Haberler

Makyajlı Focus Türkiye’de




İlk olarak 1998 yılında tanıtılan ve 1999 yılında ise Türkiye yollarına çıkan Ford Focus, o tarihten bu yana toplamda 275 bin adet satmayı başardı. Markanın yeni tasarım diline uygun ve müşterilerin talepleri doğrultusunda yeniden yorumlanan Focus, trapezoid ön ızgarası ile daha güçlü görünürken, yeni nesil tasarımına uygun olarak dörtgen formlu sis farlarına, kaslı motor kaputuna ve tampon tasarımına sahip.

Arka bölümde ise ufaltılan stop grubu, aracın dinamik görünümünü pekiştirirken, yeni bagaj kapağı ve yalnızca hatchback modellerde sunulacak yeni bir spoylere yer veriliyor.

İç mekanda ise kullanıcıların istekleri doğrultusunda bir dizi yeniliğe gidildi. Örneğin; orta konsolun üzerindeki tuş karmaşası yerini daha sade ve ergonomik bir buton yapılandırmasına bıraktı. Yeni 3 kollu direksiyon tasarımı gösterge paneli için daha fazla görünürlük sağlarken yalın tasarımında dikkat çekici detaylarından. Orta konsolun üzerinde bulunan 8 inçlik dokunmatik renkli multimedya ekranı sayesinde ise araç içerisinde birçok şey kontrol edilebiliyor.

Makyajlanan model, temel tasarım değişikliklerinin yanı sıra yeni teknolojileriyle de dikkat çekiyor. Focus’ta sunulan otomatik park sistemi, paralel park yapmanın yanısıra, dikey park etme sistemi ve paralel parktan çıkmayı sağlayan paralel park çıkış yardımı özellikleri de sunuluyor. Halihazırda sunulan Ford SYNC araç içi iletişim sisteminin 2. jenerasyonu SYNC 2, 8 inçlik yüksek çözünürlüklü dokunmatik renkli ekran ile müzik sistemi, navigasyon, iklim kontrolleri ve uyumlu cep telefonlarına daha kolay erişim sağlayan kontrol sistemini içeriyor. Ayrıca makyajlı modelde Elektronik Denge Programına (ESP) entegre Gelişmiş Proaktif Denge (ETS) teknolojisi gibi yepyeni bir teknoloji de yer alıyor. Sistem, aracın hız, direksiyon konumu ve direksiyonun hangi hızlarda döndürüldüğünden yola çıkarak aracın kayma ihtimalini hesaplıyor. Eğer sistem çok muhtemel bir kayma algılar ise (Sürücü daha kaymayı hissetmeden) ESP sistemini devreye sokarak aracın kontrolünün sürücüde kalmasına yardımcı oluyor. Ford Focus, üç sene üst üste “Yılın Motoru” ödülü alan 1.0 litrelik EcoBoost, 125 HP versiyonu ile sunulurken diğer bir benzinli motor seçeneği olan 1.6 litrelik TI-VCT, Euro 6 emisyon seviyesinde 125 HP manuel ve Powershift otomatik şanzıman seçeneği ile sunuluyor. Focus’ta 1.6 litrelik TDCi dizel motorlar 95 ve 115 HP olmak üzere 2 ayrı versiyon ve 6 ileri manuel şanzıman ile sunulacak. Makyajlı Focus’un ortalama yakıt tüketim değerleri; 1.0 litrelik EcoBoost 125 PS için 4.8 lt/100 km, 1.6L Ti-VCT 125 HP için 6.0 lt/100 km ve 1.6 litrelik TDCi 95 HP ve 115 HP için de 4.5 lt/100km olarak açıklanıyor.

Trend X, Style ve Titanium olmak üzere üç farklı donanım seviyesinde satışa sunulan makyajlı Focus, 1.6 litrelik 125 HP’lik motoru ile Trend X donanım seviyesinde 52.400 TL fiyat etiketine sahip. 1.6 litrelik TDCi motor ve manuel şanzımana sahip Focus’un başlangıç fiyatı ise 65.500 TL fiyat etiketine sahip. Yalnızca Titanium donanım seviyesiyle birlikte sunulan 1.0 litrelik EcoBoost 125 HP’lik motora sahip makyajlı Focus ise 65.500 TL’den satın alınabiliyor.

Haydar Yenigün: 2015 “Ford’un Otomobil Yılı” olacak

Ford Focus’un lansmanında konuşan Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, 2014 yılını “Ticari Araç Yılı” ilan ettiklerini dile getirirken, 2015’i de “Otomobil Yılı” olarak adlandırdıklarını ve bu stratejiyi ilk olarak Focus ile başlattıklarını belirtti. Yenigün: “2011 yılından bu yana vaat ettiğimiz tüm ticari araç yatırımlarını tamamladık ve son 2 yıldır ticari ürün gamımızı tamamen yeniledik. 2014 bizim için hareketli bir yıldı. Yeni Transit, Transit Courier, Tourneo Courier ve Connect modellerini devreye aldığımız 2014’te aynı zamanda tüm dünya için Courier modellerini üretecek Yeniköy Fabrikası’nın açılışını gerçekleştirdik.

Hannover Fuarı’nda sergilenen Transit Kamyonet versiyonları ile model serisini genişlettiğimiz 2014 yılı “Ticari Araç Yılı” unvanını fazlası ile hak etti. Yatırımlarımızı planladığımız üzere zamanında gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşarken, bugün Ford Otosan’ın geliştirdiği ürün ve mühendislik hizmetlerini tüm dünyaya ihraç ediyoruz. Ford Otosan’ın 10 yıllık geleceğine güvenle bakmamızı sağlayan bu yatırımlarımız ile Türkiye’nin ticari gücü olmaya ve sürdürülebilir bir şekilde büyümeye devam edeceğiz.” dedi. 2015 yılının da aynı derecede heyecan verici geçeceğini belirten Yenigün: “2015 yılında ise otomobil yeniliklerine ağırlık vereceğiz. Ford’un global tasarım diline göre yenilenmiş modellerin yanısıra yepyeni modeller ile otomobil ürün gamımızı genişletiyoruz. 2015, Ford’un “Otomobil Yılı” olacak. 2014’ün sonu itibariyle Focus’la başlattığımız bu önemli değişimden güç alarak, önümüzdeki yıl yepyeni otomobillerimiz ile müşterilerimize ulaşmayı hedefliyoruz. Mustang, Yeni Mondeo, C-MAX, Grand C-MAX ve S-MAX gibi modeller ile otomobil pazarındaki hedeflerimizi yüksek tutuyoruz.” dedi.

Kaynak: otohaber.com

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. “1.6 litrelik TDCi motor ve =>manuel şanzımana<= sahip Focus’un başlangıç fiyatı ise 65.500 TL fiyat etiketine sahip."
    Çok üzülüyorum böyle şeyler okuyunca

  2. ilk etapta 1.6 litrelik dizel versiyonlar gelicek 2015 yılı içerisinde 1.5 litrelik motorlarda eklenecektir .

  3. Çok yakışıklı olmuş eski üçgen panjurlu ön tampondan kurtuldukları ve iç dizayn değiştiği de iyi birde 1.5l 182 hp gelecek mi Türkiye ye?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu