Haberler

Mercedes’in seçimi




Mercedes-Benz, GLE Coupe modelini tanıtarak, BMW ve Audi tarafından domine edilen bazı segmentlerden pay kapmanın hesaplarını yaptığını gözler önüne serdi. Dört kapılı coupe segmentinde yer alan Mercedes modellerine baktığımızda, A serisinin altyapısını kullanan CLA ve dört kapılı coupe segmentini yaratan CLS modeliyle karşılaşıyoruz.

Mercedes-Benz tarafından atılması gereken adım ise CLS kadar pahalı ve onun kadar büyük değil. Çözüm CLA gibi önden çekişli bir otomobil olabilir. Ve bu yüzden akıllara C-serisi SportCoupe bilmecesi geliyor. Mercedes nihayet Audi A5 Sportback ve BMW 4 serisi Gran Coupe için bir rakip otomobille gelecek mi?

Bize göre bu sorunun cevabı “hayır” çünkü bir Alman şirketleri ne zaman niş bir ürünle pazara girse, asıl ürünleri cansızlaşıyor. W205 kodlu C-serisi zaten halihazırda seksi bir tasarıma sahip olsa da tek eksiği geniş bir bagaj ve pratik bir bagaj kapağı.

Theophilus Chin tarafından yapılan render da tam olarak Mercedes ve C-serisi’nin bu sorunlarına eğiliyor. Sonuç olarak daha büyük bagajlı C-serisi olan C-serisi SportCoupe modelini geliştirmek ve üretmek çok da zor değil. Fakat bu noktada akıllara tek bir soru geliyor: “İnsanlar C-serisi SportCoupe modelinden kaç tane satın alacak?”.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. bu yapılırsa sedan c180 biter ama manyak satılır ozellikle 1.6 motoruyla 150bin 170bin arası satılır
    ki ne 4 kalır nede a5

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu