Haberler

BMW i8S plug-in hibrit




Firmanın 100. yıl kutlamaları çerçevesinde 2016 da 500 hp’den fazla güçle satışa sunulacak.

Daha önce ortalıkta dolaşan söylentileri CAR dergisi hem doğruladı hem de i8S’in 100. kutlamalarının yanı sıra firmanın yönetim kurulu başkanı Norbert Reithofer’ın 2016 ya da 2017’deki emekliliğine bir hediye olarak aracın satışa sunulacağını söyledi.

Model, hem BMW’nin Project i takımı hem de daha önce Ferrari’de çalışmış olan Roberto Fedeli tarafından geliştiriliyor. Aracın karbon fiber üst yapısı ve alüminyum şasisi i8’den alınırken, bir çok diğer parça daha çok verim elde etmek için tekrar tasarlanıyor. i8’in kullanışsız arka koltukları bagaja daha çok yer açmak için i8S’de kullanılmayacak. Yeni i8S’de yenilenmiş süspansiyon, geniş lastikler ve daha büyük frenler kullanılacak.

BMW i8S’de geleneksel motor olarak iki seçenek sunulacağı düşünülüyor. Bunlar;

  1. 2.0 litre 4 silindir çift turbo 320 bhp
  2. 3.0 litre sıralı 6 silindir 480 bhp

Geleneksel içten yanmalı motor ürettiği gücü arka tekerlere iletirken, elektrik motoru ise gücünü ön tekerlere aktaracak. Aracın iki motoruyla birlikte toplam 500 bhp ve 704 Nm torka sahip olması bekleniyor. 1490 kg’lık i8’den daha ağır olması beklenen i8S’in, 0-100 km’lik hızlanmasını 3.5 saniyede tamamlayacağı öngörülüyor (standart i8’den 0.9 saniye daha hızlı).

 

Erdem Erkin Erdoğan

Kendimi bildim bileli var olan otomobil tutkum otopark.com ile yarı amatör hale dönüştü.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu