Haberler

Makyajlı Q3’e RS dopingi




Audi, geçtiğimiz ay daha önce planladığı gibi Q3 modelinin hafif makyajlı versiyonu ile birlikte RS Q3 modelinin tanıtımını yaptı. Böylece Audi ilk kez bir Q serisinde RS versiyonunu müşterilerin hizmetine sunmuş olacak.

Makyaj operasyonu ile birlikte Q3 modeli göz alıcı ve keskin bir ön ızgaraya sahip olurken, “Xenon Plus” farlarla birlikte kullanılan gündüz farlarının tasarımı da değiştirilmiş. Ayrıca müşterilere ek bir ücret karşılığında ön ve arka LED far seçeneği de sunulurken bu farlarda kullanılan dinamik sinyaller modelin bir diğer yeniliği olarak göze çarpıyor.

Motor seçeneklerinde ise hepsi aşırı beslemeli olan 3’er adet TFSI ve TDI motorlar müşterilerin hizmetine sunuluyor. Bu motorlar daha önceki versiyonlarına göre %17’ye kadar daha az CO2 salınımına sahip. Euro 6 standartlarını karşılayan 1.4 ve 2.0 litre hacmindeki motorların güçleri ise 120 BG ile 220 BG arasında değişiyor.

Serinin en vahşi ve değerli modeli olan RS versiyonu ise daha önce Audi modellerinden tanıdığımız 5 silindirli 2.5 litre’lik bir aşırı beslemeli motorla donatılmış. Bu motor RS Q3 için yeniden revize edilirken revizyon sonunda motorun gücü 30 BG arttırılarak 340 BG’e, tork değeri ise yine 30 Nm yükseltilerek 450 Nm’ye ulaşmış. Quattro sistemiyle donatılan modelde ayrıca 7 ileri S tronic şanzımana da yer verilmiş. Yüksek performanslı crossover sınıfında kendine yer bulan RS Q3, 0’dan 100 km/s hıza 4.8 sn’de ulaşırken maksimum hızı 250 km/s ile sınırlandırılmış. Tüm bunların dışında Audi mühendisleri RS egzoz sistemine de yer vererek araç sürücüsünün bir düğme yardımıyla egzoz sesini değiştirebilmesine imkan sağlamış.

2015’in Şubat ayında satışa başlanacağı açıklanan makyajlı Q3’ün baz donanımlı versiyonunun satış fiyatı 29,600 € olarak açıklanırken 2015’in ilk çeyreğinde satışa sunulacak olan RS Q3 modelinin ise fiyatı 56,600 €’dan başlayacak.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. tek egzoz gerçekten ironik olmuş ve önü az bişey yeni captiva ya benziyor sanki. Bu küçük suv da da performans eklentisi (AMG RS M vs) ne kadar gerekli tartışılır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu