Haberler

Renault-Nissan’dan 200.000’inci elektrikli otomobil




Renault ve Nissan’ın ürettiği elektrik motorlu otomobiller şimdiye kadar sıfır salımla 4 milyar kilometre yol kat etti. Bu, dünyanın etrafının 100 bin kez dönülmesi anlamına geliyor. Renault-Nissan elektrik motorlu otomobilleri toplam 200 milyon litre yakıt tasarrufu sağladı, söz konusu tasarruf miktarı ile 80 adet olimpik yüzme havuzunun doldurulması mümkün. İttifaka ait elektrik motorlu otomobiller aynı zamanda sürüş esnasında etrafa 450 milyon kg CO2 yayılmasını engelledi.

İttifak, 200.000’inci elektrik motorlu otomobilinin satışını, dünyanın ilk seri üretim elektrikli aracı olan Nissan LEAF’in lansmanından dört yıl sonra gerçekleştirdi. Nissan LEAF en çok satılan elektrik motorlu otomobil unvanını koruyor. Ocak ayından bu yılın Kasım ayının ilk haftasına kadar İttifak tarafından 66 bin 500 araç satışı kaydedildi. Bu geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 artışı ifade ediyor. Dünya çapında her 3 elektrik motorlu araçtan yaklaşık 2’si İttifak tarafından satılıyor. Buna Renault’nun Twizy’si ve Nissan’nın hem Avrupa’da hem de Japonya’da satışta olan hafif ticari modeli e-NV200 de dahil.

Renault-Nissan İttifakı Başkanı & CEO’su Carlos Ghosn; “Renault ve Nissan’ın ürettiği elektrik motorlu otomobiller sıfır emisyon pazarında lider durumda. Ve en önemlisi dünyanın dört bir yanındaki müşterilerde en üst düzeyde memnuniyet sağlıyor.” diye konuştu. Ghosn konuşmasına şöyle devam etti: “Kullanıcılardan gelen olumlu tepkiler ve yenilenebilir enerji ile çalışan otomobillere olan talep dolayısıyla elektrik motorlu araç satışlarının sürekli artması bir sürpriz değil. Özelliklede şarj alt yapısının yaygın olduğu bölgelerde.”.

 

Kaynak: http://www.otohaber.com.tr/

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu