Haberler

2015 Audi Q7




Yenilenen Audi Q7, şık bir forma sokulurken büyüklüğünden de bir şey kaybetmemiş. Kamuflaj üzerinden kendini gösteren değişiklikler ön ızgara ve farlar. Opsiyonel olarak alınabilen matrix LED farlar ise bir diğer yenilik. Arka stop grubu da artık tamamen LED. En büyük değişimi ağırlığında geçiren Q7, eski hantallığından kurtularak 363 kg kadar hafiflemiş. İç kabinde 4 kollu bir direksiyon tercih edilmiş ve daha büyük dokunmatik ekranlar kullanılmış.

Güç için Audi yenilenmiş bir motor kullanacak. Yeni çift turbolu V6 3.0 litre TDI motor elektrikle çalışan turbo şarj ile de desteklenecek. Daha önce RS5 TDI konsept modeli için kullanılan motorla benzer olması bekleniyor. Yine aynı dizel motorun kullanıldığı bir de plug-in-hybrid versiyonu üretilecek. Bu sayede model 4 litre / 100km ortalama yakıt tüketim değerine sahip olacak. Sadece elektrik ile alabildiği mesafe ise 50km.

Modelin tanıtım tarihi henüz netleşmedi fakat Ocak ya da Mart en yakın seçenekler. Model ayrıca önümüzdeki 3 yıl içinde üretilmesi beklenen coupe tasarımlı Q8 modeline de taban oluşturacak.

 

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu