Haberler

Zafira ile 500 bin kilometre




Alman Schild, sahibi olduğu 2002 model Zafira ile 12 yılda 500 bin. km’yi sorunsuz olarak aşarken, Opel’in ürettiği modellerin iddiasının da canlı kanıtı oldu. Aracını gündelik hayatında kullanan Schild, 12 yıl süresince aracın fren balataları kontrolü dışında sadece arka susturucu ve hidrolik direksiyon pompasını değiştirdiğini belirtti. Yarım milyon kilometre yol yapmış olmasına karşın, diğer parçaların fabrikadan çıktığı günkü orijinal parçalar olduğunu belirtti.

Emre Berk Simsek

İTÜ Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği mezunuyum. Sıkı bir otomobil tutkunuyum. Çocukluğum onların içinde geçti, üniversite yıllarımda ise birçoğunu test ettim. Ve yine aynı yıllarda Otopark ailesine dahil oldum. Direksiyonda olmak benim için bir çocuğun oyuncağıyla oynaması gibidir; bazen huzur dolu, kimi zaman ise adrenalinin doruklarında.

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. Düzgün yollar, ve doğru kullanımla olası bir durum. Opel’e sallayıp duranlara da kapak olsun 🙂

  2. 2004 Zafira 1,6 Elegance 226k km, sorunsuz dertsiz bizde hala gidiyoruz, bi kere marş dinamosu yandı, bi kerede sel altında kaldık o kadar. Zafira aşktır aşk, resimleri için integral.com/mhaktankrtp

  3. 2012 1.4turbo otm. var kardeşimde 22000 de şu an. bakım harici sadece marş motoru değişti. güzel araç.

  4. Bizde sıfır km 2001 model 1.6 manuel Astra G modeli almıştık 9 yıl kullanıp 34 bin km’de satmıştık. Aracın lastikleri aküsüne varıncaya kadar hepsi yetkili serviste değişmişti. Bu yıl süresince bizde 1 defa direksiyon kutusunu ve 2 defada son susturucuyu değiştirmiştik. Birde ön amortisör takozlarını. Ön amortisör takozu diyip geçmeyelim arkadaşlar 2010 yılında çifti 350 liraydı 🙂 Demek oluyorki bu yıllarda üretilen modellerdeki direksiyon kutusunu kronik sorunluymuş.

  5. bizde 2007 opel astra 1.3 cdti 2012 de sattık 1 kere servise bakım için gitti bakımını bile düzenli yaptırmadık 60000 de sattık. çok km değil ama 1 kere ikaz lambası bile yanmadı. tık demedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu