Haberler

1000 beygirlik Corvette




Henüz yollarda görmeye başlamadığımız 2015 Chevrolet Corvette Z06, zaten oldukça etkileyici bir güce sahipti. Fakat John Hennessey ve ekibi, otomobili daha güçlü bir hale getirmek için Hennessey performansta çalışmalara başlamışlar. Yapacakları bir dizi performans iyileştirmesi sonrasında 750 ile 1000 beygir arasında bir güce ulaşacaklarını da açıkladılar.

Z06, orijinal haliyle 650 beygir güce ve 880 Nm torka sahip süper şarjlı 6.2 litre LT4 V8 motorla üretiliyor. Hennessey bu motorda daha yüksek bir potansiyel görmüş olacak ki çalışmak için hiç zaman kaybetmemiş. 750 beygir gibi bir güce ulaşmak için yapılacak değişikliklerin listesi de şöyle sıralanıyor: Geliştirilmiş bobinler, yeni silindir kapakları, yeni intercooler, yeni ekzantirik mili ve yeni bir yazılım. 1000 beygirlik güce ulaşabilmenin yolunu ise Hennessey orijinal süper şarj ile birlikte daha güçlü bir hava alma sistemi ve yeni bir egzoz eklemek olarak açıkladı.

Buradaki uzun videoda John Hennessey, Z06’nın frenler ve aerodinamik açıdan oldukça iyi bir durumda olduğunu belirtiyor ve geliştirme için odak noktasının aktarma organları olduğunu ekliyor. Otomobilde yer alan 8 ileri otomatik şanzımanın ise çok iyi bir seçenek olduğu ve gücü aktarmada 7 ileri manuel şanzımandan daha başarılı olduğunu vurguluyor. Eklediği ilginç bir detay ise Z06’nın Nürburgring tur süresinin 2015 Nissan GT-R NISMO’dan daha iyi olduğu.

 

 

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=8ZfJ6oik0KE]

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu