Haberler

Bu CR-V’ye bayılacaksınız




Honda’nın SUV sınıfındaki başarılı temsilcisi CR-V, 2015 yılına makyajlanmış olarak giriyor.

İlkbaharda satışına başlanacak olan makyajlı CR-V daha modern bir görünüme kavuşurken kullanılan motor ve şanzıman seçenekleri de genişletilerek Avrupalı rakipleri karşısında daha güçlü bir seçenek halini alacak gibi görünüyor.

Daha kaslı, keskin ve sportif bir görünüme kavuşan CR-V’nin dış görünüşündeki en büyük değişiklik ön kısmında göze çarpıyor. Far, panjur, tampon ve tampon koruyucusunun yeni tasarımı ile birlikte daha geniş bir görünüme kavuşan otomobil, aracın ön kısmını yere yaklaştıran tampon tasarımı sayesinde yüksek hızlarda daha kararlı hale gelmiş. Aracın arka bölümüne bakıldığında, LED teknolojisi ile kombine edilmiş üç boyutlu tasarıma sahip far gurubu kullanılarak eski modele göre daha akıcı bir arka tasarım elde edilmiş.

İç mekana geçildiğinde ise ufak dokunuşlar görülürken, tuşlarda kullanılan kaliteli malzemeler ve ön konsoldaki krom eklentiler kalite algısını arttırmış.

Daha güçlü bir dizel motor ve 9 ileri otomatik şanzıman

CR-V’nin kalbinde daha önce sadece 2 seçenek varken şimdi daha fazla seçeneğin karşımıza çıktığını belirtmeliyiz. Dizel motor seçeneğinde halen 1.6lt 120 PS gücünde bir dizel motorla satılan CR-V, makyajlı model ile birlikte bu motorun güçlendirilmiş bir versiyonuyla ve otomatik şanzımanla da satın alınabilecek.

Honda’nın “Earth Dreams” teknolojisinin bir ürünü olan yeni 1.6 lt i-DTEC ünite, çift turboşarj ile donatılarak mevcut modele göre çok daha verimli ve performanslı bir seçenek olmuş. 160 PS güce ve 350 NM gibi çok yüksek bir tork değerine sahip olan bu yeni motoru 4 çeker sistemi ve 9 ileri otomatik şanzıman ile kombine eden Honda, CR-V’nin önemli eksikliklerini de böylece gidermiş olacak. 6 ileri manuel şanzıman ile de alınabilecek olan yeni motor, 130 g/km’lik CO2 değeriyle sınıfının en düşük CO2 salınımına sahip modeli konumunda. 9 ileri otomatik şanzımanlı model ise 135g/km’lik CO2 değeriyle markanın artık eskimiş olan 5 ileri otomatik şanzımanına göre %20 daha düşük bir CO2 değeri elde edilmesini sağlamış.

4×2 modeli, güncel modelde olduğu gibi 6 ileri manuel şanzıman ile birlikte 1.6 litre i-DTEC 120 PS gücündeki dizel motor ile satılmaya devam edecek. 120PS’lik dizel ünite 115gr/km’lik çok düşük bir CO2 oranına sahip. Modelin benzinli motor seçeneğinde ise yıllardır CR-V ile özdeşleşen; 2.0 lt’lik 155PS gücündeki i-VTEC motor kullanılırken, bu motor ufak revizyonlarla Euro6 emisyon normlarına uygun hale getirilmiş durumda.

Yepyeni bir multimedya deneyimi

2015 yılında CR-V ile birlikte Avrupa’lı tüketiciler, Honda Connect isimli bilgi-eğlence sistemiyle de tanışacaklar.

Standart olarak sunulan 7 inch’lik dokunmatik ekrana sahip bilgi sistemi, sürüş anında kullanım kolaylığı ile ön plana çıkıyor. Ön koltuktaki yolcuların araç ile alakalı tüm bilgilere ulaşabildiği sistemde, sisteme entegre çalışan geri görüş kamerası park manevralarını kolaylaştırırken MirrorLink Bluetooth teknolojisi ile kullanıcıların telefonlarını medya sistemi ile bağlayabilmeleri sağlanmış.

İnternet erişiminin de sunulduğu eğlence sistemine, Honda App Center aracılığı ile dünyaca ünlü navigasyon markası Garmin’inde içinde bulunduğu 9 farklı uygulama yüklenebiliyor.

2015’in ilkbaharında satışına başlanacak olan CR-V’nin fiyatı hakkında henüz bir açıklama yapılmazken 9 ileri otomatik şanzıman seçeneğine sahip 1.6 lt 160 PS’lik motorun ülkemizde düzgün bir fiyatlandırma politikası ile yüksek satış adetlerine ulaşması muhtemel.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. 90-100 arası fiyatını koruyabilirse, ki pek mümkün görünmüyor, ortalıkta çok görürüz. Kesinlikle çok başarılı bir kombinasyon. 1,6 dizel vergi avantajlı ve gerçekten büyük sayılabilecek bir suv. yüksek torklu motor, düşük tüketim, otomatik vites, honda kalitesi. Şahsen o paraya “malum” hatchback e binmektense jipe binerim geniş geniş…

  2. Türkiye için harika bi motor 4 çeker fiyatta 120 den falza olmazsa iyi satar.Bi videoda görmüştüm kuga ile 4 çekerini karşılaştırıyorlar kuganın ön patinaja düştüğünde arka çalışıyor hondada çalışmıyordu 4 çekeri sıkıntılı.Honda CR-V 2014 4WD failure: http://youtu.be/jkiv-bWbLIo

  3. Mevcut motorda Elegance 105 bin civarı. Bu araç 4 çeker,9 ileri ve 160 PS olunca fiyat 125 bin civarına çıkar diye düşünüyorum….

  4. Honda Türkiye yüksek fiyat politikası yüzünden başarısız. 100 bin TL’nin altında kalmayı başaran çok rakibi var.
    Nissan’ın kullandığı 1,6 dCi motor yakında 160 HP olacak.

  5. Bu sınıfta uygun fiyatlı otomobil kaldı mı? Hatta Türkiye’de uygun fiyatlı otomobil kaldı mı? Full donanımlı Önden çekişli Qashqai 1.6 Dci otomatik 113 bin TL, 4 çeker manuel 115 bin TL. Hem otomatik hem 4 çeker modeli yok şuan. Eğer olsaydı 120 bin TL civarı olacaktır. Qashqai’nin 160 BG’lik versiyonu hem otomatik hem 4 çeker sistemi ile gelirse 120 bin TL’den daha fazla bir fiyat etiketi olur. Malesef Full donanımlı olup da uygun fiyatlı olan araç kalmadı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu