Haberler

Toyota yeni far sistemini tanıttı




Yayaların karıştığı kazaların neredeyse %70’i görüşün zayıf olduğunda yani gece gerçekleşir. Sürücüler yoldaki veya yolun kenarındaki insanları fark etmekte zorluk çekerler. Birçok otomobil üreticisi diğer sürücüleri rahatsız etmeden yolu mümkün olduğu kadar aydınlatan far sistemlerini kullanmaya başladı fakat Toyota bu sistemi kullanmaya geç başlasa da bazı özel özellikleri ile birlikte geliyor.

2015 yılında başlayacak, LED Array adaptif uzun huzmeli far sistemini (LED Array AHS) bazı Toyota modelleri yararlanabilecek. Bu sistem standart farlara oranla daha geniş bir aydınlatma alanı sağlarken karşı yönden gelen veya önünüzde bulunan aracın sürücüsünü rahatsız etmeden aydınlatıyor.

Nasıl Çalışıyor

Yeni farlar geniş bir aydınlatma alanı sağlamak için yatay bir çizgi üzerine birden fazla ve birbirinden bağımsız kontrol edilebilir LED’lere sahip. Sistem ön görüş kamerasıyla birlikte çalışmakta ve LED’lerin parlaklığını ve diğer sürücülerin rahatsız olmasını engellemektedir.

Bu şekilde, LED Array adaptif uzun huzmeli far sistemi diğer sürücüleri rahatsız etmeden gece görüşünü kolaylaştırıyor.

Bu yeterli değilse yeni far sistemi daha iyi bir görüş için yüksek hızlarda farların arasındaki odak noktasını yakınlaştırarak sürücünün ileriyi daha iyi görmesini sağlıyor ve düşük hızlarda ise farların arasındaki odak noktasını uzaklaştırarak daha geniş bir alanın aydınlatılmasını mümkün kılıyor.

Beklendiği gibi, dönüş aydınlatması ve sistemin karakteristik özellikleri videodaki animasyonda mevcut.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Xenon cikali kaç sene oldu hala standart hale gelmedi. Led ile ugrasana kadar her segmentte once Xenon’u koyun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu