Haberler

911 fiyatına 458 heyecanı




Honda’nın 2012 Detroit Otomobil Fuarında prototipini sergilediği spor modeli NSX’in önceki tarihlerde yapılan testleri sırasında yanmasından sonra tekrardan Nürburgring pistinde testleri sırasında yakalandı.

Yeni prototipin üretime hazır olabilmesi için nihai testlerinin bitirilmesi beklenirken 2015 yılının Ocak ayında düzenlenecek Detroit Otomobil Fuarına yetiştirilmesi planlanıyor. Son prototipte yeniden tasarlanmış ön alt ızgara ve kaputta bulunan yeni havalandırma göze çarparken kaputun alt kenarına yakın açıklıklar dikkat çekiyor.

Yeni Honda NSX’te yaklaşık 402 HP (300 kW) gücüne sahip Sport Hybrid motor ile birlikte sürekli dört çeker sistemi de kullanılması planlanıyor. Modelin elektrik motoruyla birlikte ayrıca aracın orta kısmında konumlandırılmış twin turbo altı silindirli motor ile sunulması planlanırken 7 ileri çift kavramalı otomatik şanzıman ile yola bağlanacak.

Honda NSX geliştirme şefi Ted Klaus yaptığı açıklamada 911 fiyatına 458 heyecanı yaşatmak istediklerini açıkladı.

Yeni Honda NSX’in fiyatının İngiltere’de yaklaşık 75.000 sterlinden başlaması beklenirken fiyatlandırmanın Nissan GT-R fiyatlarını da etkileyebileceği konuşuluyor. Honda cephesinden resmi açıklama gelmese de 2016 yılında satışa sunulması bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu