Haberler

Pistte Kocabıyık ve Ülkü Şampiyon




Super grupta 12, Maxi grupta ise 9 sporcunun katılımına sahne olan Intercity İstanbul Park 6.ayak yarışları; 22 Kasım Cumartesi günü antrenman ve sıralama turları ile başladı.

Organizasyonun ikinci günü koşulan Türkiye Pist Şampiyonası Maxi ve Super grup yarışları yağmurlu havanın etkisi ile oldukça ve çekişmeli mücadelelere sahne oldu.

Super Grup 1.yarışında, bu yarış öncesi şampiyonluğunu garantileyen Borusan Otomotiv Motorsport takımından Levent Kocabıyık birinciliğin sahibi olurken, onu İzmirli Honda Civic Type-R sürücüsü Ahmet Mutlubaş ve Borusan Otomotiv Motorsport takımından geçen yılın Super Grup Şampiyonu Kaan Gürgenç izledi.

Super grubun ikinci yarışında lider Levent Kocabıyık’ın bir ara spin atıp yoldan çıkması ile liderliği ele geçiren Ahmet Mutlubaş birinciliğini 10 tur boyunca korumayı başararak zafere ulaşan isim oldu. Borusan Otomotiv Motorsport takımından geçen yılın Super Grup Şampiyonu Kaan Gürgenç’in ikinci sırada tamamladığı 2.yarışta, podyumu tamamlayan isim Ülkü Motorsport’tan BMW 320 TC ile Adem Çetmen oldu.

Şampiyonu belirleyecek olması açısından büyük önem taşıyan Maxi grup mücadelesinde ilk yarış Go Motorsports takımından Cenk Ceyişakar’ın zaferi ile sona ererken, onu Ülkü Motorsport takımından Ümit Ülkü ve yine aynı takımdan Ali Özerinç takip etti.

10 turluk Maxi grup ikinci yarışında Go Motorsports pilotu Cenk Ceyişakar Porsche 991 GT3 ile bir kez daha zafere ulaşmayı başarırken, aynı takımdan Yadel Oskan ikinci ve Ülkü Motorsport takımından Bilal Saygılı üçüncü olarak damalı bayrağı gördüler. Şampiyonluğun iki adayı Ümit Ülkü ve Ayhan Germirli’nin tamamlayamadığı ikinci yarışın ardından, Ümit Ülkü 2014 Türkiye Pist Maxi Grup Şampiyonluğu’nu kazanırken Borusan Otomotiv Motorsport da 2014 Türkiye Pist Takımlar Şampiyonluğu’nu kazandı.

Kaynak: tosfed

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu