Haberler

Lambo, en özel hâlleri ile Belgrad’da!




Daha önce “Şirin Baba” lakaplı mavi Techart Body Kit’li Porsche 911 Turbo Cabriolet aracın sahibi ünlü iş adamı Metin Çalışkan, yeni aracının en özel fotoğrafları için “Şirin Baba” nın da en özel karelerini çeken iş adamı Mehmet Altay ile Belgrad Ormanında buluştu.

Çalışkan, Altay’ın kendisinin yakın arkadaşı olduğunu, borsa ve inşaat sektöründeki işlerinin yanı sıra hobi olarak fotoğrafçılıkla ilgilendiğini hatta her haftasonu kamerasıyla farklı ülkelere giderek dünyayı dolaştığını belirtti.

Çalışkan, aracıyla ilgili ayrıca şu ayrıntıları da paylaştı:

“Aldığımda metalik siyah renkteydi, arabanın hatlarını öldüren o rengin bir spor arabaya yakışmadığını düşündüm. Ekenler Oto’da detaylı bir çalışmayla sarıya boyandı, tavanı da kendi orjinal renginde bırakılmadı, piyano siyahına boyandı. Arabanın başka yerlerinde de siyah detaylar var.

Aracın yüzünü eski gösteren ön tamponu değiştirdim, LP 670 SV ön tamponu aldım. Ayrıca bu araç normalde dört çekerdi, arkadan itişe çevirdim; çünkü araba virajlarda, kalkışlarda ve tam turlarda beni tatmin etmiyordu. Maksimum hız da yeni hâline göre düşüktü. Dünyada da bunun örneği çok fazla, AWD Murcéillago’ları hep RWD’ye çevirmişler ve genel kanaat aracın dört çeker üretilmesinin yanlış bir karar olduğu yönünde. Nitekim arkadan itişe çevirdikten sonra kullanma zevkim 2-3 kat arttı, aracın virajlardaki kabiliyeti gelişti. İvmelenmesi ve maksimum hızı da yine pozitif yönde değişti.

Arabanın ağırlık dağılımı ve genişliği sayesinde arkadan itiş olmasına rağmen düşük hızlarda dahi tam gazda herhangi bir kontrol kaybı yok.”


Altay’ın kamerasından çok özel görüntüler ilk defa Otopark.com’da!

 

http://www.youtube.com/watch?v=cnLCZonNtgU&feature=youtu.be

Bu da “Şirin Baba”:

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu