Köşe Yazıları

“Terbiyeli” Terbiyesizlerin Yükselişi




Geçen haftanın başında yaşadığımız olayı çoğunuz okumuşsunuzdur. Bana hak verenler oldu, beni eleştirenler oldu, ama genel olarak çoğu kişi bütün olayı yanlış anladığından durumu çok farklı noktalara çekenler oldu. Elimden geldiğince bu süreci ve nasıl bu noktaya geldiğimizi size açıklamaya çalışacağım.

 

Uzunca bir süredir, ki yaklaşık olarak 1 yıldan biraz daha fazla bir zamanı kapsıyor bu, Otopark.com olarak şiddeti her geçen gün biraz daha artan bir saldırı altındayız. İlk başlarda çok cılız olan bu sataşmaları fazla önemsemesek de, artık canımızı sıkacak bir noktaya geldi bu durum. Üstelik daha yeni yeni fark ettiğim kadarıyla bu saldırı normal insanlardan da değil, pasif-agresif psikopatlardan geliyor. Önce sosyopat olduklarını düşünüyordum ancak kendilerini sosyopat olarak nitelemek iltifat etmek gibi olacağından doğrudan psikopat demeyi uygun buldum. Detayları verdikçe bana hak vereceğinizi düşünüyorum.

 

Şimdiye kadar otopark olarak ne zorluk yaşadığımızı yüzeysel olarak sizlerle de zaman zaman paylaştığımızdan, durumumuzun az çok sizler de farkındasınız. Kimi zaman test videolarına bile yansıdı bu moral bozukluklarımız. Tepkinizi anında gösterdiniz, “Bu video niye kısa?”, “Hiç eğlenceli olmamış!” diye. Sadece bazılarınız fark etti aslında ne olduğunu ve “Abi iyi misiniz?”, “Bir şey mi oldu?” diye sordu. Sitem etmek değil amacım, sadece dikkatli olanların yaşadıklarımızı fark ettiklerini söylemek istiyorum. Biz hem bizle iyi görünüp arkamızdan iş çevirenlerle, hem test araçları için distribütörlerle, hatta bazen sadece işini iyi yapmayan insanlarla uğraşırken, bir anda bu takipçilerden de tepki almaya başlayınca önce bir afalladık. Şimdiye kadar bize destekleri ve iyi niyetleri dışında geri bildirim yapmayan, bu yüzden de kafamızın hep rahat olduğu bu grup, birden bize karşı farklı davranmaya başlamıştı. Tabii ki hepinizi kastetmiyorum ancak hiç beklemediğimiz bir şeydi bu.

 

Yaklaşık olarak aynı zamanda birebir muhabbetimin olduğu bazı takipçiler, benle bazı insanların videolarını paylaşıp, o videolardaki kişilerin yazdığı bazı yazıları okuttular. Açıkçası varlıklarından bile haberdar olmadığım bu insanların bizim için söyledikleri sözler ve tutumları hem komik, hem de korkunçtu. Bunları öğrenmek için ise hayatımda daha önce hiç girmediğim karanlık bir dünyaya adım atıyordum. Forumların dünyası!

 

Forum konseptine ne kadar uzak olduğumu da fark etmişsinizdir eminim. Otopark’ın kendi forumunda en az bulunan editör olarak sizlerden gelen şikâyetlerden biri de, benim forumdaki eksikliğim oluyor genelde. Otopark’ın kendi forumu dışında girdiğim bu karanlık dünya, kimin ne olduğunu bilmediğiniz, aynı kişinin iki farklı hesapla kendi kendine atışıp kavga çıkarabildiği bir tımarhaneydi aslında. Bu yüzden orda yazılanları çok da ciddiye almadım. Üstelik ilginç bir şekilde kimin yazdığı da ayan beyan ortada olduğundan, “Kendi görüşüdür, kendi bilir.” dedim ve geçtim. Ancak daha sonra benzer tarzda görüşler pasif-agresif bir şekilde bizim sitede de belirmeye başlayınca dikkatimi çekmeye başladı. Her defasında taktik aynı idi. Bir takipçinin basit bir eleştirisine “Katılıyorum ve bence…” diye başlayan cümlelerle oldukça ağır ithamları, inanılmaz kibar ve “Terbiyeli” bir dille süsleyerek büyütmek, sonuna da “Sizin iyiliğiniz için aslında…” diyerek işin içinden masumca çıkmak. Bu şekilde bizi bilen ve bize güvenen insanların içine bir kuşku düşürmeye çalışıyor, bizi yeni tanıyanları ise soğutmaya çalışıyordu veya ben paranoya yapıyordum. Bir türlü emin olamadığımdan bu haftaya kadar dillendirmedim bu mevzuyu. Ta ki test puanlarımız yayınlanana kadar.

 

İşte dediğim adam oradaydı, her konuda her şeyi bildiğini iddia eden, söylediğimiz ister teknik bir konu olsun, isterse de kişisel bir görüş, her şeye karşı çıkan bu adam, hem bu nasıl puanlama sistemi diyordu, hem de firmalara iyi görünmek için ağız değiştirdiğimizi söylüyor, testlerimizin firma koktuğunu iddia ediyordu. Yıllarca nelerden taviz vererek oluşturduğumuz imajı, tarafsızlığımızı, dürüstlüğümüzü bir kalemde silip atmaya çalışıyor, hatta abartıyor diyebilirsiniz ama, bana göre şerefimize çamur atıyordu. Arkadaşlar bakın, Otopark’a çamur atmak bu kadar kolay değil. Benim de bir noktadan sonra kabul edemeyeceğim ithamlar var, basit bir test puanlaması sıralamasını, bazı markaları kayırmak için yüksek, bazılarını yermek için düşük yazdığımızı, alakasız arabaların puanlarını karşılaştırarak yapmaya kalkarsanız, vereceğim tepki de bu olacaktır. Burada yazdıklarımı o anda açıklamayı mantıklı bulmadı. Çünkü karşı tarafın tepkisi bu yazıyı yazmama neden olacak kadar yüksek değildi. Ayrıca durup dururken uzun uzadıya böyle bir altyapı verip, bakın bu adam aslında böyle demem de deli saçması olacaktı. Ben de açıkça kendisini hedef aldığımı düşünerek bir cevap yazdım. Benim yazdığım gerizekâlı lafından sonra beklediğim, takipçilerin kimi kastettiğimi anlayarak o şahsın “ARTNİYETLİ” bu tutumunu eleştiren yorumlar girmesiydi. Gerçekte olan ise bundan çok farklı oldu.

 

Bu kişi ustaca kendisine söylediğim lafı bütün takipçilere mal etti, ve kayış da o noktada koptu. Yazılanları tam olarak okumayan veya benim orda aslında bir veya iki kişiyi kastettiğimi anlamayan herkes maalesef haklı bir biçimde benden özür bekleyen bir tutum içerisine girdiler. Haftalardır aynı taktiği uygulayan bu adam yine aynı şekilde işin içinden sıyrılıverdi. “Bakın bakın hepimize birden nasıl hakaret ediyor bu adam.” diyerek herkesi ardına alıp devasa bir dalga yarattı ve benim de o an için o dalgaya karşı koyacak gücüm yoktu açıkçası. Özür dileyip çıksaydın işin içinden diyebilirsiniz. Ancak özür dilememi de çok farklı yerlere çekebileceğini düşündüğümden ve ne olacağını kestiremediğimden, böyle bir şeyi yapmak istemedim.

 

Bakın arkadaşlar bu tartışma bu sitedeki ilk tartışma değil. Hatırlarsanız benden yaşça çok çok daha küçük bir takipçinin benimle DSG viskoz kavrama mı, değil mi tartışması da oldukça uzun sürmüştü. O genç arkadaşımız da ciddi olarak sabrımın sınırlarını zorlamıştı ama hiçbir zaman kendisine karşı bir yaptırımda bulunmadık. Daha bunu bile bilmiyorsan bas git buradan demedik. Çünkü biz site olarak karşılıklı diyaloğun, fikir paylaşımının değerine inanıyoruz. Ne zaman ki bu genç arkadaşımız olayı fiziksel şiddet tehditlerine vardırdı, o zaman maalesef kendisini uzaklaştırmak zorunda kaldık. Daha sonra kendisi bir mail ile durumunu açıkladı ve yeniden aramıza katıldı. Anlatmak istediğim, segmentlere göre puanlama sistemini bilmediği için anlamayan bir kişiye böyle bir tepki göstermem söz konusu bile değil. Böyle bir yapım olsa bundan önceki benzer durumlardan sabıkalı olurdum zaten. Yeniden tekrarlıyorum, benim tepkim bu art niyetli psikopatın art niyetli hareketlerineydi. Bakın bu şahsın hırsı ne kadar büyükse artık, sadece bizim sitemizde de değil, başka platformlarda da benzer şekilde bize saldırıyor. Bu durum bile benim geçen haftaki olaydaki tutumumu açıklıyor diye düşünüyorum. Üstelik tartışma büyüdükten sonra, yine bu sitenin iyiliği için bunları yazdıklarını söyleyen başka insanlar, bu tartışmayı oldukça hızlı bir şekilde başka platformlara taşıyarak, “Bunların da ne mal olduğu ortada işte!” tarzında yazılarıyla bu sitenin iyiliğini ne kadar düşündüklerini göstermiş oldular kanımca.

 

Sizden ricam, o yazının altında yazdıklarımda, “Bizde böyle, beğenmeyen çeker gider.” tarzı tek bir kelime etmemişken, olayı büyütmek, sizi galeyana getirmek, beni de zor bir duruma sokmak için yazdığımı iddia eden, “Bir özür bile dilememişsin, hala gerizekâlı diyorsun, işte senin bu kadar bile karakterin yokmuş, senin seviyen bu kadar.” yazıp, beni karaktersizlikle suçlayıp sonra da “Bak ben hakaret etmeden fikirlerimi yazıyorum, zor değilmiş.” tarzı laflar geveleyen bu çok “Terbiyeli” insanları lütfen dikkate almayın. Lütfen bu nüanslara dikkat edin. Yazılanlar hala orada duruyor. Benim ne yazdığıma, gelen cevaplara dikkat edin ve olmayan, yazılmayan şeyler yazılmış gibi verilen cevapları kendiniz görün.

 

Benim hatalarım olmadı mı o gün? Tabii ki oldu. Öncelikle ilk yorumumda cevap verdiğim kişiyi doğrudan net bir şekilde söylemem gerekiyordu. Onun yerine ben o kişiyi utandırmamak için hiç alakasız bir kişinin yorumunun altına isim vermeden yazdım. Yanlış yaptım.

İkincisi yaşadığımız bu saldırı durumunu size açıklamam gerekiyordu, ancak bu şahıslar bu saldırıyı o kadar “Terbiyeli” ve bizim iyiliğimiz için olduğunu iddia ederek yapıyorlardı ki, size bunu açıklamak çok zor olacaktı. Umarım artık net bir şekilde anlaşılmıştır bu. Gördüğünüz gibi onların kötülükleri yanında benim gerizekalı lafım gerçekten çok masum kalıyor. Eğer gerizekalı lafımın benim bir terbiyesizliğim olduğunu düşünüyorsanız maalesef söyleyebileceğim bir şey yok. Ben hala bu kelimenin bir küfür veya terbiyesizlik olduğunu düşünmüyorum.

Üçüncüsü ise belki de bu tepkimi bu kadar genel bir ortamdan göstermemeliydim, ancak bu siteye emek veren herkese atılan bu çamura daha fazla sessiz kalamadım, özür dilerim. Umarım durumumu açıklamışımdır. Bu yaşanan olaylarda bana destek veren bütün takipçilerimize teşekkür ediyorum. İstemeden kırdığım, üzdüğüm kişilerden özür dilerim. Bu tartışma esnasında benim yerime özür dilemek zorunda kalan takipçilerden özellikle özür diliyorum. Bütün bu karmaşa ve tartışma esnasında beni anlayan ve desteklerini esirgemeyen takipçilerimize de teşekkür ediyorum.

 

Son olarak değinmek istediğim bir konu daha var. Bu güne kadar beni testlerde görmek istemeyenlere, benim yeterliliğimi sorgulayanlara sessiz kaldım. Kendi fikirleridir, belki gerçekten And ve Sinan’ın yanında olacak bir kişiden bekledikleri şeyleri gösteremiyorumdur diyordum. Ancak iş ufaktan çığrından çıkmaya başladı ve zır cahil olmakla, bilgisizlikle ve objektif olmamakla suçlanmaya başladım, üstelik beni eleştirdikleri şeylerin de basit ve saçma şeyler olduğunu fark edince bir şeyler söyleme gereği hissettim. Açıkçası bunlardan birinin suçlusu birazcık da And, kendisi sıkıcı bulduğundan ben araçlarla ilgili bir iki teknik bilgi söylediğimde genelde kesiyor. Hatta bununla ilgili bir geyiğimiz bile var, benim olduğum videoların sonuna dikkat edin, hep ben konuşurken lafım kesilir ve jenerik girer. And’dan rica edecem beni kestiği kısımlardan bir montaj oluşturup teknik bilgiler kuşağı yapalım, bu konu da daha fazla uzamasın.

Bir de objektif olmama konusu var. Arkadaşlar bakın bunu çok defa yazdım, daha fazlasını da videolarda, sağda solda söyledim. BMW konusunda ben OBJEKTİF DEĞİLİM. Bu sadece BMW için geçerli. Diğer her markada normal görüşlerimi dile getirebilirken, BMW olunca kendimi tutamıyorum. Takım tutmak gibi bir şey bu da, bu yüzden benim BMW ile ilgili yorumlarımı birkaç derece kısarak servis edin, çünkü BMW için objektif olamıyorum. Diğer markalarda normal şekilde dinleyebilirsiniz beni. Uzun bir yazı oldu farkındayım, umarım kendimi açıklayabilmiş ve kırıp üzdüğüm insanların gönlünü de alabilmişimdir. Kendinize iyi bakın. Binlerce kilometre öteden sevgilerle.

 

Muhip Tuna Meti

 

Muhip Tuna Meti

1988 Adana doğumluyum, Adana Fen Lisesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi gemi inşaatı mezunuyum. OTOPARK'la tanışmam 2011'de test videoları ve bizzat arabamın çekildiği Citroen DS4 testiyle gerçekleşti.

İlgili Makaleler

100 Yorum

  1. Bunun görüşlerini özgürce ifade etmeyle alakası yok. Burada can sıkan bu kadar sorun çıkaran birisi varsa uzaklaştırın. Şu açıklamanın yapılmak zorunda kalması bile can sıkıcı bence.Bırakın farklı yerlerde ufak fikirlerini savunsunlar.En azından OTOPARK temiz kalır.

    1. Aynen bu yazının yazılması çok can sıkıcı.Ama soluksuz okudum arkandayım And abi canını sıkmaya değmez Bu olay aynı siyasetçilerdeki gibidir bi kelimesiyle aşağılanır ama yaptıklarına bişi demezler 🙂 Çok biliyolarsa eleştirmeyi sayfa açsınlar tutuyo mu bakalım :)ve şu firma olayınıda yanlış anlayanlara tekrar açıklayalım önce artıları sonra eksileri söyliyecekler sadece önceden dağınık söylenirdi şimdi toplu olacak yani objekliktifte gerçekçilikde bi değişiklik olmucağını anlamanız gerekirdi ama olayı hemen büyütüyoruz ..Bu arada Murata abiye ve Muhip abiye her ne olursa olsun “seni istemiyoruz “gibi laflar edilmiş Çok ayıp arkadaşlar bence onlarda bi hava katıyor 4ünüde hatta Noyanı bile seviyorum Hepsinin emeği var bu videolarda sayfada başka bilmediğim ve emeği geçen herkese ve başta videolarda güldüren bilgilendiren And ,Sinan abiye çok teşekkürlerimi sunuyorum :)Sevmeyen gitsin tvdeki test sürüşlerini izlesinler zorla tutan yok herkese iyi günler 🙂

  2. Çok şey söylemeye gerek yok uzatmaya da gerek yok. Herkes aslında otoparkın bir aile olduğunu ve bir kişi bile eksik olsa parçanın bütün çalışmaz. Ve Muhip abi aslında çok dolu birisin ve işin teknik kısmınından zevk alıyorsun. Ki kendimde öyleyim ve bizim insanımıza bazen bu ağır gelip keyf!!! unsurunun yüksek olduğu bu otopark videolarında çoğunlukla eğreti kalıyor halbuki realitede sonuçta test yapılıyor ve ben her kelimenize dikkat ediyorum. Düşüncelerim bunlar.

  3. Sevgili Muhip.
    Beni yanlis anlama sakin bu sadece bi elestridir ve senin elestirilere acik bi insan oldugunu tahmin ettigim icin bunlari yaziyorum. Sen kesinlikle ama kesinlikle tarafsiz olmak zorundasin. Bunu tartismaya dahi gerek yok. Sen testleri insanlarla paylasan bi grubun icindesin. Kisisel olarak cok sevdigin markalar olabilir bkn:BMW ama bunu burdaki kitleye yansitman bence bu platformda uygun degil. Egerki bu site bmwfanclup.com olsaydi sonuna kadar haklisin ama bence bu platformda yanlis. Kendin kisisel olarak sev bence. Buradaki katilimcilara da BMW konusunda dediklerimi 1 kac level asagidan algilayin demissin. Bence kimse bunu yapmak zorunda olmaktan ziyade sen insanlara salt ve katilimsiz bilgini yada yorumunu vermelisin. Simdi belki benide ajan ilan edersin ama inan hic isim olmaz. Ben bu platforma inaniyorum ve seviyorum. Daha iyisi icinde elimden geleni yapmaya hazir oldugumdan bu denli samimi yorumu yazdim. Umarim beni anlarsin. Kimi insanda boyle iste. Mesela derler herkes ögretmen olamaz falan diye. Yada herkes herseyi mukemmel yapacak diye bi durum yok. Belki sende bu konuda zayifsin. Tarafsiz olamiyorsun yada polemige hazir bi yapin var bilemiyorum. Sadece biraz özelestride yapmalisin bu yukardaki yazdiklarindan farkli olarak. Görusumu özgurce ifade edebildigim icin tüm otopark’a simdiden tesekkurler

    1. Samimiyet uzerine kurulmus bir platformda muhip abi cikmis ben bmw yi seviyorum soylediklerimi buna gore degerlendirin demis varsin desin nedir yani lutfen elestirmek icin elestirmeyelim

    2. Kastettiğim bu insanlar belli zaten ve sizin burada yapıcı bir eleştiri getirmeye çalıştığınız açık. Ama bu BMW konusunu siz videoyu izlerken bile fark ediyorsunuz, ben de her fırsatta aynı şekilde ifade ediyorum, daha fazla ne yapabilirim bilmiyorum gerçekten. Ne bilim mesela 1 serisinin dış görünüşü bence çok çirkin. 2 serisi Active Tourer çok saçma bir araba. X1 tam bir saçmalık. BMW diye hepsini sevmiyorum yani, ama seviyorum da bir yandan, açıkçası daha fazla ne yapabilirim bilmiyorum. Ama asıl konumuz burada biraz daha farklı aslında.

      1. Yanlis anlasilma olmasin. Tabiki isteyen istedigi markayi sever savunur ama bunu yapan kisinin konumu editorluk olunca olay degisiyor. Uyelere objektif sunmak gerekir sunumu diye dusunuyorum. Bunlar tamamiyle kisisel dusuncelerim ve eger buraya bu kadar zaman ayirip bunlari yaziyorsam: nasil daha iyi oluruz durumu icin yaziyorum. Yoksa sag ust kosedeki x cok uzak degil der takmazdim. Ortada ciddi anlamda emek var saygi duymak destek olmak duser bizlere. En azindan bana

      2. yazıyı tam okudum, ekşide tabirle ” kardeş durumumuz yoktu okuyamadım” tarzı bir durum yok yani:) her neyse muhipin durumu izah etmiş, ve hatalarım oldu deyip özür dilemiş.iki şeye degınmek ısterım, 1.si muhiple ugrasan bir grup var,nickleri lazım degıl,forum veya test yorumlarında karşılıklı atışmalar olmuş zaten önceden.muhipin bunlara kızgınlığı o mesajda belli oluyor. 2.si ki muhipin hatası ” olm siz gerizekalımısınız” şimdi bunu dedıgın zaman bu 2*3 kişiyı degıl, tüm okurları karsına almış gıbı oluyorsun.ben alınmadım ki senın mesajına ilk cevap yazan benım ve hıc kavga konusuna girmeden işkoçya ya ilgili tavsıyelerım ve gezdıgım yerlerle ilgili kısa bılgıler yazdım.bir de şu”gelirsem içini dışınız samimiyetle doldurucam” tarzı belden asagı muhabbetlerini yazmamanı şiddetle tavsıye edıyorum.lütfen.hurdacı muharrem muhabbetine sarmayalım.saygılar.

      3. Neyse olan olmus. Her taraf umarim dersler cikarir. Tartismak guzeldir ama is hakarete yuruyunce insan üzülüyor. Sonucta kimse kendine editorler tarafindan hakaret edilsin diye üye olmuyor buraya. Muhipe düsen bundan sonra ötekilestirmek yerine birlestirici olmaktir. Fikirlere, elestirilere karsi daha yapici ve olgun davranmaktir.

  4. hiçbir şey canınızı sıkmaya değmez keske herkes sizin gibi dürüst ve tarafsız olabılseler. o ‘Terbiyesizler'(aslında buraya güzel bi küfür yakısırdı) Adam olmayı ögrenemediklerı için böyle seyler oluyo. o kişilerin babalarıda benım adam gıbı adam evladım var dıyerek gecınıyo ya acıyorum o ınsanlara. sıkma canını sız tam gaz devam edın bız sızınleyız 2-3 aydır otopark.com manyagıyım acık ve net soylemek gerekırse benı yansıtıyosunuz resmen. çünki bısey neyse onu oyle soyluyosunuz ve ısınızı ıyı yaptığınız tarafsızlıgınız ve durustlugunuzden samımıyetınızden belli oluyo diğerleri gıbı kendılerını tatmın edıp kötu olana bu harıka veya cok guzel demıyosunuz. ıyı yonlerınıde kotu yonlerınıde soyluyosunuz bu yuzden canınız sıkılsa bıle asla vazgecmedınız durustlgunuzden Otopark.com bır ailedir ve bu ailede yalana yer yok.boyle konusma fılan pek yapamam inşallah demek ıstedgımı anlatabılmısımdır… yanlıs anlasılmakda ıstemem.

  5. Artniyetli arkadaşlara atın 2 ban olay biter gider niye bu kadar büyütülüyor ki forum budur tartışılır edilir ama artniyete hoşgörü gösterilmemesi çok normal bence.

    1. adam atılsa ne olur, yeni e-mail almak bedava,üye olmak bedava,dns ayarları degıstırmek bedava.atmak çözüm değil aziz dostum

  6. Evet abi orda kocaman yazmış idin “gerizekalılar” diye ama ben-hatta birçok kişide üzerine alınmadı , dediğin gibi ordaki tepkin art niyetle yaklaşan 1-2 kişiyeydi .
    Ve sonra bu 1-2 art niyetli insan üzerlerindeki çamuru hızla başkalırana da sıçrattı .
    Seni seviyoruz çünkü lafın bir …

  7. Abi kim ne derse desin bunun gibi …. siz anlayın hani buraya yazılacak ne tür küfürler olduğunu art niyetli beyinden özürlü insanlarla muhattap bile olunmaz takip ettim geçen hafta yazılanları haklısın abi sen hani burada da açık olalım herkesin bir markaya zaafı vardır yani kimisine göre audidir kimisine göre bmwdir kimsine göre vw dir hani bana görede mercedesdir her ne olursa olsun bende mercedese toz konduramam hani buradaki insanlar o kadar değerli insanlar ki görmeden bile ABİM diyebileceğim insanlar. Videolardan takip ettiğimiz kadar muhip abi öyle kolay sinirlenen biri değil çok sevecen çok pofuduk çok sevimli bir insan eğer sinirlendiyse böyle birşey dedi ise emin olun oraya daha farklı birşey yazamadığı için kibar bir dille yazdığı içindir. Hiç bir takipçinizi kaybetmiyorsunuz abim emin olun 1-2 videonuzu izleyen bile olsa bağlanıyor hemen sizlere. Elinizden geldiğince en iyisini yapmaya çalışan bu insanlara hepimizin kocaman bir TEŞEKKÜR borcumuz vardır. Söyleyeceklerim bu kadar.

  8. sitenizi yaklaşık 2-3 aydır takip eden ve eşe dosta gönüllü tanıtımını yapan biri olarak bir kaç ahkam da ben kesmek isterim : (arzu ederseniz yorumumu silin, rahatsız olmam)

    1. yurdumuzun mersin, adana, tarsus vs. o yöresinde dünyaya gelen kardeşlerimiz ortalamaya göre “ergen” hissiyatı biraz daha uzun muhafaza ederler. özünde kötü bir şey değil belki ama başkaları tarafından kırıcı ya da ukala olarak değerlendirilebilirler. çok büyütmemek gerek. mesela “büyük ölçüde” “geç anlayan” bir yöremiz var (şimdi neresi söylemeyelim). onları da öyle kabul ederiz. fakat “ya siz gerizekalı mısınız” kısmı beni de rahatsız etti. büyük ölçüde “yazmanın” “söylemeye” göre handikaplarından biriydi, yanlış hedefe isabet etti, çok da problem değil.

    2. yine ülkemizde internet kültürü sağlıklı bir alt yapı üzerine inşa edilmiş değil. insanlar internetten ya yanlış şeyler alıyorlar ya da yanlış şeyler umuyorlar. hiç bir sanal yayıncı “öyle olduğunu taahhüt etmediği sürece” objektif olmak zorunda değil. istediği bir şeyin altını çizer, istediğini kalın yazar. hatta istemediğini yazmaz bile. sen falanca araçta objektif değilsin diye suçlayamazsın. o öznel fikrini sunar, sen ise almak istediğin bölümü alırsın ya da almazsın. denklem bu kadar basit.

    3. hal böyle olunca yurdum insanı kibrit çöpünden tartışma icat etmeye bayılır. sanal kimlikleri etkisi altına alan egolar da işin içine girince saçma sapan tartışmalar peydah olur. test videolarında “ahmet olmasın, mehmet olsun” diyecek pişkinliği nasıl buluyor insanlar bilemiyorum. bence yayıncının yayın formatına müdahale etmek kimsenin haddine değil. beğenirsen alırsın, beğenmezsen almazsın. “X” tuşuna basar çıkarsın. yayıncı yorum yapılmasına izin veriyorsa (ki vermiş) beğenmediğin bölümle ilgili yorum yapmakta özgürsün. fakat zorunda da değilsin. yorumlayabiliyor olmak kişilere hakaret edilebiliyor anlamına gelmemeli.

    4. ben şahsen test videolarınızı “acaba ne öğrenirim” den ziyade, aldığınız keyfi paylaşmak maksadıyla takip ediyorum. test yapılırken epey eğleniliyor, ben de izlerken eğleniyorum. olay bu kadar basit. firmalar, puanlar, sıralamalar vs. bu kadar kasıp abartmamak lazım. bunu takipçilere söylüyorum. yaşadığımız ülkede tartışıp konuşulması gereken çok daha önemli konular varken; “toros’a 10 puan verdin, jaguar’a 5 puan verdin” “kendi arabana çok puan verdin” vs.. iş değil..

    site güzel bir topluluk olma yolunda ilerliyor. en azından benim gözümden bu şekilde görünüyor. sevgiler..

  9. senin o gün yazdıgın yazı eger sadece 1-2 kişiye ise o kişilerin ismini vererek söylemeliydin. ki diğer insanlar üstlerine alınmasın. ben alındım. hem alındım hem üzüldüm. ulan hem bu adamların büyümesini istiyoruz, daha cok arac, daha cok inceleme olsun diye. ulan daha cok gelir olsun diye videoları kaç kez reload ettim. antalyada ne kadar arabaya ilgisi olup sizi bilmeyen biri varsa da sizi tanıtıyorum onlara. hal böyle iken ssen genel bir yorumla gerizekalı diyosun ya, lan dedim biz o kadar şey yapalım, adam gelsin bize hakaret etsin. benim gibi düşünen eminim birçok insan da vardır. oraya yorum yazan da. sen de haklı olabilirsin. vardır sizi karıstırmaya calısan truva atları. ama şu aklında olsun , bizim gibi düşünen insanlarda varken bunları ayırt etmeyi bil. tümden insanları genelleme.

    selametle.

  10. Öncelike Muhip, sonra da diğer tüm otopark.com ailesine selamlar

    Hızlıca kendimden bahsedeyim hızlıca ki bu yorumu nasıl birinin yazdığı hakkında bilginiz olsun: Eski siteye üyeydim, forumu kullanmadığım için bu yorumu yazmak için yenisine şimdi üye oldum. Kendimce otomobilleri severim, teknik kısmından hiç anlamam, genellikle de otomobil muhabbetlerini (yalan yok, forum da dahil buna) sıkıcı bulurum. İyi bir şoför olduğum bile söylenemez. Ama az çok her gün siteyi kontrol ediyorum yeni bir video var mı diye, denk gelirsem köşe yazılarını okuyorum arada sırada da ilgimi çeken haberleri okuyorum. Yani otomobillerle ilgimin büyük bir kısmını sizin videolarınız oluşturuyor. Bir de And’a mail atmıştım bir kere, ilgisini çekerse bizim arabaları test edebileceğini söylemek için.

    Foruma girip muhabbet nedir diye okumadım bile. Ancak olan biteni gayet iyi anlıyorum. Siz burada gönlünüzü, emeğinizi ve hatta yeri geldiğinde üstüne para verip bir şeyler yapmaya çalışıyorsunuz ve bu işe birileri art niyet ile saldırıyor. Kimse kusura bakmasın, böyle saldıranlara da bazen hoşlarına gitmeyen şeyleri söylemek zorunda kalırsınız. Ama bunun biraz da suçlusu sizsiniz bence. Çünkü:

    1- Meyve veren ağaç taşlanır. Net.

    2- Burası karışık işte. Bu kadar eleştiriye açık ve de gönül işi olan konularda bence emek verenlerin çok da muhabbetin (yani forum, sizin durumunuzda) içinde olmaması lazım. Türkçe’ye düzgün çeviremeyebilirim diye İngilizce’sini yazıyorum: You can not please everybody. Yani ‘Herkesi memnun edemezsin’. Ama devamında şu da önemli, herkese her şeyin doğrusunu da öğretemezsin. Herkese birşeylerin doğrusunu öğretmenin imkanı yok. O yüzden bence, forumda kim ne kadar aktif bilemiyorum ama, özellikle kamera karşısına geçenlerin çok da muhabbete girmemesi lazım. Siz hiç Twitter’da Top Gear tayfasının kendilerine laf edenlere cevap vermeye çalıştığını gördünüz mü?

    Araçlardaki dokunmatik ekranınızdan piksel, tuttuğunuz vitesten deri, tıklattığınız plastikten yumuşaklık eksik olmasın, kapattığınız kapıdan tok ses eksik olmasın. Sevgiler.

    1. tamamen katılamasam da arkadaş doğru noktalara değinmiş.. top gear örneği çok doğru,

      Meyve veren ağaç taşlanır. Net. ama insanların hoşlarına gitmeyeni söylemelerinden daha doğal birşey de yok. ben burada zaman ayırıp yazıyorsam, bakın burada sıkıntı var gibisinden…
      1 bu bana göredir alıp almamak sizde, okur geçersiniz
      2 de yaptıklarınız gerçekten olumludur ki takip ediyorum, daha iyi olmanızı istiyorum, yorum yapıyorum, sizi değerli görüyorum…

      dün yergi, bugün alkışlar gırla gidiyor ama her zaman aynı olmayacak…

  11. iyi geceler. Biraz ince düşünebilirseniz Muhip’in oradakı o ”gerizekalı” hitap sekli tamamen yerindedir bence. Sınıfları ayırabılme kapasitesine sahip olabılmelıyız biz takipçiler. Clio rsle m5i aynı kefeye koyarsan olmaz tabiki illa bunuda mı acıklamaları gerek. Muhip’in o reaksyonunun nedeni aptal ve ”artniyetli” insanlara katlanamayıp yapmacık davranamayışıdır. Kendisi en dogru olan seyi yapmıstır herdaim arkdasındayız. Kaldı ki asıl hakareti kendirisi görmektedir lütfen eleştirilerde yıkıcı degil yapıcı olalım. Biraz kafası çalışan insan konuları başka yere çekmeye çalışan kişileri ayırt edebilmeli. Boyle samimi bir ekip bulmuşuz kıymetini bilelim arkadaşlar. Muhip dönüşünü bekliyoruz.

  12. Muhip bey,
    Burası “sanal” bir ortam. Kimliğinizi kendiniz seçtiğiniz, karakterinizi kendimiz belirlediğimiz bir ortam. Burada yapılanların ve/veya söylenenlerin, ayrıca forumlara veya başka platformlara taşınmış olmasının hiçbir önemi yok.
    Kullanığınız kelimenin, kurduğunuz cümlenin bir hata olduğunu kabul etmek gerek herşekilde.
    Sebebi ise karşı tarafın seviyesine düşmeniz. İnsanları bu devirde değiştirmekten ziyade oldukları gibi kabul edip sindirmek veya takılmamak en temiz çözüm.

    Gerçek anlamda Türk insanımızın en büyük eksiği okumak. Bu konuya neden geçtiğimi şöyle izah edeyim.
    Malesef okumak yerine daha hızlı ve zahmetsiz olan işitsel durumlara daha açık bir milletiz. İnternet engin deniz bir çok konuda bilgi kaynağı olarak, ancak okumak, birşeyleri google’layıp bulmak, bulduğunu teyit etmek için aynı konu için başka bilgiler bulmak gibi eylemler bizler için gerçekten çok sancılı sıkıntılı bir süreç
    Malesef bizlerde böyle bu zamana kadar gelmiş bir millet olarak inşallah ilerki zamanlarda kırılır bu durum iyice ancak şimdilik sizinde en temiz ve hasarsız yapabileceğiniz şey, okumaktan aciz olan kişilerden uzak durmak veya kale almamak.

    Bırakın seviyesi olmayan insanları, sizleri videolardaki samimiyetiniz ve sıcaklığınızla benimsiyenlerle, sizi anlayabilenlerle devam edin. Bunu anlayabilenler zaten bu siteyi götürenler.

    Döngel artık vatanınada videolara dahil ol sende biz mutluyuz senle 😀

  13. O kelimeyi art nyietli arkadaşlar üzerine alınsın diğer arkadaşların alınıp kırılmasına gerek yok bence
    Bu insan sonuçta peygamber değil ki sabrının bir sınırı var elbette ki bir yere patlar sabrı ayrıca bu ınsanın başından neler geçti o günkü ruh hali nasıldı bunuda bilemeyiz .Ben videolar da sizi görmeyi seviyorum otopark ekibi ayrılmaz bir bütün herkesin farklı görevleri var o yüzden moral bozmadan devam ”İt ürür kervan yürür ”

  14. Olay anlaşılmıştır. Olayı bilmeden gösterdiğim tepki için özür dileyerek başlayayım öncelikle.

    Türk insanının, hatta, biraz daha spesifik olmak gerekirse, Türk erkeklerinin, otomobilleriyle biraz garip bir ilişkisi var. Türk erkeği, otomobilinin en nihayetinde para karşılığı satın alınan bir makineden ibaret olduğunu çoğunlukla unutuyor. Neredeyse otomobiline tapıyor. Otomobilini pipisiyle özdeşleştirme argümanı söylenegelir; neredeyse buna inanılacak bir durum var ortalıkta. Hal böyle olunca, ülkemizde otomobiller hakkında sağlıklı bir kullanıcı geribildirimi almak mümkün değil. Neler okudu bu gözler, neler duydu bu kulaklar! 95 beygirlik Ford Escort ile 240 km/sa yaptığını iddia eden mi ararsınız, yoksa Hyundai Accent Era 1.5 Crdi ile F30 BMW 3.20d tokatladığını iddia eden mi? Peki, Fiat Albea Multijet ile Bolu Dağı tüneli rampasını 190 km/sa ile tırmandığını iddia edene ne dersiniz?

    Otomobiline, böyle sıradışı hikayeler uydurup bir de onlara kendi de inanacak kadar hastalıklı bir düzeyde tapan bir adamın otomobiline laf ederseniz, onu eleştirirseniz ne olur? Ya da segment – fiyat gereği onun doğrudan rakibi olan bir otomobili överseniz? Zaten azıcık kalmış olan aklı da uçup gider, adam bildiğiniz dellenir. Dellenince de böyle bilinçsizce saldırır da saldırır. Çok da takmamak, hasta deyip geçmek lazım.

  15. Muhip agam sikma canini bilinen bir soz vardir lafa bakarim lafmi diye soyleyene bakarim adammi diye eger soyleyenin adam olmadigini dusunuyorsan takma kardesim bu arada geri zekali lafini en yakin arkadasimima dahi soyledigim.olmustur cok kirici bir laf degil herkes bazi bazi gerizekalilik yapar hatta kendine bile soyler burasi erkek adamlarin yeri istemeyene saffetin garajini tavsiye ediyorum surekli ozur dileme sart cumlecigiyle neticede yarasi olan gocunsun kardesim.

  16. Muhip, öncelikle içinde bulunduğun durumu anlıyorum ve empati kurabiliyorum. Seni testlerde istemeyen biri kesinlikle değilim, ÖTV zamları hakkındaki yazından öğrendiklerimle millete ahkam kesiyorum, Valeler hakkındaki yazını en az 10 kişiye okutmuşumdur, videolarınız aracılığıyla siteyi keşfettiğimde ilk senin Neden Citroen Kullanıyorum yazını okumuştum ve siteye öyle ısınmıştım vs. yani bence şu ekipte köşe yazısı işini en iyi sen kıvırıyorsun(Mesela Sinan ekran karşısında estiriyorken, yazılarda zayıf).
    Diğer taraftan seni sevmeyen bir grup olabilir, bunlar işin b.kunu çıkararak sana sataşıyor, küfür ediyor olabilir. Fakat burada herhangi bir içeriği beğenmeyen birini görünce “bunlar kesin bizi bitirmeye çalışıyorlar” demek çok sağlıklı bir yaklaşım değil. Hatta buradaki her eleştiri sahibine de artniyetli psikopat muamelesi yaparak “Siz kibar kibar konuşuyorsunuz ama aslında ruh hastasısınız” demek biraz paranoyaklık gibi geliyor.
    Bu yüzden burada saçma sapan yorum yazanlara hemen cevap vermemek lazım, mesela And falan hiç bulaşmadı o tartışmaya. Bencede iyi yaptı.

  17. Şuanda çok aktif bir forumcu olmasam da zamanında forumlarda baya zaman harcamış birisi olarak Muhip’in kızdığı tip insanları çok iyi biliyorum. Hayat gayeleri gözlerine kestirdikleri insanları yıldırmak üzerine kurulu olur. Yemez içmez, hedefin her lafına kulp takarlar. Bu tip insanları çok önemsememek lazım, çünkü onlar ilgiden besleniyorlar. Cevap verdikçe azarlar.
    Muhip testlerde olup olmamasına gelecek olursak; bence olması lazım. Çünkü genelde And ile Sinan’ın yorumları oldukça yakın oluyor. Murat da büyük oranda benzer yorumlar yapıyor. Bence testte bir arabada 4 tane And olacaksa hepsi insin And tek başına yorum yapsın. Testte amaç farklı fikirleri ateşlemek, değişik bakış açıları almaktır. Muhip’in testlerdeki rolünü seversiniz/sevmezsiniz şahsi görüşünüzdür ama değişik bakış açıları iyidir diye düşünüyorum. Selamlar.

  18. Bu yorumu yazmak için siteye üye oldum.

    Belli ki benim gibi videolari ve testleri sürekli takip eden ama sesi hiç çıkmayan takipçilerin desteğine ihtiyaciniz var. Yazılanları okumadim ama hepimiz insanız hatasız kul olmaz. Arabaları nasıl + ve – lerle seviyorsak sizi de öyle sevmek gerek. önemli olan sonuç.

    Ülkemde otomotiv piyasasında bir boşluğu dolduruyorsunuz. Yılmayın devam edin lutfen.

    Not: Citigo testinizi merakla bekliyorum 🙂

    Sevgiler

    EB

  19. öncelikle herkese merhabalar. muhip beyin canının gerçekten sıkıldığı artık bu yazıda çok belli. muhip bey senden ricam sana karşı olumsuz tavır içinde bulunan insanları ciddiye almamandır. yaptığın ve tüm ekibin yaptığı iş gerçekten çok ciddi ve türkiyede bir eşi benzeri yok. halkımızın kafasındaki araba algısını değiştirmek arabanın sadece dört tekelekli bir taşıttan ibaret olmadığını göstermek gerçekten zor çünkü insanların aklındaki belli kalıpları yıkmak zor. bmw ile ilgili düşüncelerine gelirsek herkesin bir fanatik markası vardır. bu sebepten dolayı kimse seni suçlayamaz.benimde fanatik olduğumu bir marka var. bende onun hakkında maalesef çok tarafsız olamıyorum. zaten bu sektördeki diğer dergilere bakacak olursak hiç kimse sizin gibi değil. (ingiliz carbuyer sitesi de size yakın) seni takımda istemeyenlere de bir cevabım var. bu ekipteki herkes benim bir parçamı yansıtıyor. sinan abi içimdeki apaçiyi and abi içimdeki ciddiyeti sen ise içimdeki ekonomik insanı. işte bu yüzden sizi seviyorum çünkü her biriniz içimdeki bir parçamın hayattaki formusunuz. haytta başarılar, iyi çalışmalar ve iyi günler dilerim

  20. sevgili Muhip iyi adam hoş adamsın da kaşılıklı hesap açıp sizleri kötü duruma düşürmek vs. bunlar ağır hitaplar ki burada yazılanlarda aynı kişiler mi onları belirlemekte zor böyle birşey varsa veya bu kadar ağır sözlerde bulunacaksa herşeyin açık ve net şekilde söylenmesi gerekir bizde ona göre davranalım, sen bunu söyledin şunu söyledin muhabbeti yapmayacağım biraz daha sakin olup yanlış birşey söyleniyorsa ya da yanlış biliniyorsa güzel bir uslup ile söylenmeli bunda birilerini ezme ya da aşağılama gibi algılanmaz ki herkes yanlışını görür yeni bir bilgi daha öğenmiş olur hem bunu bu kadar abartmaya gerek yok.
    + olarak bir zamanlar gene söylemiştim gene söylüyorum sizinde dediğiniz gibi yükselişte olan bir site yaptığınız işi samimi ve severek yapıyorsunuz emeğiniz göz ardı edilemez bizde bundan memnunuz 1.5 seneye yakındır takip etmekteyim inş. daha iyide olacak ancak bu kadar çok forumdaki insanlarla içli dışlı olmaya gerek yok arada gördüğünüz konularda yorum yapmak yaptığınız yorumları görmek ya da yapılan bir yorumu bazen esprili bazen ders alarak videolarda belirtmenizi çok hoş bir şey bunu da kayıp etmemek lazım diğer türlü sidik yarışına dönüyor bu hale geliyor, yoksa senin teknik bilgileri bizden daha çok bildiğine şüphe yok moral bozmayın seviyoruz sizleri Allah yolunuzu açık etsin. sayıglarımla;

  21. Gerçek takipçi yanında muhip reyiz. Otopark ekibinin samimiyetine ve bilgisine güveniyorum. Tersini düşünenlerin de sohbet videolarına bakmalarını tavsiye ediyorum.

  22. Abi meyve veren ağaç taşlanır diye bir laf var.Bunları kafana takma sizlerin yeri bizde çok ayrı.Allah yolunuzu açık etsin , bizler yanındayız.Tam yol ileri

  23. otopark.com Türkiye’de tektir.
    Testler dibine kadar objektiftir.
    Özellikle eskiden test yazıları varken Yazılan her cümlede ,şimdi de videolarda Söylenen her kelimenin içi doludur.
    Gerçekten o arabayı almayı Düşünen için bulunmaz nimettir.
    Muadillerine göre burası üst Düzey bence.
    Yakında da çok daha üst noktalara gelecektir.
    Hasenatı seyyiâtına kahir ekseriyetle racihtir.
    Desteğe devam…

  24. Muhip Abi sana karşı belki senin görmediğin bi kaç saygısızlığım oldu, özür dilerim senden. Abi hepinizin yanındayız, hepinize gereken desteği veremesek te gönlümüzce vermeye çalışıyoruz, o yüzden takılma Abi. her ortamda böyle burnu uzun, ne dediğini bilmeyen, kanı sadece kasıklarına giden elemanlar vardır. en iyisi bunu önceden fark edip hiç tartışmaya girmemek. ayrıca yukardaki yorumda ‘marka oldunuz artık abi takmayın’ diyordu, bencede öyle. Marka olmak hazımsızlığı,kıskançlığı getirir, bazı insanlar kudurur ve salyalarını akıtarak gelip saçmalarlar. Siz canınızı sıkmayın be Abi yanındayız sizin…

  25. İlk olarak, Hatırlarsınız canlı yayında Muhip’e ve Murat’a sürekli laf söyleniyordu hatta bazıları küfür içerikliydi. Ben olsam dayanamazdım bi şeyler derdim ama adamlar neredeyse hiç oralı bile olmadılar. Bu laf söylemeler çok öncedir var olan bişeydi. Demek ki o geçen haftaki olay bardağı taşırmış olmalı. Yazılanları okudum, takip ettim teker teker. Bu adam ne yazmışsa az bile yazmış çok hafif konuşmuş bu tip insanlara karşı. Çok az insan bunu yapabilir.Bana göre bi hata değil ama genel olarak düşünürsek tek hata söylenenlerden sonra o artniyetli kişilerin belirtilmesi gerekti. Ona da gerek yoktu aslında, çünkü o yorumları teker teker takip edilseydi olay tam olarak anlaşılsaydı az çok kime söylendiği belli durumdaydı. Bunun aksine galyana gelenlerde oldu.
    Muhip’e karşı bi dinlememezlik tavrı var onu hala anlayamadım bu güne kadar. Testlerde çok sık görüyorduk, onun dışında canlı yayında bile muhip bi şeyler demeye çalışıyor, ben duyuyorum ama muhip 4 5 defa demesine, duymasına rağmen Sinan hiç istifini bozmamıştı. Bunların olmaması gerek bana kalırsa. Her biriniz müziğin ayrı bir tonu gibisiniz abi. Ayrı bi ses veriyorsunuz bu aleme farklı tonlarınızla. Ve bi ses diğerinin üstüne binerse müzikte bozulur ahenkte.
    Son olarak konu ile alakalı, boş verin abi. Böyle artniyetli insanlar çok var. Siz kendinizden ödün vermeyin, kendinizi o kişilerin seviyesine düşürmeyin. Biz sizi biliyoruz ve bildiğimiz gibide çevremizdekilere tanıtıyoruz, izletiyoruz, okutuyoruz. Seviliyorsunuz

  26. Bunları yazan insanlar en başta GERİZEKALInın önde gidenidir. OTOPARK a gelmemizin sebebi zaten bağımsız,samimi testleri yapmasıdır. Sizinle tanışalı 3 ay olmadı ama sizi çok sevdim. Dİğerleri gibi kağıtta yazanları okuyup geçmiyorsunuz. 20 dk lık videolar ile en ince detayına kadar test edip her şeyi bize anlayıyorsunuz. Siz anlatırken ben kullanıyormuş gibi hissediyorum. TAKMAYIN ABİ BOŞVERİN . Bi arkadaşımızın dediği gibi meyve veren ağaç taşlanır. Lütfen aldırmadan devam edin. SİZİ ÇOK SEVİYORUZ . İYİ Kİ VARSINIZ OTOPARK.

  27. Abi sizi bilen biliyor yeni gelen arkadaşlarda testleri izledikçe ne kadar samimi ne kadar doğal olduğunuzu görecekler. İki üç tane kendini bilmez her zaman çıkacak her zaman bunlardan vardır zaten. Bunlar gider başkaları gelir söylemek istediğim o üzmeyin tatlı canınızı 🙂

  28. Turkiyenin en iyi testleri burda yapılıyor ve ben araba alacak tum dostlarıma bu sitedeki videoları referans gösteriyorumr benı tanıyanlar soz konusu araba otomobil olunca arayıp sorarlar ama her konuyu nedenmiiiiii……

    20 yıl karland otomotiv urunleri aş kıraca Holding de calıştım iş hayatım iki kesimden olusur

    1 Sanayii deki parçacılar ın talep Siparişleri uzerinde ki aği yönetmek….
    2maslak Sanayii servis aği Yönetimi sen yolda giderken biz senın arabanın hangi km lerde nerde kronik arızalar vereceğini biliyoruz…. Bu bilgi ve donanımlarımızın bir bilirkişi konumunda olduğumuzu bize ne alayım sunu alayım diyenlere kendi fikrimi söylerken siteyi otoparkı tavsiye ederim testlerin cok iyi oldugunu hep söyledik hep söyleyeceğim…otopark tr de bir numara Muhip BMW konusunda taraflımıdiyor bir videoda BMW 3.20 start stop nun tespitini yaptı nasıl calıştıgının taklidini…..

    Sonuc beğenmeyen gitsin editörler bu tarz kişilerle muhattap olmayın sınırları asını gönderin…
    Her arabada herkesle herseyi tartışırım..
    Rent a Car da 200 bin km gormus Dsg yi de anlatırım
    50bın km patlayanınıda anlatırım neden oldugunu ucak kazası Raporu gıbı anlatırım…

    Beğenmeyen gitsin…. Site tr 1numara objektif gerekli yorum farkı olabılır sen mercedes torku otomatik var diye eleştirirsin bir başkası Audide 85bın km de patlayan cift kavramalı hikayesi anlatır…. Devam

  29. Bu sitenin yapabileceği çok büyük üç tane hata olabilir, bunlar olmadığı sürece takipçileriniz olarak sizi terk etme sebebimiz olamaz diye düşünüyorum. Bunlar;

    1- Otomobil markalarının istediği çizgide yorum yapmak. Bu benim için bu platformun idam fermanını kendi eliyle imzalaması demektir. Gece yarısı, sabahın körü demeden burayı izlememizin tek nedeni objektifliğinize olan inancımız. Eminim ki hiçbir marka (Audi’si, Mercedes’i, BMW’si dahil, çünkü hepsinin eksileri var, misal 5 serisi testindeki yorumlar) karşılığında “ya bu arabaya 80.000 TL istiyorlar ama bizce etmez!” demeniz için araba vermek istemiyordur. Objektif yorumlarla araç talep etmek çok zordur, başınıza gelenleri tahmin edebiliyorum. Sizi kesinlikle ama açıkca ama üstü kapalı şekilde kodlamaya çalışıyorlardır ama bugüne kadar gördüğümüz objektif olduğununz.

    2- Sitedeki her editörün kendi fikrini muhafaza etmesini engellemek. Bir önceki yorumumda da söyledim, yine tekrarlıyorum, bu sitede her test editörü aynı yorumu yapacaksa, herkes birbirinin dediğine sallabaşlık yapacaksa arabalara sakın 4 kişi binmeyin. Çünkü öyle olursa kuru kalabalıktan öteye gitmez. Her ne kadar testlerde hem And’ın hem de Sinan’ın tavırlarından Muhip’e çoğu konuda katılmadıkları açıkca belli olsa da testlerde Muhip gibi farklı açıdan bakan insanlara mutlaka gerek var. Bunun kaybolduğunu gördüm gün ayda bir kere girdiğim ortama döner.

    3-Herkesi mutlu etmeye çalışmak için fikirlerinden/bakış açınızdan taviz vermeniz. Sitenin kullanıcı sayısı arttıkça gelen insanların dağılımı, beklentileri ve yorumları çok geniş bir yelpazeye yayılacak. Bu yüzden herkesi tatmin etmeye çalışırsanız burada ilgi gören “kendi kişiliğinizden” uzaklaşırsınız ki yine site için olumsuz olacaktır. Bırakın sizin tarzınızı beğenen adamlar takip etsin, istemeyen, sürekli eleştirenler başka siteleri de takip edebilirler, bence sorun değil.

    Sağlıcakla kalın.

  30. BİR İŞİ

    Bilen yapar.
    Az bilen (gerizekalılar) akıl verir öyle değil böyle diye.
    Bilmeyen(gerizekalılar) eleştirir.
    Yapamayanda çamur atar.
    Onun için sıkmayın tatlı canınızı.Yakın takipteyiz ve sizi çok seviyoruz!

  31. Aldırma Reis
    Biz okumuş kafası basan insanları hep takip ederiz
    her fikrini kabul edeceğiz diye bir şey zaten olamaz
    burası sizin platformunuz beğenen takip eder okur
    yok ben daha iyi biliyorum diyenler açsın sayfa onları takip edelim bakalım ne kadar biliyorlar

    o yüzden aldırma Reis aldırma…

  32. Yazıyı baştan sona And bey tarafından yazıldığını düşünerek okudum : ) hemşom Muhip bey olmadan test olmaz. Kendisini daha çok görmek istediğimizi defalarca kez belirttik. İlk zamanlarda Muhip aracı kullanır, And yanında oturur birlikte teknik bilgi verirler, Sinan bey de arkadan trollük yapardı 😀 bu formattı bizim en sevdiğimiz. Fakat zamanla değişti ve Sinan bey şöför koltuğunu ele geçirdi 😀

  33. Muhip sevdiğimiz adamsın, derdinde de sonuna kadar haklısın konu dışı sadece takıntımdan söylüyorum “And’dan rica edecem beni kestiği kısımlardan bir montaj oluşturup teknik bilgiler kuşağı yapalım, bu konu da daha fazla uzamasın.” cümlesinin doğrusu edeceğim ile olur kanaatindeyim:)

  34. cem yılmazın uçak aldı muhabbetine döndü bizde göz önünde insanların fakir ama gururlu olması prim yapar yapar genelde. saldırı hedefleri açık murat ve muhipin bmw mercedes corvette gibi araçlara binmesidir. takılmayın bunlara abii bizim millet harbi gerizekalı cunku adam amg ye biniyor ”zengin pici” bu diye saldırılıyor, kendi arabası linea olsa bu seferde lan fiat lieanla neyin tork steer’ini analiz ediyorsun kamil denilirdi 😀 sizdede hata var cahille aptalı ne muhattap alıyorsunuz, cahille aptal insanla munakasa edersen dısarıdan bakan biri 2 aptalın tarşıstıgını sanır diye bir özlü söz bile var. valla muhip kardesimiz haklı abi kusura bakmayın daha segment farkına göre yıldız ayrımını yapamayan mallar gelipte bana allahın hyundai nasıl mercedesten yüksek puan alır deyip anlamadan dinlemeden hakaret etse onun bende amk(acık mert korkusuzca eleştirmek, rencide etmek) 😀 abi bırakın bunları işinize bakın böyle arıza cıkaranlarıda direkt banlayın gitsin. adamlar eleştirinin ne demek oldugunu bilmiyorsa sizde biz eleştiriye acıgız muhabbeti icin stress ve akıl saglıgınızı zedelemeyin. haydee kolay gelsin herkese byeees

  35. Muhip abi haklı olabilirsin konunda ama kurduğun cümlelerle boşuna gerginlik yarattığını düşünüyorum.Otoparkla tanışalı bayağı oldu ve her gün “umarim bi video yüklemişlerdir,bi bakiyim” demekten kendimi alamıyorum.Otopark kadrosunu gerçekten çok samimi ve sıcak buluyorum ve gerçekten Türkiye’de zor olan bişeyi yaptığınızı düşünüyorum.Kış lastiğimi alırken bile yazıyı okuduktan sonra oraya mümkün mertebe sadık kalmaya çalışarak aldım.Sizin sayenizde ben dahil bir çok otomobil tutkununun “bayağı” bir şey öğrendiğini düşünüyorum.Farkındalık yarattınız,çok da iyi gidiyorsunuz.Kendi sitemmiş gibi seviniyorum takipçilerin arttığına,foruma yazan insanların çokluğuna.Benim gibi düşünen insanların o “atışmadan” etkileneceğini düşünmüyorum fakat;sizinle yeni tanışan insanların aklında soru işareti bırakabilir.O yüzden “kendi fikrimce” (akıl vermek gibi anlaşılmasın) bu tür insanlarla muhattap olmaktansa onları uzaklaştırmanız.Farkında olmadan yeterince alıştık zaten size diye düşünüyorum,bizi soğutacak tek şey test edilecek arabanın kalmaması olur sanırım 🙂 Otopark oluşumunda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum kendim adıma.İyi ki varsın otopark

    1. Aklımdaki şeyleri cümleye dökemediğim herşeyi yazmışsınız.Okurken gerçekten.Ulan resmen beni anlatmış dedim en en en çokda takipçi artınca bende seviniyorum ve devamıı resmen aynı duyguları yaşıyoruz.

  36. Evet…
    Arkadaşımızın dediği gibi videolari ve testleri sürekli takip eden ama sesi hiç çıkmayan takipçilerin desteğine ihtiyaciniz var.
    otopark.com sayesinde bir siteye bağlandım ve takip eder oldum.Bu yorumumu da bir ilk olarak olarak değerlendirebilirsiniz.
    Size kim ne derse desin,işinizi düzgün ve objektif olarak yapan azınlıktansıznız.Fakınızda buradan kaynaklanıyor.Yeri geldiğinde de bu gibi olayları ve insanları görmezden gelebilmelisiniz.
    Sonuna kadar arkanızdayız.Selamlar….

  37. Forum işte boyle birseydir..
    Seni alkişlanmak için birarada bulunan topluluk bir bakarsinki ipini cekmek icin ayni yerdeler..

    Bunu ip cekilmeden önce ögrenmek bir tecube ip cekildikten sonra ogrenmekte basarisizliktir..

    Bu forumda yazdigim 2. mesajim ilki sana seviyesiz dedigim mesajdi, nedeni ; bmw leri sevmiş olan yada arablarin puanlarini katagorilere göre siralamayi düsündügünün icin degildi genel birşekilde ” Lan oğlum siz gerizekalı mısınız? 4.20d 7 yıldız almış, i10 8 yıldız almış, bu nasıl liste diyen salaklara söylüyorum”

    diye yazdilmiş mesaj içindi, takip ettigim forumlarda hoşuma gitmeten bir tarz dir!

    Bu mesajin arkasinda isen hala ( nedeni ne olursa olsun ) bende yazdigim mesajin arkasindayim
    Bu hitap seklini kullandigin için özür diliyor isen bende seviyesiz olarak görmekten vazgecerim.

    Diger köse yazilarinda neler yasanmiş gecmisi nedir bilmem , okugum mesaj icerisinde ( özne ve yüklem belli ) forum kitlesine hitap seklinde bir baslangic yazisi vardi..

    simdiki koseyazin da konuyu izah etmeye calişmissin , boyle bir hitap sekli kullanirsan butarz tepkiler takibi alirsin , bunun bir tik seviyeside buna devam edip cephe olustursun. beni anliyanlar ve sevenler ile beni anlamak istemeyen düsmanlar troller seklinde. takipcilerde sayende ikiye bolunur muhrip i destekliyenler ve desteklemeyenler seklinde..

    Otopark ile ilgili saldiralari okumak , siteyi kotulemeye calişan gruplar hakkindaki bilgileri senin yazindan bekliyecegimiz bir aciklama degildi. bu konudaki aciklamlari And yapabilir daha ikna edici ve yerinde olurdu.
    Bmw leri sevmen yada clio ile ayni pauni almasinin teknik aciklamalarini yapman da senden bekledigimiz bir yazidegildi

    Senden beklenen genelimizin seviyesiz olarak gördügü bu uslup tarzini neden yazdin / kime yazdin / yazarken sarhosmuydun / senin yerine birbaskasimi hesabini calip yazdi/ vs.

    Sende genelinize demedim yazdigim birkac kisi içindi demişssin ( kaldiki kimseye hakaret etmeden kendini savunabilmeni dilerim ) eyvallah. Bu vesile ile sorumluluklarinin farkina varmiş oldun .. bir daha tekrarlamaz kimseyi üzmemiş olursun umarim .
    Saygilar

  38. muhip kardeşim kendine yakışanı yapıp konuya açıklık getirmişsin. ben senin iyi niyetine ve derin teknik bilgine güveniyorum. yazıda iyi olmuş en azından içime su serpildi gelen yorumları okuyunca. aynen devam @umut arkadaşın yazdığı yorumdaki 3 maddeye katılıyorum.. devam..

  39. Sevgili Muhip,

    Test videolarinizi izliyorum. Bazilarini defalarca izledim. Bu sitedeki testleri digerlerinden ayiran en onemli iki unsur var,

    1-Sinan`in muthis zekice yaptigi elestirel ve komik benzetmeler
    2-And`in muthis bilgi birikimi ve elestirel tarzi

  40. Karşılıklı diyalog ve özveri insanımıza ne yazık ki yaramıyor.
    Uğraşmayın abi kanalın tekiyle anlaşın programınızı yapın paranızı kazanın, soru yok cevap yok niye bir şeyler anlatmaya çalışıyorsun ki dinlemeyen bir insana 🙂

  41. Ben sadece bu olaydan değil genel olarak Muhip beyden bahsetmek istiyorum. Sizinle başından beri uğraşan bir kaç dengesiz var, bunu sizi takip eden herkes biliyordur. En başından beri işi şakaya vurdunuz, alttan aldınız vs. Diiizel diyor diye, tipine kıl oldum, konuşmasına uyuz oldum, videolara almayın bunu vb benim rastladığım şeyler. İlk olarak kimsenin 5 Kuruş vermeden faydalandığı herhangi bir şeyde böyle dengesizce eleştirmeye hakkı yok. Beğenen takibe devam eder beğenmeyen defolup gider. Bu kadar uzun yazı yazıp kendinizi izah etmeye çalışmanız bile sizin nasıl biri olduğunuzu gösteriyor zaten ama DEĞMEZ bu tipler için kafa yormaya. Şimdi bazıları diyebilir eleştirmeye hakkımız var, o zaman bende derim ki gitmeye de hakkınız var. Beğenmeyen gitsin. Başka forumlarda ne yazdıkları önemli değil ona bir şey diyemeyiz ama rahatsız olduğu halde sürekli gelipte ortalığı karıştırmaya kimsenin hakkı yok. Eleştiri ile saygısızlığı ayırt edemiyor bazıları. Gelelim gerizekalı muhabbetine… Ben otoparkın samimiyetine inanıyorum, dürüstsünüz vs deyip takip eden birinin gerizekalı lafını üstüne alınmasına ANLAM veremedim. Herkese gerizekalı denmesine! Böyle bir şeyi ne Muhip beyin yapacağını nede Otopark ekibinin müsade edeceğini nasıl düşündünüz anlamadım şahsen. BMW olayına gelince orada siz hatalısınız muhip bey. Fikrimi dile getiriyorum saygısızlık yapmıyorum kimse karıştırmasın bu ikisini. Bence sizin BMW konularında bulunmamanız gerek. Bmwci olduğunuzu zaten biz farkediyorduk ama bunu birde sizin söylemeniz ve hatta benim BMW ile ilgili söylediklerimi 1-2 tık aşağıdan alın gibi bir yorumda bulunmanız bence BMW incelemelerinde olmamanız için yeterli sebep. Yani bu şekilde devam ederseniz eğer… Diğer videolarda ben sizi görmekten mutluluk duyarım. And ve Sinan beyden farklı yorumlarınız var ve bu yorumlara bu ekibin ve bizlerin ihtiyacı var! Bu fikrimi söylerken benimde BMW sever olduğumu bilmenizi isterim. Buna rağmen ben böyle olmalı diye düşünüyorum.

  42. yazı uzun , cevaplar uzun ne gerek var bu kadar. muhip tuna meti demek otopark demek, emek demek, saygı gösterilecek sevilecek insan demek. ”BMW 220d” testinde görüşmek üzere muhip kardeş özledik artık.

  43. Muhip abi sırf bu yorumu yazmak icin şimdi kayıt oldum. Bi söz var “Meyve veren ağacı taşlarlar” tıpkı öyle, sen bakma öyle kendini bilmezlere saygılar..

  44. Valla muhip abi o konunun altına yapmış olduğun yoruma da adamsın diye yorum yazmıştım hala da öylesin bi sıkıntı yok sen merak etme. Herşeyden önce Sinan abi sağolsun tam rollcu:D E And abi de seviyor agresif kullanımı yanlamayı. Gerçi And abi tam ortada azıcık ondan azıcık ondan. Benden olan tek sensin arabayı sakin sakin kullanıp ona göre yorum yapıyorsun. Naçizane önerimdir 20 yaşındayım yani siz en iyisini bilirsiniz ama bence testlerdeki dengeyi biraz da sen sağlıyorsun. Bence üçünüz tam bir test yaparsınız yani her açıdan. Neyse selamlar abi kendine iyi davran sıkma canını gezmene bak:)

  45. @sefa +1

    BİR İŞİ

    Bilen yapar.
    Az bilen (gerizekalılar) akıl verir öyle değil böyle diye.
    Bilmeyen(gerizekalılar) eleştirir.
    Yapamayanda çamur atar.
    Onun için sıkmayın tatlı canınızı.Yakın takipteyiz ve sizi çok seviyoruz!

  46. Diğer konuyu da bunu da yeni gördüm, ona yazdım buna da yazayım.

    Muhip, üzülmüşsün belli ama kafana takmana değmez abi.. Açık ve net. Diğer konuda yazdım zaten biraz. Ayırt etme yeteneği olmayan insanlar sana gerek küfür gerek hakaret ederken sorun olmayıp, sen 1-2 sıfat kullanınca o duvardan bu duvara vurulman (tabir-i caiz ise) bence o kişilerin acizliğinden başka bir şey değildir. O yüzden değmez işte..

  47. Merhaba,

    Burada koskoca bir site var, otopark isminin bir sürü platformda onbinleri geçen takipçisi var. Testleriniz tabir caiz ise “yıkılıyor”. Bize aracı test ederken reklam broşüründeki rakamları ve tanıtım yazılarını okuyorsunuz. O broşürleri bizler testlerinizi izlemeden önce zaten okumuş oluyoruz. Teknik verileri de aynı şekilde broşürde okumuş oluyoruz. Aracı satmak isteyen “Distribütör” lerin bize sizin söylemenizi istediğinizi söyleyenlerden olsanız inanın iki satır burada yazmaya gerek duymazdım. Siz gerçekten de farklısınız.

    Nedir farkınız?

    -Samimisiniz
    -Zekisiniz
    -Bir aracın test sürüşünde farkına varamayacağımız bilgileri bizimle paylaşıyorsunuz. 3-5 km lik bir test sürüşünde insanlar araç hakkında hiçbir fikir edinmeden kontağı kapatır. Viraja hızlı girildiğinde ne yapar, yokuştan nasıl kalkar, değişik yol şartlarında hızlanma, sollama verileri. Fren, süspansiyon. Aracın içeri aldığı ses. Hatta bu kısa test sürüşünde çoğu zaman aracın ses sisteminin nasıl çalıştığını, ses sisteminin kalitesini bile anlamamayız. Siz bir aracı test ettiğinizde kendi adıma söylemek gerekirse ben adeta o aracı kullanmışım gibi hissediyorum. Ve araç satın alma kriterlerimi sizin testleriniz büyük ölçüde belirliyor dersem yalan olmaz.
    -Bazı arkadaşların söylediğini aynen tekrar etmek istiyorum: Markasınız
    Evet ben Sinan ve And iyi ki varlar dememin yanında, Siz Tuna bey siz de bu ekibin bir parçasısınız. Sizin de içinde bulunduğunuz testleri izlemek ayrı bir keyif. Hepinizin ayrı özellikleri var ve çok katkınız var. Hele hele şu anda bunu herhangi bir kazanca çeviremediğiniz halde verdiğiniz emek sadece severek yapılabilecek bir şey.

    Bu nedenle size belki bir abi tavsiyesi olarak şunu söylemek isterim:

    Burada üye olarak yazanları saçmalıyorlarsa fazla önemsemeyin.
    Burada demokratik olmak zorunda değilsiniz.
    Hele hele bir terbiyesizlik, bir moral bozukluğuna yol açan bir yazı gördüğünüzde onu silin, kişiyi engelleyin.
    Kişi kendini ispat etmek zorunda kalsın, samimiyetine inandırsın burada olmak istiyorsa. Başka forumlarda yazılanları da fazla takmayın. Ben şahsen takmıyorum. Burada ne kadar samimi olduğunuzu zaten görüyoruz. Orada ismi, cismi, iq su belli olmayan zatların yazdığını bizler dikkate bile almayız.
    Siz testlerinizi yapın, onları paylaşın. Burada yazılanları okuyun. Saçmalayan varsa yazısını ve üyeliğini de silin gitsin.

    Sevgiler.

  48. Merhaba,
    Öncelikle otopark ile birlikte araba testlerinden keyif almaya başladığımı belirtmeliyim. Benim için diğer test sürüşü yapan ve/veya yorumlayan gerek dergi olsun gerek site olsu n gerekse ulusal kanallarda da çıkan programları benim için sıkıcı hale getirdiğiniz için teşekkürler.
    Atatürk’ ün gençliğe hitabesinde söylediği gibi ülke için harici ve dahili bedbahtlar ola bileceği gibi, siz otoparkçılar içinde dahili olamayacağına göre harici bedbahlar olacaktır. Yani yürüdüğünüz yolda yaptığınız işlerde sizi durdurmak isteyenler olacaktır.
    Bunedenle sitenize üye olup yorum yapmak istedim, umarım haksız eleştirlere çok takılmazsınız.
    Bence muhip sen de and neyse sinan neyse o sun ve gereklisin yola devam.

  49. Bi BMW hastası olaraktan ve otopark ailesinin en sakin sürücüsü olarak bizim gibi kanı genç akan delikanlıları değil babalarımızı amcalarımızı temsil eden ve bilgisinide yeterince ortaya koyduğunu düşündüğüm birisidir Ayrıca Adam ADANALI sorun mu var başkan parti kur muridin olalım vur de vuralım kır de kıralım gidip forumlarını basalım sen sıkma canını

  50. bu sitenin degerının az önce yine anladım, youtube da dolanırken herkes hafiften donuk anlatısıyla,her arabayı övmesiyle bılınen H.T nın sayfasında vw scicrcoo testi gördüm dıreksıyonu saga sola çevirip ,doğal sola ve saga gıden araba için dıreksıyon tepkılerı çok net, sıze her seyi hissettiyor dedi.ulan vw nın direksıyonu bırak audi rs ailesının bıle dıreksıyonun yabancı basında yetersız ve hissiz bulurken sen nasıl komik şekilde bunu översın bir de kamera açısı sürücü kısmından.link vermıycem çünkü merak edıp basmayın para kazandırmayalım.

  51. slmlar
    aylardır sessizce perde arkasından takip ettiğim OTOPARK’a ve bu üzücü olaylardan ötürü Muhip Bey’e destek için siteye kayd oldum
    yanınızdayız Muhip Bey ve OTOPARK

  52. Muhip Bey çok iyi oldu bunu açıklamanız, samimiyetinizden önceki yorumlarımdan da anlaşılacağı üzere kuşkum yoktu. Önceki ‘ağır’ olarak çarpıtılan sözlerinize de katıldığımı söylemiştim. Siz, otomobil testlerinde arabayı kullanış ve değerlendirme açısından diğer Otopark.com’dakilere benzemeyişinizle ayrılıyorsunuz ve bu karakteriniz testlerde objektiviteyi artırıyor. Artık gelin de testlere katılın. Yeni yapılacak testlerde de otomobillerle ilgili sizin fikirlerinizi, ‘sakin’ kullanımlarda otomobillerin neyi ifade ettiğini bizlerle paylaşın. Otopark.com ailesinde sizin tarzınıza benzer otomobil kullanan kişileri temsil etmeye, başkalarının sözlerine aldırış etmeden devam edin.

  53. Yazsam mı yazmasam mı bilemedim en sonunda yazayım dedim.Hem bu konuyla alakalı hem de genel olarak sen ve oto-park hakkındaki fikirlerimi özetleyeyim.
    Hakaret ederken tek bir kişiden bahsediyor gibi görünmüyordun.Siz gerizekalı mısınız falan.Hadi orada tek bir kişiyi ima etmemek için böyle dediğini düşünelim.
    Madem bir iki kişiye gerekli şeyleri söylemek için böyle bir açıklamada bulundun neden sonrasında siz de bizi bu şekilde seviyorsunuz,samimi bir dil kullanıyorum falan gibi bir açıklama yaptın?O açıklaman şimdikiyle açelişiyor.Neyse geçti gitti artık.Çok uzadı bu konu bu kadarı yeter diyorum.

    Öte yandan seni eleştirenlerin hepsi oto-park’a düşmanı falan değil.Onu da belirteyim.Ben her yerde oto-park’ı herkese anlatıyorum.Çünkü Türkiye’deki objektiflik ve detaylı analiz konusunda tek.Ama bunu sağlayan Mehmet Çetin.Bazıları otomobilden anlar,analiz eder,objektif olamaz.Bazıları otomobilden anlar,objektiftir,analiz edemez.Vs çoğaltabilriiz.Mehmet Çetin benim şu ana kadar gördüğüm analiz,bilgi ve objektiflik üçlüsünü tutturabilmiş tek insan.Mesela Mehmet Çetin olmasın kalanların yapacağı testte verilerin çoğunun es geçileceğini,yanlış analiz edileceğini düşünüyorum.Arabadan anlamadıkları için değil.O kadar iyi analiz edemedikleri için.Bir aracın konforsuz olmasının sebebinin süspansiyon mu,lastik mi,süspansiyonun limiti mi olduğunu anlayabilmek analizdir.O yüzden oto-park’ı izlememin sebebi detaylı analiz ve objektiflik dolayısıyla Mehmet Çetin’dir.Geri kalanların oto-park’ın başarısında emek olarak katkıları olabilir ama ana unsur değiller.
    Öte yandan ben testlerde Sinan’ı görmek istediğimi belirtiyorum.Sinan Abi’nin iyi analiz yapabilen biri olduğunu düşünmüyorum genelde analizi And’ı onaylamaktan ibaret.Ama neden istiyorum,Mehmet Çetin’in yanında birinin olması renk katıyor.Sinan Abi de otomobil bilgisi olan,bir markaya saplantılı olmayan,her markaya objektif bakabilen ve renkli bir kişilik olunca ikinci kişi olmaya en büyük aday o.
    Seni neden istemediğime gelince.Sanırım şöyle düşünüyorsun bu kesin bana nefretle bakan,tiksinen birisi.Öyle huylarım yoktur.Kimseden nefret etmem.Geçenki hakaretinden dolayı biraz sertçe dile getirdiğim söylemler böyle bir izlenim uyandırmış olabilir ama öyle değil.Testlerde olmamalısın çünkü sadece Bmw değil başka markalar konusunda da Bmw kadar olmasa da objektif olamadığın hissine kapıldım.İşin belki de en büyük sırrı otomobile bindiğin anda tüm ön yargılardan kurtulup tüm nesnelliğinle kendini otomobile vermektir.Üstüne iyi analiz edebiliyorsan bilgin de varsa iyi bir test sürücüsü olursun.Ama sen bence duygularının önüne yeterince geçemiyorsun.Yıllardır arabalarla uğraşıyorum sizler gibi ve hala kendimi objektif göremiyorum.İnanılmaz zor bir meziyet.Daha yeni yeni bazı modellere objektif bakabilir oldum.Ama kırk fırın ekmek yemem lazım.Yani bence sende de durum çok farklı değil.Bilgine çok bir şey diyemiyorum elbetteki mühendisliğin ve otomobil tutkunu olmanın getirdiği bilgi birikimin standartların üstündedir.Ama dediğim gibi temel taşlar eksik.O taşların da nerdeyse tam olduğu bir And var zaten.Sadece eksik sen değilsin yani.Ayrıca analiz konusunda da çok iyisin diyemiyroum.Analiz konusunu da şöyle açıklayaım.Mesela Mehmet Çetin bir test yapsa ve tek başına olsa( bkz e250 coupe) otomobilin her noktasına değinir ve aracın süspansiyonunun sertliğinin lastik yanağının inceliğinden mi,süspansiyonun sertliğinden mi,süspansiyonun kalitesinden mi olduğunu,malzemelerin sadece yumuşak olmaktan ibaret mi,yoksa aynı zamanda kaliteli de mi olduğunu,aracın sadece konforlu olup olmaması değil segmentine göre konforunun nerede yer aldığını ayırt eder.İşte buna ben analiz diyorum.Ve çok çok iyi bildiğim birkaç modelin testlerini izlediğimde söylediği şeylerin tamamen doğru olduğunu gördüğümde de tamam bu adam işte dedim.Sen veya Sinan belki otomobil,süspansiyon,şanzıman konularına hakimsiniz ama bir otomobile bindiğinizde tek başınıza bir test yaptığınızda bu detayları analiz edebileceğinize ve tüm detaylara değinebileceğinize emin misiniz?Bence yapamazsınız.Tekrar ediyorum bilgi olarak değil eleştirim.O meziyete sahip olup olmama konusunda.Önce de söylediğim gibi Sinan’ın bu konu dışındaki artıları(objektiflik,eğlence unsuru) benim açımdan onu öne çıkarıyor.Üçüncü kişi olmasın mı bence olmasın.Ama bu beim fikrim.Herkes seni görmek istiyorsa ve sen de bunda bir engel görmüyorsan videolarda yer al.

    Son olarak karman çorman yazdığım bir yazıdan sonra Mehmet Çetin’in de küçük de olsa bir eksisini belirteceğim.Bindiği her modelin her artısını,her eksisini hangi marka olursa olsun söylüyor.O konuda sıkıntı yok.Ama bazı modeller kendine aşık ettirir ya.İşte o modellerde eksilerini yine çekinmeden söylese de biraz yumuşak bir şekilde bahsediyor.Sürüşü keyifsiz bir aracın yani ısınamadığı bir aracın eksilerini biraz daha haşin bir şekilde söylüyor gibi.Buna eksi dersek tek eksisi bu bu arkadaşın.Onun dışında severek izliyoruz kendisini.

    Sonuç olarak tekrar belirteyim. senden nefret falan etmiyorum.Düşmanın da değilim.Ama eleştirilerimi dile getirmekten de çekinmem kim olursa olsun.Eğer yeterince iyi yazıp anlatabildiysem analiz,objektiflik gibi konularda bana hak vereceğin taraflar olduğunu düşünüyorum.

    Bu arada yeni testleri sabırsızlıkla bekliyoruz.

    1. Yine haklı Muhip be yine haklı! Terbiyeli üslup arkasına sığınmış rahatsız edici bi tipsin sen sadece.Bu adamın yazdıklarının altında okuyunca yine insanları rahatsız edecek derecede kasıntısın sen.Otopark samimiyeti otopark amatör- profesyonel arası kusursuzlugundan arınıp gitmesi gereken senin gibiler.

      1. Karabey , insanların bahsettikleri asıl nokta objektiflik noktası. İnsanlar araçların haklarının vermesini istiyor ve Muhip Tuna bunu yapmıyor.Auris,Polo,İ30,BMW 3,4,5 her testte gördük bunu. Yorumları çok çelişiyor And abiyle. Auris testinde mesela Muhip Tuna çok rafine buldum diyor And abi vasatın üstü bence diyor. Arada çok ciddi fark var And abinin yorumlarıyla. Sürekli PolyAnna modunda takılcaksa hiç gelmesin ve daha mantıklı argümanlar bulsun kendine 🙂

  54. Bu türden tipler her yerde,forumda var bence çok aldırış etmemek lazım.
    sizin samimiyetinizin farkında olan insanlar burada çok ezici çoğunlukta ki bu çoğunluk bu şikayet etiiğiniz tipleri de farkedecektir. Kısacası kendinizi yormayın bile

  55. Muhip abi ben sizi 1-2 yıldır tskip ediyorum videolari falan neredeyse tamamini izlemişimdir. Sizde ciddi anlamda bir samimiyet var, bunun temel sebebi ise hepinizin işinde gücünde olan insanlar olup bu işi oncelik olarak otomobil tutkunuzdan dolayi yaptığıniz belli. Böylesi olaylara maruz kaldımaniz üzücü umarim bu tarz insanlar buralardan arinir.

  56. yorum alanlarını kapatın. illaki sizin yararınıza/zararınıza bişey söylemek ısteyen ınsanlar var ise e mail atsınlar. tartısma ortamı oluşmamıs olacaktır.

  57. Bence bu konunun ve bu yazının sitede yayınlanması bile büyük bir amatörlük. Gereksiz bir yorumu ciddiye alıp fevri davranmış olabilirsiniz ama( ki kesinlikle olmaması gerekir) bu durumda bile bir kelimeilk bir özürle konu kapatılabilirdi. En basitinden ülkemizin en popüler forumlarını inceleyin ve bir yöneticinin bu şekilde direk iletişime geçtiği bir mecra daha var mı bir bakın.

    1. Bu sitenin özelliği amatör olması. Biz bu nedenle buradayız, bu siteyi bu nedenle seviyoruz.

  58. Muhip kardeşim sen olduğun gibi devam et. Senin tarzına, karakterine laf eden, zavallı insancıklara hiç takılma. Gerçekten değmez. İnsan bile demek içimden gelmiyor böyle trollere ama neyse.

  59. Otopark ekibinde ki diğer arkadaşları bilemiyorum ama 4kişilik (sinan, and, muhip ve murat) ekibin arabalar konusunda ki bilgi ve tecrübeleri aşikar.

    Forum alışkanlığım olmadığından açıkcası bu gece hariç bir paylaşımda hiç bulunmadım bu yaşanılanları ilk defa duydum ve şaşırmadım açıkcası neden bilmiyorum ama söz konusu bizim insanımız olunca bu tip şeyler gayet doğal geliyor.

    Ayrıca çok kaliteli bi muhabbetiniz var. evde o anlattığın anılar, sinan’ın kayış kopartıp gc8’e bağlaması. And’ın yarı ingilizce yarı türkçe orjinal sözleri. Murat’ın ve senin araçlara bilgi olarak hakimsiniz.

    Yakıt tüketimi konusunda referans gosteriyorum sizi herkeze Sinan pic yaptırıyor, And average, Muhip max save

    İnteraktif oldukça bu tip insanlar hep olacak. Ve sizde sürekli biyerde tepki vermek zorunda kalacaksınız. Otopark gerçekten bir aileyse ve ben buna gerçekten inanıyorum; keyfine bak hepiniz güzel insanlarsınız tepki vermek en doğal hakkınız.

  60. Forumun ilk zamanlarında tepki vermemdeki nedenlerden biri buydu. Bu “panpa” muhabbeti malesef hem araçlar hem de forum adabı konusunda niteliksiz birçok genç arkadaşı siteye çekti. Bence bir an önce bu “panpa” muhabbetini ortadan kaldırmalısınız. Bu samimiyete güvenip “ehehh şşş Muhip niye somurttun olm” gibi muhabbetlere zemin hazırlıyor. Zaten ülkedeki “genç” profil belli, mütevazilikten, adamlıktan birçoğu çok uzakta.
    Dünkü bebe kalkıp 19 yaşında “önceki 5 ARACIM” diyor, “babama geçen hafta aldık” falan gibi laflar ediyor.
    Ağzından çıkanı kulağı duymuyor özetle, ne kadar az muhatab olunursa o kadar iyi, hatta bu tip “kişisel” yorumları, hiç konuşmadan direkt dilin bence. “Muhip niye somurtmuş da, test 2 kişiyimiş 3 olmazmış” da bilmem ne…
    Ekşi’de varolmayan ama herkesin kullandığı bir buton vardır, dert ile ilgili… Anladınız siz.

  61. ya ben Muhip Tuna Meti neden az yorum yapıyor diyordum demek kesiliyormuş.

    sen tek başına video yapsan cips kola eşliğinde izlerim muhip. boşversene ya.

    buarada uzun zamandır gizli takipçilik vardı bende, bu yazıyı görünce kayıt oldum. desteklerimiz sizinle dostlar.

  62. sikma canini muhip yeni gordum yaziyi herkes kimin ne oldugunu cok iyi biliyor biz sizi sonuna kadar destekloyoruz.Tarafsizliginiza guvenimiz tam gerisi hikaye muhip…Basarilarinizin devamini dilerim…

  63. Muhip abicim şimdiki insanlık öncekiler gibi hiç değil.Size böyle boş konuşmalar yapanlar varsa siteden atın abi…

  64. Sizin test yapmadğınız arabayı almayan bir nesil çıkarken taktığınız şeye bakın :)) Bu arada Audi Q5 ve Toyota Rav4 tsti istiyoruz abiciğim:))

  65. siz hiç canınızı sıkmayın kaliteli adamlar daha çok bu sitede, sizleri arabalar hakkında çok şey bilen arkadaşlarım gibi görüyorum. sohbetleriniz öyle çünkü siz bildiğinizi söyleyin yorumlamayı biz yaparız

  66. eğer bu ülkede bu sektörün gelişmesini istiyorsanız bu tür saçma insanların laflarını göz ardı edip yaptığınız işe devam etmelisiniz bildiğinizi yapın başarılarınız devamını dilerim

  67. Biz sizi ekip olarak seviyor ve güveniyoruz. Hepinizin tarzı ve bize sunduğunuz tatlar tabi ki farklı ve güzel olan da bu zaten. Siz işinize odaklanın ve gerisini fazla takmayın. Biz, giderek çoğalarak, takipteyiz…

  68. Ben bu yazıyı şimdi okuyabiliyorum. Anladığım kadarıyla, bazı insanlar başka insanların iyiliğini düşündüğü kılıfını giydirip onlara zarar vermeye çalışıyor. Bu nasıl bir artniyettir? Gerçekten aklım almıyor. Bir de çoğu videonuzu izledim ve çoğunlukla eski videolarda bir anda birinin sözü kesiliyor ve konu orada sözü kesen kişi tarafından kapatılıyordu. Bu yapılan o kadar yanlış ki. Birbirinizi çekememe durumu olmamalı bu sitenin editörlerinde. Herkes birbirinden farklı, bu farklılığa bağlı olarak bilgi derecesi bazı konularda yüksek, bazı konularda ise düşük. Bilgi derecesi o konuda yüksek olanın konuşması elbette mantıklı olanı ama düşük bilgili olanı da asla ezmeden o bilgileri ona aktarabilmek ise bu işin en büyük sorunu gibi gözüküyor. Bu tartışmayla ilgili yazıları okudum. Hatta ilk öncelikle ne yazık ki haksız tarafınkini okudum. İlk önce onun haklı olduğunu düşündüm. Ancak Muhip Abi’nin dediği gibi bunu öyle bir ustaca şekilde yapmış ki, gerçekten bu ekibin iyiliğini istiyormuş gibi görünüyordu ve en sonunu da çamur atarak bitirmişti o yazıyı. Daha sonra diğer editörlerin yazılarını okuyunca anladım ki olay çok daha farklı. İnsalığın sürekli bir değişim içinde olduğunu göz önünde bulundurarak bir şeyler yapılmalı veya yapılmamalı. Otopark.com bir şeyleri çok doğru yaptı ama benim ve bazılarının da fark ettiği üzere bazı hataları da oldu: söz kesme, söz hakkı vermeme gibi. Tabiki her şey mükemmel olmayacak. Ancak bu ekip birbirlerinin hatalarını ne kadar çok hoşgörüyle karşılarsa ve bunu kırmadan birbirlerine iletirse, o zaman bu ekibin önünü kimse alamaz. Otopark.com ekibine çok geçmiş olsun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu