Haberler

Honda, Android uygulaması istiyor




Android artık sadece akıllı telefonların işletim sistemi değil. Honda gibi otomobil üreticileri de araçlarının yazılımlarını Android tabanlı olarak üretiyor ve bir bakıma insanların güvenliğini de Android’e emanet ediyor.

Google’ın otomobiller için özel olarak yayınladığı Android Auto platformu ile akıllı telefon ve tabletlerimizdeki pek çok uygulama doğrudan otomobillerdeki Android’e port edildi. Honda ise otomobillere özel daha fazla uygulama geliştirilsin istiyor.

Silikon Vadisi içerisindeki yeni Honda tesis hem fiziksel olarak geliştiricilere bir ortam sağlıyor hem de dijital ortamda yine onlara uzaktan erişim ile destek vermeyi amaçlıyor. 2014 Los Angeles Otomobil Fuarı başlangıcından hemen önce yapılan bu açıklama da fuarda Honda’nın Androidli bol model göstereceğini de müjdeliyor bir anlamda.

https://developer.hondasvl.com/ adresinden ulaşılabilen yeni portal geliştiricilere doğrudan Honda mühendisleri ve geliştirme ekibiyle iletişim imkanı sunuyor. Otomobilden hiç anlamayan geliştiriciler bile portaldaki uzmanların desteği ile uygulama fikirlerini otomobillere uygulama şansı yakalıyor.

2015 yılı içerisinde Honda birden fazla Android taşıyan modeli piyasaya sürmeyi planlıyor.

Kaynak: scroll.com.tr

 

Erdem Erkin Erdoğan

Kendimi bildim bileli var olan otomobil tutkum otopark.com ile yarı amatör hale dönüştü.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu