Haberler

Mercedes’in otonom konsepti




Las Vegas’taki tüketici elektroniği fuarı öncesinde Mercedes’in otonom konsepti denemeler sırasında yakalandı.

Mercedes otomobili gizleme işini oldukça abartmış fakat bir kaç genel detay yine de seçilebiliyor. Aerodinamik üzerine bir çalışma yapılmış ve aracın yüksekliği düşürülmüş. Çamurluklar normal bir araca kıyasla bir hayli büyük ve özgün bir stop grubu var. Lastikler ise iç hacmi büyütmek için dışarı ve köşeye konumlandırılmış.

Kabinle ilgili bir görsel olmasa da beklentiler koltukların rahatlık sağlamak amaçlı olması yönünde. Koltuklar aynı zamanda kendi ekseni etrafında dönerek arka koltukta oturan yolcularla yüz yüze olma şansını da sunuyor. Orta konsol arkaya doğru devam edecek ve bagaj kısmında sonlanacak. Bu konsolun üzerinde bir sehpa tarzı düz zemin ve tüm kontrollere ulaşım sağlayan bir gösterge ekranı bulunacak. Malzeme kalitesi üst seviyelerde tutulacak. İçeride ahşap bir taban ve yüksek kalite deri döşeme kullanılacak.

Mercedes teknik özellikler hakkında hiç bir açıklama yapmadı fakat tahminler otomobilin elektrik gücüyle çalışacağı yönünde. Bütün bu izlenimler Merdeces’in odak noktasının verimlilik olduğuna işaret ediyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu