Haberler

Yeni rekortmen Mazda 6




Mazda 6 2.2 litrelik dizel motoru ile 20 adet rekoru tek seferde kırmayı başardı. Test Almanya Papenburg’daki ATP oval test pistinde 3 adet Mazda 6 ile gerçekleştirildi. 24 saat boyunca zorunlu duraklamalar haricinde otomobillerin tam gaz gittiği testte FIA’nın 2.0-2.5 litre dizel kategorisindeki en hızlı otomobil ünvanın yeni sahibi Mazda 6 oldu.

Rekor denemesi sırasıda 221km/s’lik ortalama hıza ulaşan Mazda 6 günlük kullanımda ise 100km’de sadece 4.2 litrelik karma yakıt tüketimi ile aynı zamanda ekonomik olduğunu kanıtlıyor. Bir önceki rekortmenden 11km/s daha yüksek ortalama hıza ulaşan Mazda 6 23 pilotun katılımı ile toplamda 5300km yol kat etti.

Utku Ulaş Tekin

Dört yaşımdayken babamın aldığı benden bir kaç ay büyük olan 92 model Renault Spring ile başladı tüm bu macera. İnsanların kullandığı hareket eden nesnelerin keşfine başlıyordum. Yaşım ilerledikçe daha da artan bir heyecan oldu bu nesneler içimde. Sonradan bu nesnelerin aslında nesne olmadığını, sadece otomobil tutkunu olan insanlar tarafından görülebilen ruhları olduğunu keşfettim. Fakat sıkıntı bu ruhları görebilen diğer insanları bulmaktı. Arayışın son bulduğu durak ise Otopark.com oldu.

İlgili Makaleler

8 Yorum

  1. 130 bin lira bana fazla geldi testini enkısa zamanda bekliyorum merak uyandırıcı

  2. Emisyona dayalı vergilendirme gelecek mazda coşacak diye beklerken, mercedes ve bmw 1.6Litrelik ünite kullanıyor diye vergi dilimini 2.0Litre ile aynı seviyeye çıkartmayı planlıyorlar. Tabi bu neye yarar, 1.4Litre ile passat satabilen doğuş otoya yarar.

  3. 100 km de 4.5 litre vergi olmasa 1200 yerine canavar gbi 2200 motor alınır da işte ahhh ah

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu