Haberler

Özel üretim Porsche Panamera Exclusive




Porsche, Los Angeles Oto Şov’u öncesinde sınırlı sayıda üretilen Panamera’yı tanıttı.

Geçtiğimiz Eylül ayında Porsche’nin lüks modeli olan Panamera üzerinde çalışmalar yaptığı söylentileri dolaşıyordu ve bu söylentilerin gerçek olduğu yakın zamanda ortaya çıktı. Özel üretim Panamera alt yapısını Turbo S Executive versiyonundan (Standart Panamera’dan 150 mm daha uzun dingil mesafesine sahip) almakta. Sadece 100 adet üretilecek olan özel üretim 4 kapılı coupe Panamera’yı kardeşlerinden ayıran özellikleri elle boyanmış koyu metalik siyah ile kestane kahvesi gibi benzersiz çift renk kombinasyonuna sahip olması. Koyu metalik siyah renk tonunu 20 inçlik Sport Classic jantların yanı sıra ön ızgarada da aynı renk tonunu görmek mümkün.

Otomobilin iç kısmına geçtiğimizde ise Ferrari, Jeep gibi lüks otomobil üreticilerinin kullandığı Poltrona Frau marka deri kullanılan kestane rengi koltuklar ve döşemelere sahip.

Çoğunlukla kestane rengi derinin hakim olduğu iç kısımda, kapı döşemelerinin üst kısımlarında siyah renk ile harmanlanmış Nappa derisi uygulanmış. Otomobil de aynı zamanda arka koltukta oturanlar için 2 adet yüksek çözünürlükte 10.1 inch boyutlarında kamera ve DVD oynatma özelliği bulunan araç içi eğlence sistemi bulunmakta. Bu eğlence sisteminin bir diğer özelliği ise dinlediğiniz sesi aracın kendi ses sistemi Burmester aracılığıyla veya kulaklıkla dinlemeniz mümkün. Son olarak otomobilin ön konsolunda el yapımı amblem ve özel üretim numarası yer aldığı görülüyor.

Gücünü 4.8 litrelik V8 motordan alan Panamera 570 HP güce ve 750 Nm torka sahip. Çift kavramalı PDK şanzıman ile 0-100 km/h’lik hızlanmasını 3.9 saniyede tamamlayan alman, 310 km/h’lik son hıza ulaşıyor.

Satışına başlanılan Porsche Panamera Exclusive serisi 697.569 Türk lirasına (KDV, ÖTV ve taşıma dahil) sipariş etmek mümkün. Opsiyonel olarak aracın iç mekanında ağırlıklı olarak kullanılan kestane rengi derisiyle eşleşen beş parça bagaj setini de almak mümkün.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=cxTV8dkJsFE]

 

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. büyük ihtimal arabaya bizim apartman kadar fiyat biçecekler ama olsun 🙂 nasip kısmet bir yerde 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu