Haberler

Makyajlanan yeni Polo GTI




Volkswagen makyajlanan yeni Polo GTI’ ın fotoğraflarını ve detaylarını yayımladı. Modelin Avrupa lansmanı Şubat 2015’ te yapılacak. Otomobil 4 silindirli 1.8 litrelik motoru sayesinde 192 Ps güç ve 320 Nm tork üretiyor. Gücü yere aktarmak için isterseniz 6 ileri manuel şanzıman ya da 7 ileri DSG şanzımanı tercih edebilirsiniz. Otomobilin son hızı 236 km/h ve 0-100 km/h hızlanması ise 6.7 saniye.

Volkswagen Polo GTI ilk kez elektronik olarak ayarlanabilen süspansiyonlara sahip olacak. Otomobilin 7 ileri DSG şanzıman ile yakıt tüketimi 5.6l /100 km ve karbondioksit salınımı 129 g/km, 6 ileri manuel şanzıman kullanımı ile 6.0l /100km ve karbondioksit salınımı ise 139 g/km’ dir.

Volkan Hasköy

1995 İstanbul doğumluyum. Çocukken yan koltukta yaşadığım heyecanımı şimdilerde hem direksiyonda hem de Otopark.com ailesinde yaşıyorum.

İlgili Makaleler

13 Yorum

  1. 1.8 demek vergi diliminin %45’den %90’a çıkması demek. 60 binlik arabanın 80 bine çıkması demek. satmaz demek.

  2. 7 ileri dsg olduğuna emin miyiz? sadece DQ200 kodlu şanzıman 7 ileri orana sahip diye biliyorum o da max 280NM torklu motorlarla eşleştiriliyor.

  3. 7 ileri şanzıman kullanılacağı bana da doğru gelmedi açıkçası, bu torka dayanabilecek kuru kavrama henüz yok. Ayrıca 1.4 TSI motor da neredeyse bu kadar güçlüydü, yeni gelen motor atmosferik mi yoksa aşırı besleme var mı? En azından turbo var mı? Eğer VAG 1.2 motora bile turbo besleme koyduktan sonra bunu aşırı besleme olmadan piyasaya sürecekse cidden garip olur.

    Scirocco direksiyonu kullanılması güzel olmuş ama zaten BlueGT’de de bu direksiyondan vardı. İlla ki yüksek güce sahip Polo istenirse BlueGT hem ACT hem de ÖTV avantajıyla daha iyi bir tercih olacaktır.

  4. Bu motora niçin getirirler anlamadım. 1.6 turbo-komp. beslemesi yeni bir tsi piyasaya soksalar daha mantıklıydı. BlueGT fazlasıyla iş görür ancak o da satılırken GTI gibi bodykitli değil. Ahh Otosan… Getirsen de 1.6 ecoboost Fiesta ST’yi de millet hot hatch görse!

  5. 1.8 TSI koyacaklarina bari 2.0 TSI koysalardi. Ara hacim motorları neden uretirler anlamıyorum doğrusu. 1.7-1.8-1.9 gibi ara hacim motorlar harbinden verimsiz ve mantıksız.

    1. 2.0tsi var zaten polo r.Şimdi buna 1.8 koyma sebepleri bence bu yuzden r modelini baltalamamak için.

  6. dogus oto bu araci ithal etmeyecegini halihazirda aciklamistir. sadece fotolarina bakabiliriz =)

    1. aynen:)yutkunabiliriz bide düz vites gelseydi ve vergiler insani boyutta olsaydı alırdım valla..1.4le devam

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu