Haberler

Bmw 3-Serisi Plug-in Hybrid prototipini tanıttı




Bmw, Group Innovation Days 2014 kapsamında 3 serisinin plug-in hybrid prototipini tanıttı. Plug-in hybrid; şarj edilebilir pilleri olan, elektrik ve benzin motoru bulunan araç anlamına gelmekte.

Hibrit modelin, üretim modelinin makyajlı versiyonu ile aynı yüzü paylaşması bekleniyor. Bu yüzden aracın önü kamuflaj ile gizlenmiş. Fakat büyük değişikliklerin aracın kaputunun altında olduğunu belirtmek gerekli. BMW, hibrit modele güç verecek olan motorun elektrikli motor ile beraber çalışacak olan 4 silindirli turbo benzinli bir motor olacağını açıkladı. Bu motora sahip hibrit, 6 silindirli 3 serisi modelleri ile performans olarak denk olacak.

Elektrik ve benzinli motorun beraber çalıştığı ünitenin gücü 245 beygir olarak açıklandı. Bu motorun torku 400 Nm olacak. Araca hareket verecek olan şanzımanın güncellenmiş bir 8 ileri Steptronic olacağı açıklandı. Aracın yakıt tüketimi 100 kilometrede sadece 2 litre olacak. Karbondioksit salınımı ise kilometrede 50g. Sadece elektrik motoru ile kullanıldığında aracın menzili 35 km ve bu şekilde çıkabileceği maksimum hız ise 120 km/h olarak açıklandı.

3 serisi plug-in hybrid prototipinde bagajın altında lityum-iyon piller bulunuyor. Piller şarj soketi vasıtasıyla şarj ediliyor. Orta konsolda yer alan Driving Experience Control butonu ile sürücü COMFORT,SPORT ve ECO PRO seçenekleri arasında tercih yapabiliyor. Her seçenek şanzıman, süspansiyon ve hibrit çalışma sistemine müdahale ediyor.

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu