Haberler

Yeni efsane düşündüğümüzden daha yakın !




Yıllardır üzerine yazılan çizilen onca haberden, çizilen onca senaryodan sonra herkesin merakla beklediği Z4/Supra projesinde sona yaklaşıldı.

Bloomberg’in haberine göre, 2013 yılının Ocak ayında başlayan fizibilite çalışmalarında sona gelindi. Bu demek oluyor ki yeni Supra (bu ilişkinin meyvesinin isminin bu olacağı görüşündeyiz) çok kısa bir sürede karşımızda olabilir.

Z4/Supra ortaklığı aslında bütünün bir parçası. Toyota Verso’da piyasaya sürülen ve yine iki markanın ortak çalışması ile ortaya çıkmış 1.6 litrelik dizel ünite gibi iki dünya devinin daha bir çok ortak proje yürüteceği ve bu birlikteliğin en az 2020 yılına kadar süreceği de gelen bilgiler arasında.

Z4/Supra’nın teknik detayları hala bir sır olarak kalsa da aracın arkadan itişli, önden motorlu ve hibrit bir teknoloji sunacağı kulislerde dolaşan dedikodular arasında.

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. Toyota’nın BMW’ye ne gibi bir katkısı var çözemedim bence ucuz BMW satmak için toyota ismini kullanacak…

    1. Bmw nin Hibrid Hücrelerini Kim Yapıyor sizce? ( Toyota Hibrid Teknolojisinde en sorunsuz ve en ileri teknoloji firmalarından Biri)

  2. Bmw nin Hibrid Hücrelerini Kim Yapıyor sizce? ( Toyota Hibrid Teknolojisinde en sorunsuz ve en ileri teknoloji firmalarından Biri)

  3. BMW deki ismi Z5 ve ikisi önde birisi arkada olmak üzere toplam 3 elektrik motoru bulunacak deniliyor.

  4. Her iki firmada birbirinden faydalanıyor BMW 1600 dizel motoru Toyota’ya veriyor Ondanda hibrit konusunda teknoloji alıyor.

  5. Şu meşhur 1.6 dizeli corolla ve aurise koysalar atrık diyorum, millet (Renault,Opel,Honda) 136 hp 320 nm motorlar üretiyor yakında çift turbolu 1.6 160 hp 360 nm dizel motorlar gelecek.Toyatacılar hala 90 hp uğraşsınlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu