Haberler

Cayman ve Boxster emekliye mi ayrılıyor?




Porsche, son birkaç yıldır 911 ve crossover sınıfındaki temsilcileri dışında diğer modelerine de fazlasıyla önem vermeye başladı. Cayman’ın güçlendirilmiş versiyonu olan GT4 modelinin testlerine başlayan Porsche, 2017 yılında satışına başlamayı planladığı, Ferrari ile olan rakabetinde kendisini bir adım daha ileriye taşıyabilecek olan “960” modeli üzerinde çalışmalar yapıyor. Porsche, kendisi ile özdeşleşmiş yarışcı kimliğini yansıtan bu otomobillerin dışında, kendi sınıfına yeni bir soluk getirerek çok iyi satış rakamlarına imza atan Panemara modelinin de gelecek nesli için çalışmalar yapıyor. Bunların dışında Porsche’nin, bu yılın başlarında markanın önemli modellerinden olan Boxster’dan  daha ucuza satılması planlanan, dört silindirli boxer motora sahip “718” isimli bir modelin üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.

Gelen bilgilere göre Porsche, “718” projesini hayata geçirmekte kararlı görünüyor. 1958-1962 yılları arasında üretilmiş olan “718 Roadster” modeli üretimden kalkmış olabilir ancak “911” gibi “718” ismi de coupe ve convertible karoserde kendisine hayat bularak Boxster ve Cayman isimlerini emekliye ayıracak gibi görünüyor.

Boxster modelinden daha ucuza satılacak olan 4 silindirli, boxer motorlu modelde; 2.0 lt 285 BG, 2.5 lt 360 BG ve 400 BG’lik  3 farklı güç alternatifi sunulacağı gelen bilgiler arasında.

Porsche’nin motorsporları geçmişinde Stirling Moss’un Porsche 718 ile elde ettiği zaferler çok önemli bir yer alırken, 2016 yılında tanıtılması planlanan “718” modelinde Porsche, Moss’un bıraktığı mirasın devam etmesini istiyor.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu