 4 saniyede tamamlıyor. Eğer daha büyük bir bagaja ihtiyacınız varsa C 63 AMG Estate S de 0-100 km/h hızlanmasını sedan versiyonu olan kardeşinden sadece 0.1 saniye daha geç tamamlıyor. Genel olarak ise, S versiyonlarının normal versiyonlarından 0.1 saniye daha hızlı olduğunu söylemek mümkün. Mercedes gücü tekerleklerden motora aktarmak içinse, yazılımsal ve donanımsal olarak yenilenmiş 7 ileri AMG SPEEDSHIFT otomatik şanzımanı tercih etmiş.

Normal versiyon ile S versiyonu arasındaki farklar diferansiyelde de devam ediyor. Normal versiyonda mekanik kilitli diferansiyel bulunurken, S versiyonunda elektronik diferansiyel bulunuyor. Bunun dışında normal versiyonda 18 inçlik jantlar varken, S versiyonunda 19 inçlik jantlar var.

C 63 AMG teslimatlarının 2015 yılının başlarında başlanması planlanıyor.

 

 

Erdem Erkin Erdoğan

Kendimi bildim bileli var olan otomobil tutkum otopark.com ile yarı amatör hale dönüştü.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu