Haberler

Yeni Seat Leon X-Perience




SEAT, Golf Alltrack’in kız kardeşi Leon X-Perience’ı Paris Motor Show’da tanıttı.

Leon ST’den farklı olarak ön ve arka alüminyum koruma barları, tüm çamurluklara yerleştirilmiş plastik siyah dodikler ve yanlardaki marşpiyeler göze çarpıyor. Leon X-Perience, kardeşlerinden farklı olarak 15mm yükseltilmiş şaşi ile geliyor. Ayrıca yeni Leon’un jant seçenekleri 17″ ve 18″ olarak belirlenmiş.

Yeni Leon’daki en önemli detay kuşkusuz 4 tekerlekten çekiş sistemi. Seat burada VW’nin 4Motion’da kullandığı sistemin aynısı olan 5. jenerasyon bir Haldex kavrama kullanmış. Motor seçenekleri olarak ;

  • 1.8 TSI 180 HP & 280 Nm.
  • 1.6 TDI 110 HP & 250 Nm.
  • 2.0 TDI 150 HP & 320 Nm.
  • 2.0 TDI 184 HP & 380 Nm.

bulunuyor.

Tüm motorlarda Start/Stop sistemi standart olacak ve tüm motorlar manuel 6 ileri şanzıman ile sunulacak. İsteyen müşteriler şanzıman olarak DSG tercih edebilecek.

Aracın içine baktığımızda üst modelde SEAT’ın kahverengi deri ve alkantara kumaş ile güzel bir kontrast yakaladığını söyleyebiliriz. Ama düşük donanım seviyelerinde yine kumaş koltuklar kullanılacak. Leon X-Perience, 587 litre bagaj hacmi sunuyor. Arka koltuklar yatırıldığında ise bu hacim 1470 litreye çıkıyor.

Leon X-Perience modelinin önümüzdeki haftalarda satışa çıkacağı açıklandı.

 

 

 

 

 

 

 

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Çok güzel gözüküyor be. Seat iş yapıyor harbi. Sadece Ibiza’ları beğenmiyorum onun dışında iyi işler yapıyor valla . Sibirya kurduna benzettim 😀 İnşallah 10 yıl sonra bu araç veya benzeri bir araç sahibi olabilirim :)) (Mâlum Türkiye halleri )

  2. hb leon dan burada bahsedilmeyen çok önemli bir farkı daha var; arka süspansiyonların bağımsız olması.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu