Haberler

Yeni Nesil Skoda Fabia




Orta direğin kurtarıcısı, pikniklerin vazgeçilmez dayı figürü, sesi ile ikinci el alındığı anlaşılan ve her ailede akrabalarımızın en az birinin hayatının bir döneminde sahip olduğu Fabia’nın artık yeni versiyonunun detayları açıklığa kavuştu. Skoda, Avrupa’da önümüzdeki ay satışına başlanacak olan yeni Fabia’nın detaylarını bizlerle paylaştı.

Volkswagen grubunun geliştirdiği MQB platformu üstüne kurulan Fabia, herkesin aşina olduğu 5 kapı hatchback ve 4 kapı Combi versiyonları ile yeniden karşımızda. Üçüncü jenerasyon Fabia, yeni nesil motorları ile selefinde %17 daha tasarruflu ve Euro 6 normlarına uyumlu bir biçimde piyasaya sürülecek.

Hatchback versiyonu selefinden 65 kg daha hafif olmakla beraber, 1.0 MPI motorlu versiyonu (motor kısmına birazdan değineceğiz) sadece 980 kg ağırlığında. Önceki versiyonundan 8 mm kısa ve 31 mm alçak olmasına rağmen, 90 mm daha geniş. Boyutlarına rağmen sınıfındaki en iddialı bagaj hacmini sunan Skoda’nın süper minisi, hatchback versiyonunda 330 litre ve kombi versiyoununda 530 litre değerlerini sahip.

Motor gamına geldiğimizde ise karşımıza 4 benzinli ve 3 dizel ünite çıkıyor. Tüm motorlar start-stop ve fren enerjisinin geri kazanımı gibi özelliklerle donatılmış. Benzinli üniteler 60 ilâ 110 ps arasında değişirken, dizel üniteler ise 75 ilâ 105 ps arası güç değeri sunmakta. Fabia’nın en tutumlu versiyonu olan Greenline ise 2015’de marketlerde olmakla beraber, 100 km’de sadece 3.1 litre yakıt tüketerek kilometre başına 82 kg karbondioksit değeriyle markanın doğaya olan duyarlılığını ön plana çıkarıyor.

Skoda günümüz özelleştirmelerine kulak asmış olacak ki, ilk kez uzun bir opsiyon listesi ile müşterilerinin karşısına çıkıyor. Örneğin, sadece tavan için bile 4 ayrı renk seçeneği sunulmuş. Ayrıca aynaların ve jantların da renklerini değiştirmek mümkün kılınmış.

Ayrıca aracın multimedya sisteminde kullanılan Mirrorlink teknolojisi ile Skoda, akıllı telefon bağlantısının çok daha kolay olacağını ve ek olarak Smartgate özelliği ile de araca ait verilerin depolanıp rahatlıkla kullanılabileceğini belirtiyor. Anahtarsız çalıştırma ve kitleme (KESSY),  ve araca anahtarsız girip çıkma da Fabia için ilklerin arasında sayılabilir.

Türkiye fiyatı belli olmamakla beraber, önümüzdeki günlerde test konuğu olmasını merakla beklediğimiz Fabia, şimdiden orta direğin ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılayacak gibi görünüyor.

 

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. Midtown madness diye bi oyun vardı.1. 1999 da 2.si 2000 de cıkmıstı bunu üniversiteler bile bilmez, orda sehırde random sehır arabları vardı kosnerve kutusu kıvamında ha bu işte o tasarım anlayışı…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu