Haberler

2015 Honda NSX’e yoğun talep




2015 yılında piyasaya çıkması planlanan ikinci jenerasyon Honda NSX için müşterilerin İngiltere’de çoktan kuyruğa girdiği ortaya çıktı.

Honda üretime çıkacak modeli tanıtmasa da, NSX’e sahip olmak isteyenler çoktan ön ödemelerini yapmış durumda. Sipariş defterlerinin iki senedir açık olduğu ve 100 kişinin araç için ön ödeme yaptığı belirtildi. £5,000 ön ödeme yapan müşterilere; Honda tarafından yapılan bilgilendirmede, aracın Audi R8’den pahalı olmayacağı ve Ferrari 458 Italia seviyesinde bir performansa sahip olacağı bilgisi verildi.

Bu performans, Sport Hybrid Super Handling All Wheel Drive (SH-AWD) sistemi ve aracın ortasına yerleştirilmiş V6 çift turbo bir motor ile birlikte çalışan 3 adet elektrik motoru sayesinde ortaya çıkıyor. Toplamda 4 adet motor bulunan araçta; V6 motor arka aksa güç aktarırken, elektrik motorlarından biri çift kavrama şanzıman ile bütünleşik çalışıyor ve diğer iki elektrik motoru ise ön tekerleklere güç veriyor.

2015 NSX , ABD’nin Ohio eyaletinde bulunan Honda Performance Manufacturing Center’da (Honda Performans Üretim Merkezi) geliştirilip üretilecek. Ve yüksek ihtimalle Ocak ayında North American International Auto Show’da görücüye çıkacak.

Son olarak Honda’nın şimdiden yeni Type-R için sipariş defterlerini açtığını söylemeden geçmeyelim. Type-R için istenen ön ödeme £3,000. Yeni Type-R’ın 2015 Ağustos-Eylül gibi müşterilere teslim edilmesi bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu