Haberler

500 beygirlik Shelby GT350




Ford, yayınladığı basın bülteninde Shelby serisinin selefi GT350’yi tanıttı. Yeni GT350’nin teknolojik güvenlik sistemleri ile donatılması dikkat çekerken sunulan performans ve konfor opsiyonları da ilgi çekti. GT350, ESP ve elektronik dinamik diferansiyel kilidi gibi artık standart olmaya yaklaşan güvenlik donanımlarını barındırıyor ve bunlara ek olarak Ford; şerit takip sistemi, adaptif hız sabitleyici ve şehiriçi acil frenleme sistemi gibi güvenlik teknolojilerini de GT350’ye koymayı unutmamış.

Şimdi gelelim beklediğiniz performans kısmına: Shelby GT350, 5.2 litrelik bir V8 kalbe sahip. Bu kalp araca 500’ün üstünde beygir gücüne eşlik eden 542 NM tork ile hayat veriyor ve bunu atmosferik olarak yapıyor. Tıpkı bir stok Shelby’den umduğumuz gibi, araçta herhangi bir şekilde aşırı-besleme mevcut değil.

Ford, 500 beygirlik yeni canavarın tam olarak detaylarını vermemiş olsa da basın açıklamasından elde ettiğimiz bilgilere göre bu canavar 6 ileri bir manuel vites kutusu üzerinden 2 tekerleğe hizmet edecek. Bu noktada en dikkat çekici bilgi ise Torsen kilitli diferansiyelin standart ekipman olarak sunulması.

Ford ayrıca Yeni Mustang’i Track Pack adında yeni bir paket ile şanzıman ve motor yağı soğutucu ve Michelin Pilot SS’in Mustang için geliştirilmiş versiyonuyla birlikte opsiyon olarak satışa sunacak.

MagneRide sistemi, tıpkı diğer markalardaki sürüş modu seçimi şeklinde gibi olacak, ancak bu noktada şaşırtıcı bir durum var: Bu sistem sürüş dinamiklerini değiştirirken ECU’nun yanında egzozda da büyük değişiklikler yapabiliyor. Öyle ki, MagneRide aracın sesini değiştirip aracı bir ev kedisinden bir anda çok yabani bir hayvana dönüştürebilecek.

Bu sistemin sunduğu önemli özelliklerden biri süspansiyonlar. MagneRide destekli damperlerin içinde bulunan sıkışma sıvısı, elektriği iletebilen demir tozları içerecek. Böylece damperlerden akım geçerken süspansiyonların daha sert olması sağlanacak. Bu durumun dinamik olarak değişebilmesi de sistemin çok yararlı olabileceğine işaret. Aynı zamanda karbon fiberden yapılmış ön ve arka difüzörler de aracın yol tutuşunu destekleyecek.

GT350’nin sürücülerinin ve yolcularının konforu opsiyonel olarak ısıtmalı ve elektrikli satın alınabilen standart Recaro spor koltuklarla sağlanacak. Buna ek olarak Ford, teknoloji sever sürücülerin ekstra bir ücret ödemeleri durumunda teknoloji paketinin satın alınmasıyla çift bölgeli otomatik klima ve deri koltuklar gibi lüks konfor ürünlerini de alabileceklerini de belirtti.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu