Haberler

Yeni A4 gün sayıyor




2013 yılında dünya üzerinde 338.449 adet ile Audi’nin en çok satan modeli olan A4, yeni MLB-Evo mimarisiyle geri dönüyor.

Audi tarafından büyük bir yatırım ile beş yıldır geliştirilen MLB-Evo mimarisinde çelik monokok yapıyla beraber çelik ve alüminyum karışımlar da kullanılıyor. Perçin, vida ve hafif kompozit malzemeler ileri teknoloji yapıştırıcı ile birleştiriliyor.

MLB-Evo mimarisiyle yapılan iş geliştirme faaliyetleriyle yeni Audi A4 modellerinin üretileceği fabrikalarda teçhizat değişikliklerine gidildiği belirtildi. Audi mühendisleri tarafından MLB-Evo platformunun tümünde çoğunlukla çelik veya çoğunlukla alüminyum malzemeler yerine karışık malzemelerin kullanması bekleniyor. İdeal olarak optimize edilmiş ağırlık dengesi bunun en iyi göstergesi olacaktır.

Yeni nesil Audi A4’te tavan, motor kaputu ve ön çamurluklarda alüminyum kullanılması beklenirken, ön süspansiyon kuleleri ve motor bölmesinin ekstrüzyon yöntemi kullanılarak alüminyum dökümle üretilmesi henüz netleşmeyen bilgiler arasında bulunuyor.

Teknik olarak motorun selefi gibi uzunlamasına konumlandırılacağı ve önden çekiş ile sunulması planlanıyor. Opsiyonel olarak sunulacak Quattro dört tekerlekten çekiş sistemiyle elektrikle çalışan arka aksların kullanılması planlanıyor.

Tasarım anlamında ilk bakışta Audi R8’e benzeyen düşük burun yüksekliği, ince farlar ve daha ince ön ızgara görülüyor.

Audi’nin teknik açıdan en gelişmiş otomobillerinden biri olacak yeni Audi A4’ün üretim tekniklerinin yeni Audi Q7’de de kullanılması planlanıyor. Audi cephesinden herhangi bir açıklama yapılmazken yeni nesil Audi A4’ün 2015 yılında satışa sunulması bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. arkasi a3’un sedani’ni andiriyo, ön tarafi tam cozemedim 🙂

    ama daha keskin cizgilere gittikleri belli oluyo

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu