Haberler

Yıldızlı pekiyi




Yapılan tüm testleri başarıyla geçen model, sadece 5 yıldız almakla kalmadı, bir çok yeniliğe de imzasını attı. Land Rover markasının ilk defa bir modelinde yaya hava yastığı  ve otomatik acil durum fren sistemi bulunuyor. Yaya hava yastığı aynı zamanda kendi sınıfında da ilk defa Discovery Sport modelinde kullanıldı. 60 milisaniye içinde açılabilen hava yastığı, kazalarda yaya yaralanmalarını ciddi ölçüde azaltmayı hedefliyor.

Otomatik acil fren sistemi de kazaları önlemede büyük bir rol üstleniyor. İlk olarak görsel ve işitsel uyarılar veren sistem, eğer bir müdahale gelmezse kendi fren yaparak çarpışmayı önlüyor.

Modelin tüm versiyonlarında – 5+2 koltuklu da dahil – tüm koltuklar her yaşta yolcular için maksimum güvenliğe sahip. Üçüncü koltuk sırasında oturan çocuklar için de aynı güvenlik sağlanabilmiş.

Land Rover, yaptığı açıklamada modelin güvenliği ile çalışmaların detaylarını anlattı. Otomobili üretirken güvenlik departmanının asıl amacının küçük SUV segmentinin en güvenli aracını yaratmak olduğunu vurguladı. Üretim sonrası yapılan testler sonucu da amaçlarına ulaştıklarını ve bununla gurur duyduklarını belirtti.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu