Haberler

Mercedes-Benz otomobiller yeni yılda, yeni isimleri ile yola çıkıyor




128 yıllık köklü geçmişe sahip Mercedes-Benz, 2015 yılı itibariyle otomobil modellerinin adlandırılmasında değişikliğe gidiyor. Otomobilleri, ait oldukları sınıflara ve motor seçeneğinin kısaltmasına göre adlandırmaya başlayacak Mercedes-Benz’in Almanya’da düzenlediği basın toplantısında, Daimler AG Mercedes-Benz Otomobil Grubu Başkanı Ola Källenius ve Pazarlama İletişimi Bölüm Yöneticisi Dr. Jens Thiemer, yeni adlandırmayı dünya basınına tanıttı.

Yeni strateji kapsamında Mercedes-Benz, SUV modellerin adlandırılmasını efsane modeli G-Serisi’ni baz alarak yapacak; S-Serisi platformundaki GL ( GLS olarak, E-Serisi platformundaki ML ( GLE olarak, C-Serisi platformundaki GLK ise GLC olarak adlandırılacak. A-Serisi platformu üzerinde üretilen yepyeni GLA modeli ise hali hazırda 2014 yılı ortalarında pazara sunulmuştu. Böylece, Mercedes-Benz otomobiller kendi sınıflarında hem binek hem de SUV modeller olarak kullanıcılarına eşsiz sürüş deneyimi yaşatmaya devam edecek.

Ürünlerin segmentasyonuna paralel olarak oluşturulan bu yeni düzenleme sonunda tüm Mercedes-Benz otomobiller 2015 yılı itibariyle aşağıdaki model isimleri ile satışta olacak.

Mercedes-Benz, model isimlerinin yanı sıra otomobillerin motor seçeneklerini de farklı şekilde adlandırmaya başlayacak. Bu kapsamda her motor seçeneğinin sadece ilk harfi kullanılacak; doğal gazla çalışan motorlar artık Natural Gas Drive yerine “c”, dizel motorlar BlueTEC veya CDI yerine “d”, elektrikli motorlar PLUG-IN HYBRID veya Electric Drive yerine “e”, yakıt hücreli motorlar F-Cell yerine “f” ve hibrit motorlar HYBRID veya BlueTEC HYBRID yerine “h” harfleri ile kullanılacak.

Yeni yılda Mercedes-Benz otomobillerin motor seçenekleri aşağıdaki şekilde adlandırılacak:

Mercedes-Benz otomobillerinde yeni adlandırma

Mercedes-Benz motorlarında yeni adlandırma

Emre Berk Simsek

İTÜ Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği mezunuyum. Sıkı bir otomobil tutkunuyum. Çocukluğum onların içinde geçti, üniversite yıllarımda ise birçoğunu test ettim. Ve yine aynı yıllarda Otopark ailesine dahil oldum. Direksiyonda olmak benim için bir çocuğun oyuncağıyla oynaması gibidir; bazen huzur dolu, kimi zaman ise adrenalinin doruklarında.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu