Haberler

Şimdi de SUV oldu!




VW mühendisleri ilk defa Golf armasını bir SUV üzerinde bizlere sunacak. Ancak mk8 Golf üzerine inşa edilecek bir otomobil olacağı için 2018 yılına kadar yollarda göremeyeceğiz.

Golf SUV ne bir şişirilmiş Cross Golf olarak karşımıza çıkacak ne de tam bir arazi aracı olarak. Bu seçeneklerin tam ortasında yerini alması beklenen Golf SUV, son zamanlarda oldukça yüksek satış rakamlarına ulaşan crossover pazarında VW markasını temsil edecek. İki farklı uzunlukta şasiyle üretilecek model, normal şasiyle 2018 yılında Avrupa pazarında yerini alırken daha uzun olanı 2019 yılında Amerika ve Çin’de piyasaya çıkacak.

SUV adına sahip olmasına karşın Golf bir off-road aracından çok Tiguan yapısına yakın yerden yüksek bir şehir aracı olacak. Aralarında fark ise Golf bir hatchback gibi çok fazla donanım ve opsiyonla karşımızda olacak.

Kabindeki ekstralar dışında olması beklenen şeylerin listesi bir hayli uzun: 4Motion AWD sistemi, büyük jantlar ve 4 mevsim lastikler, farklı yapıda ve korumaları olan bir süspansiyon sistemi, genişletilmiş kapı eşikleri, yardımcı aydınlatmalar, tavan rayları, off-road sürüş modu, iniş yardımcısı, off-road için ayarlara sahip olan bir navigasyon, off-road için kalibre edilmiş şasi ve daha büyük yakıt deposu.

Motorlara da bir ekleme yapılarak hibrit motor seçenekler arasına eklenmiş. Golf GTE’de kullanılan teknolojinin aynısı bu otomobilde de kullanılacak. Hibrit sistemin içeriği 1.4 litre TSİ 150 beygir güç üreten motora ek olarak 100 beygir güç üreten elektrikli motordan oluşuyor. BlueMotion teknolojisi de seçenekler arasına eklenmiş. Bu versiyonu aldığınızda ise DSG şanzıman, silindir kapatma teknolojisi ve start-stop sistemi Golf SUV’de yerini alacak.

Bu gelişmelerden sonra Tiguan’ın ne olacağı ise merak uyandıran bir konu. Kendini Golf’ten ayırmak için Tiguan  kendine başka bir form bularak hayata devam edebilir, örneğin: spor CC coupe.

 

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu