Haberler

LaFerrari XX Fiorano Pisti’nde yakalandı




LaFerrari XX, Fiorano pistinde bir kez daha test sırasında yakalandı.

Son günlerde gündem Los Angeles Auto Show olsa da Avrupa’da da casus fotoğrafçıların kadrajlarını mutlu edecek görüntüler mevcut. Sadece pist için üretilecek olan LaFerrari, yol için tasarlanan versiyonundan daha geniş yapıda ve modelde daha once görmediğimiz sabit arka spoiler yer alıyor. Modeldeki hava girişlerinin sayısının fazlalığı, çift egzoz çıkışı ve daha alçak ön tampon göze çarpan diğer farklılıklar arasında yer alıyor.

Yol için tasarlanan LaFerrari’de olduğu gibi XX versiyonunda da V12 6.3 litrelik motor kullanılacak. Ancak modifiye edilen bu motor standart versiyondan 100 beygir daha güçlü ve LaFerrari XX elektrik motorları ile birlikte toplamda 1050 bg güç üretecek. Yarış lastikleri ve artırılmış aerodinamik yapısıyla cazibesini katlayan XX, 0-100 hızlanmasını üç saniyenin altında tamamlayıp 350 km/s hızın üzerine çıkabilecek.

Sadece 30 adet üretilmesi beklenen modelin yaklaşık 2.5 milyon avroya satılacağı tahmin ediliyor. Üretilen bütün araçlar Ferrari’nin teknik ekibinin bulunduğu Maranello’da tutulacak ve burada gerekli bakımlar yapılacak.

Modelin, Aralık başında Abu Dhabi’de düzenlenecek olan Ferrari Finali Mondiali etkinliğinde tanıtılması bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu