Haberler

Yeni ateşli 4X4’ler gelecek yıldan itibaren yollarda olacak




İlk üretiminden itibaren bu yana 4X4 araçlar gelişimine devam ediyor. Fakat bu gelişmeler bu zamana kadar onları daha iyi bir arazi aracı haline dönüştürme odaklıydı. Şüphesiz bir yandan da karlı, buzlu ve ıslak asfalt koşulları için de iyi bir düzeye ulaştılar.

Popülerliklerinin bu kadar artmasıyla beraber seçenekler oldukça çoğaldı. 7 kişilik bir aile aracı olabilenden çamur canavarlarına, 2 kapılı olanlardan 4 kapılı coupe olanlara kadar yelpaze oldukça genişledi. Günümüzde 100 civarı farklı model piyasada kendine yer bulmaya çalışıyor. Artık bu gelişmeler üreticilere yetmemiş olacak ki şimdi yeni bir sınıfı meydana getirdiler: Ateşli 4X4’ler.

İşte burada yeni 10 ateşli 4X4 aracı bir araya getirdik:

Bentley SUV

bentley

Bu model ile Bentley markasını ilk defa bir SUV araçta göreceğiz. Henüz ismi konmayan modelin detayları duyurulmadı. Bugüne kadar ortaya çıkmış fotoğraflarından söylenebilen ise Continental GT tarzına ve detaylarına sahip model Audi Q7 kadar da büyük ve kullanışlı olacak. Başka bir ilk ise Bentley ilk defa bir modelinde hibrit motora yer veriyor. Ama marka imajına uygun olan 6.0 litre W12 ve 4.0 litre çift turbo V8 motorlar da unutulmamış. Adı ve detayları belli olmadan bile model 2000 ön siparişi çoktan almış durumda.

Maserati Levante

maserati

Mesarati markası da çağa ayak uydurmak adına ilk SUV modelini tasarladı. Yüksek beklentiler ile ortaya çıkan model lüks sınıfta kendine yer arayacak. V6 dizel motoru 247 ile 345 beygir arasında güç üreterek ekonomi ve performans dengesini sağlıyor. Çift turbolu benzinli V6 motor ve yine çift turbolu 552 beygir güce sahip benzinli V8 motoru da doğrudan performans odaklı çalışıyor.

Mercedes GLE Coupe

mercedes

Uzun zamandır BMW X6 karşısında eli boş olan Mercedes bu SUV modeli ile şansını deneyecek. ML serisi tabanı üzerine tasarlanan model daha uzun, geniş ve alçak. Sportif bir sürüş vaat eden bu yapıyla 500 beygirin üzerinde bir AMG modelinin neler yapabileceği merak uyandırıyor.

Jaguar C-X17

jaguar1

Jaguar son zamanlarda ürettiği başarılı sedan ve coupe modellerinden sonra rotayı çevirdi ve tarihinde ilk kez bir SUV üretme kararı aldı. C-X17 adıyla Frankfurt Motor Show’da tanıtılan modelin rakibi 2016’da piyasaya çıkacak olan Audi Q5 olarak gözüküyor.

XE modelinde de kullanılan Jaguar’ın hafif ve yeniden ölçeklendirilebilen alüminyum şasisini kullanan SUV oldukça büyük bir yapıya sahip. Yeni teknoloji benzinli ve dizel motorlarla üretilecek model hem verimli ve çevreci motorlara hem de performans odaklı süper şarjlı V6 motora yer veriyor. Kardeş markası Land Rover’ın SUV piyasasında önemli bir yeri var ama Jaguar ondan biraz daha farklı. C-X17 için esas öncelik sportiflik ve dizayn.

Volvo XC90

volvo

İkinci nesil XC90 eskisinden tamamen farklı yapıda. Daha hafif, daha güçlü ve daha güvenli olan model geniş ve modern bir kabinle de çıtayı yükseltiyor. Yeni ve güçlü hibrit motoru ile önden çekişli model yaklaşık 390 beygir güç üretebiliyor.

Audi Q1

q1

Audi 2016 yılında gelecek olan giriş seviyesi SUV modeli Q1’i bizlere gösterdi. A1 modelinin üzerine inşa edilmek yerine model MQB platformla üretilecek. En büyük rakibi Nissan Juke olan modelin artısı yüksek kalitesi ve lüksü. Audi 2020 yılına kadar ürün gamını arttırarak 49 ile 60 arasına çıkarmayı hedefliyor. SQ1 ve Q2 modelleri de kardeşleri Q1’in peşinden gelecekler.

Skoda Large SUV

skoda

Skoda’nın bu yedi koltuklu SUV modeli 2016’da yollarda olacak. Dişli rakipleri Hyundai Santa Fe ve Kia Sorento olan model fiyat avantajlarıyla onların önüne geçmeyi planlıyor. Hem markanın stratejileri hem de fiyatıyla Skoda dünya çapında 1.5 milyon adet satışa ulaşacaklarını söylüyor. Motor seçeneklerinde ise verimlilik düşünülerek sadece 4 silindirli turbo motorlara yer verilmiş.

Seat SUV

seat

Seat da bir yeniliğe imza attı ve SUV modelini yarattı. 2016 yılında çıkacak model Tiguan’ın rakibi rolünde. Leon modelinden oldukça fazla esintiye sahip SUV, VW grubun MQB platformuna sahip. Motorlar ilk etapta Seat Leon ile aynı olacak. İlerleyen zamanlarda ise Cupra modeli bekleniyor.

Alfa SUV

alfa

Alfa markasının geri dönüşü bir de SUV ile taçlanacak. 2016 yılında gelecek model markanın yeniden doğma umutlarını büyütmesi için büyük önem taşıyor. BMW X3’ün rakibi olması beklenen model yeni benzinli ve dizel motorlarla üretilecek. Performans için de turbo şarjlı V6 motora yer verilmiş.

Mazda CX-3

mazda

Mazda’nın bu afacan SUV modeli süper mini sınıfındaki 2 serisiyle aynı platformda Ford EcoSport ortaklığı ile üretilecek. Markanın SkyActiv teknolojisinin de olacağı model ilk etapta 1.5 litre benzinli ve dizel motorla yollarda olacak.

İlgili Makaleler

9 Yorum

  1. Ateşli suv başlığı altında bentley-jaguar-mercedes-volvo tamamda lüks suvlar ile diğerleri biraz alakasız olmuş düşüncesindeyim.

  2. Alfa hiç olmamış hayal kırıklığına uğrattı, jaguar desen bildiğin infiniti fx serisi. Gerisini salla zaten. Bence tek iyi volvo.

  3. Yeni Seat Altea’nın piyasaya çıkmasını bekliyordum, galiba yerine Seat Suv gelecek, bilgilendirme için teşekkürler.

  4. Bir tek volvo gözüme normal suv gibi gözüktü. Diğerleri nedense çok gülünç geldi. SUV ile alakası yok bence geri kalanının. SUV demişler ama çoğunluk hala basık şekilde.Tamam yerden yüksek ama yine de basık. Maseratiye büyük teker tak aynısı zaten.Keza Seat de öyle leon un lastikleri büyüt aynı işte.Bence biraz özgün olmalılar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu