Haberler

Land Rover’ın 2015 planları




Land Rover, Los Angeles Auto Show sırasında 2015 planlarını bizlerle paylaştı.

discovery sport

En büyük değişiklik Discovery Sport modelindeydi. Özel olarak 2.0 litre 4 silindir turbo şarjlı motorla üretilecek olan model, 240 beygir gücü 9 ileri otomatik şanzımanla birleştiriyor. Bir yeniliğe de imza atılarak küçük SUV segmentinde 5+2 koltuk opsiyonu da bu modelde sunuluyor.

 

freelander 2

 

Discovery Sport için, Freelander 2 modelinin yerine geleceği söylenmişti fakat planlarda değişiklik yapıldı. Freelander 2 modelinin de devam edeceği marka tarafından açıklandı. Aynı motorla üretilecek olmasına karşın sadece şanzımanda değişiklik yapılmış ve 6 ileri otomatik şanzıman tercih edilmiş. Satış rakamlarını yüksek tutabilmek için Land Rover, modele ekstra paketler eklemiş ve standart donanımda iyileştirme yapılmış.

evoque

 

Küçük SUV sınıfında Land Rover için bir silah daha bulunuyor: Range Rover Evoque. 2015 yılı modellerinde başlıca değişim elektronik sürücü yardım sistemlerinin yer alacak olması. Kör nokta uyarı sistemine sahip olan modellerde yeni bir sistem olarak geri geri giderken aracın arkasındaki trafiği kontrol edip uyaran “reverse traffic detection”  sistemi de yer alacak. Dik olarak park etme özelliğine de sahip yeni bir park asistanı da bulunuyor.

discovery

 

Yeni Discovery ise Jaguar-Land Rover ortaklığından çıkan yeni akıllı telefon desteğiyle birlikte geliyor. Bu sistem telefon uygulamalarının orta ekranda aynen kullanılmasına imkan tanıyor. Yeni yan basamaklar ise modelde standart.

svr

Yeni Range Rover Sport ise farklı bir seçeneğe kavuştu. Yüksek performans için üretilen bu modelin adı Range Rover Sport SVR. Jaguar-Land Rover ortaklığı sonrası üretilen ilk performans modeli olan SVR, en hızlı SUV’lar listesinde yer almaya kesin gözüyle bakıyor. 5.0 litre V8 motordan alınan 550 beygir güç, modeli 0’dan 100 km/sa hıza 4.5 saniyede ulaştırıyor.

long

Son değişim ise uzun şasili Range Rover modelinde. Yeni HSE parçalarla üretilecek olan uzun şasi, eskiden var olan Supercharged ve Autobiography versiyonlarından da vazgeçmiyor.

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu