Haberler

Caterham F1 iflas etti




Formula 1 ‘de başarılı ve stabil bir grafik çizen Caterham takımı görünüşe göre geçirdiği sıkıntılı günleri atlatamadı. Kendi yarış aracını üreten Caterham iflas etti.

Caterham Sports şirketi (CSL) kendi aracıyla yarışan takımının aynı isme sahip olan üreticiden ayrılıp, takımın klasik Lotus 7’nin devamı olan bir versiyonla yoluna devam etmesi gündemde. Hatırlanacağı üzere, F1 takımını kuran malezyalı Tony Fernandes daha sonra aracın üreticisini de satın almış ve yaşanılan kriz sonucu firmayı geçtiğimiz ay sermaye kuruluna satmıştı. Caterham’ın “1 Malaysia Racing Team” (1MRT) ile birlikte araçlarını ürettiği fabrikadan desteğini çekip ayrılması kendi şasisini üreten diğer takımları rahatsız etti. Bunun sonucunda fabrika maddi sıkıntıya düştü.

Kısa vadede Caterham Sports şirketi 200 çalışanını 1MRT’ye transfer etti ancak fabrikanın nakit sıkıntısının olması üretimde ekipman sıkıntılarına yol açtı. Tüm bu olanlara rağmen 1MRT, Caterham Sports şirketinin iflas etmeyeceğinde ısrar ediyor fakat araç üretiminin içinde bulunduğu durum, takımın büyük ihtimalle gelecek sezon yarışamayacağını gösteriyor.

Birkaç ay içerisinde takımı satın alarak bu sıkıntılı günlere son verebilecek birinin çıkması tüm problemlerin çözümü olarak görülüyor. 5 yıldır Formula 1’de sadece 1 puan alabilen takım bu sezon sıfır puanla şampiyonanın sonuncusu durumunda. Bu sezon iki aracıyla birlikte bitirdiği yarış sayısı 7 olan Caterham’in kalan yarışlarda bu sayıyı 8’e çıkartabilmesi neredeyse imkansız gibi görünüyor.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu