Haberler

2016 Cadillac Vsport doğrulandı




Nisan 2015’te New York Otomobil Fuarı’nda tanıtılıp yıl sonunda Detroit’te üretilmesi planlanan Cadillac CT6 göz önünde bulundurulması gereken bir model. Bazı sorular hala cevapsız olsa da ipuçları gün geçtikçe çoğalıyor.

Şu ana kadar pek çok farklı resmi kaynak Cadillac XTS’in yerini alacak bir sedan amiral gemisi modeli işaret etti. General Motors’un Omega platformu üzerine kurulacak olan lüks araç, Audi A8, BMW 7 Serisi ve Mercedes S serisi ile rekabet edecek.

Omega platformu hakkında pek fazla detay bilinmiyor olsa da şimdiye kadar görülen detaylardan yola çıkarak aracın arkadan itişli ya da dört çeker olması, hafif ama dayanıklı alüminyum ve magnezyum alaşım malzeme kullanılması, uzunlamasına yerleştirilmiş motor ve 2015 model Cadillac ATS’de kullanılan GM Alpha platformuna benzer bir yapıya sahip olması bekleniyor.

Araçtaki itici gücü ise içlerinde çift turbolu 3 litre V6 ve 8 ileri otomatik Hydra-Matic 8L90 şanzıman ikilisinin de bulunacağı 6 ve 8 silindirli üniteler sağlayacak. Bir plug-in hibrid versiyonun üretileceği de doğrulanan bilgiler arasında.

Aynı kaynaklara göre aracın 1,678 – 1,860 kilogram arasında ağırlığa sahip olacak bir Vsport modeli de geliştiriliyor.

2016 model CT6 modeli ile birlikte yeni nesil LT5 V8 motor da merakla bekleniyor. Daha da lüks CT8 henüz geliştirme aşamasındayken CT6, pek çok Cadillac müşterisini tatmin edecektir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu