Haberler

Almanya ve Çin ortak çalışması: Mercedes G-Code




Mercedes, geleceğin otomobillerini tanıtmaya devam ediyor. G-Code adını verdiği günlük kullanım için projelendirdiği otomobilinin başlıca detaylarını anlattı. Mercedes yetkilileri, G-Code için ”kompakt bir crossover” tanımlamasını yaptılar. Otomobilin boyutlarının GLA’dan küçük olduğu ve piyasada Audi Q1’e rakip olabilecek seviyede olacağı söyleniyor. G-Code, Mercedes’in Almanya ve Çin’de bulunan tasarım stüdyolarının ortak bir çalışması olarak ortaya çıktı.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=6BrFD8KQ750]

Otomobilin ön ızgarası sürüş modlarına göre kırmızı, mavi ve mor renklerine dönüşmektedir. Geleceğin teknolojisini hissettiren çizgiler, gelişmiş Led lambalar ve 21 inç’lik alaşımlı jantlar kompakt bir crossover görünüşün yanında sportif bir hatchback izlenimi de yaratacak. G-Code’un dış yüzeyinde bulunan ”multi-voltaic” adındaki boya güneş pili gibi görev yaparak gövdeye çarpan rüzgarın elektrostatik enerjiye dönüşmesini sağlayacak. Aynı zamanda elektrik motoruna destek sağlamak için amortisörlerindeki geri tepme hareketini  kullanılabilir enerjiye çevirmek için ”power on the move suspension” ismindeki sistem kullanılacak. Koç tarzı açılan kapılar, karbon fiber koltuklar, geniş bir kontrol alanına sahip geliştirilmiş dijital bilgi ekranı ve günümüz araçlarında bulunan klimalara göre daha temiz bir havalandırma imkanı sunacak olan klima G-Code’un içinde mevcut olacak.

Mercedes, G-Code hakkında detaylı teknik bilgi vermedi. Hidrojenle çalışan son teknoloji ürünü turbo yanmalı motorun kullanılacağı belirtildi. Bunun yanında elektrik motoru da güç sağlayacak. Dört çeker olması planlanan G-Code, güçlü bir çift kavramalı şanzıman yardımıyla elektrikli transmisyon mili ile akslara güç aktaracak. Bu ay Los Angeles Otomobil Fuarı’da ilk lansmanına çıkması planlanan G-Code şimdilik sadece bir proje olarak kalacak.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. bayağı güzel cizgileri var.. tahminim juke ile karşılaştırırlar ilk bu aleti seri üretime geçmesi heycanlandırır umarım ulaşılabilir bir G gücü sergiler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu