Haberler

BMW’den tek taşla iki kuş




BMW, sokak lambalarına eklediği şarj istasyonları ile araçları şarj etme olanağı sunan yeni projesini basına duyurdu.

2015 baharında Münih’te pilot olarak uygulanmaya başlayacak projede, sokak lambasına entegre edilmiş şarj düzeneği sayesinde elektrikli araçların herhangi bir özel şarj noktasına ihtiyaç duymadan herhangi bir sokakta park halinde iken şarj olabilme olanağı sunuluyor.

BMW, sokak lambasının içeriği hakkında pek bilgi paylaşmasa da farklı bölgelere göre farklı türde sokak lambası kullanılacağını açıkladı. Örneğin; ara sokaklarda ve çok işlek olmayan yerlerde ikili LED aydınlatma kullanılacakken apartmanların ve sitelerin yoğun olduğu sokaklarda ise dörtlü LED lambaların kullanılacağını açıkladı.

Münih’te uygulanacak pilot proje sayesinde sadece prototip olmaktan çıkacak şarj aletli sokak lambaları ile şehirdeki elektrikli araçlar için kurulmuş şarj noktalarının arttırılması ve LED aydınlatma sistemi ile de günümüz sokak lambalarından daha verimli aydınlatma sunmayı amaçlıyor.

Kaynak: BMW

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. activeE’yi kiraladığımda şarj istayonu bulacam diye ölüyordum Münih’te. Hiç inovasyon diye ayak yapmasınlar. Bir tane şarj istasyonu yok, nereye koyalım nereye koyalım, ahanda buldum direklere koyalım demişler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu