Haberler

Ferrari’ye bir yılda 3 takım direktörü




Nisan ayında Stefano Domenicali, Ferrari takım direktörlüğü görevinden istifa ettiğini açıklamış, yerine çok hızlı bir şekilde Marco Mattiacci getirilmişti. Sadece 8 ay görevde kalabilen Matiacci’nin görevine son verildiği, yerine ise Maurizio Arrivabene’nin getirildği bildirildi.

Ferrari, daha önce hiç yarış kazanamadığı 1993 sezonunda aynı durumu yaşamış, yıl içerisinde takım direktörlüğü için 3 farklı kişi görevlendirilmişti. Ferrari’nin yeni takım direktörü olan Arrivabene, daha önce markanın ana sponsorlarından Philip Morris’te ve Formula 1 komisyonunda görev almıştı.

140049abu-1024x682-547360ed48578

Ferrari yönetim kurulu başkanı Sergio Marchionne konuyla alakalı bir gazeteye verdiği röportajda şunları dile getirdi:

“Maurizio Arrivabene’yi göreve getirdik çünkü kendisinin Scuderia’ya ve Formula 1’e önemli bir hareketlilik getireceğini düşündük. Bu doğrultuda sadece Ferrari’nin istekleri değil teknik hususlardaki yönetimi ve sporun gerekliliklerini de göz önünde bulundurduk.

Maurizio çok bilgili bir kişi. Bir yıldır Formula 1 komisyonunda yakinen çalışma fırsatı bulduğumuz, karşı karşıya kaldığımız durumların farkında olan birisi.

Kendisinin Formula 1’i yeniden canlandırma konusunda yenilikçi, uzun soluklu planları var. Onun Formula 1 ‘deki sıkıntıların giderilmesi konusundaki çalışmaları ve sektörle olan yakın ilişkileri sonucunda edindiği idari deneyimin takımımızın motivasyonunda kendisine yardımcı olacağını düşünüyorum. Arrivabene’nin lider kişiliği sayesinde yarış aktivitelerimizin emin ellerde olduğundan hiç şüphem yok.

Bu arada Marco Mattiacci’ye de Ferrari’de geçirdiği 15 yıl için teşekkürlerimizi sunuyoruz umarız gelecekte hedeflerine ulaşır.”

140100can-1024x682-547361b8b47de

Yönetim kurulu başkanının açıklaması bir yana dursun, takımın yeniden yapılanmasına başlanmasına rağmen Marchionne’nin beklentilerinin karşılanamaması ve Ferrari’deki şanssızlıklar, Matiacci’nin başarısızlığının en büyük nedenleri oldu. Umarız Arrivabene’nin gelişi Ferrari’yi ilk sıralara taşımaya yeter ancak bu zor durum bir kişinin değişmesiyle düzelecek gibi görünmüyor.

 

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu