Haberler

E-Serisi plug-in hibrit kış ile mücadele ediyor




Ağır kış şartlarına uygun ekipmanlar ile İsveç’e kamp kuran mühendis ekibinin test ettiği kamuflajlı W213 prototipi, yakından dikkatlice incelendiğin de sıradan bir E-Serisi olmadığını gizleyemiyor. Arka tamponda konumlandırılan şarj yuvası otomobilin gerçek kimliğini ele veriyor.

E-Serisi’nin SUV versiyonu olarak kabul edilen GLE plug-in hibrit ile aynı V6 motoru paylaşacakları söylenen E-Serisi plug-in hibrit, ayrıca dört silindirli bir versiyona da sahip olabilir. Dört silindirli bir ünite kullanıldığı takdirde ise C350 plug-in hibritte kullanılan 208 Hp benzinli ve 80 Hp elektrikli motor ile birlikte 7 ileri otomatik vites kombinasyonunun geliştirilmiş bir halinin kullanılması olası.

Mercedes’in rakiplerine göz atacak olursak BMW’de 2.0 litrelik plug-in hibrit motorları X5 ve 5 Serisi için geliştirirken, Porsche Panamera ve Cayenne S E-Hybrid modellerinde V6 ünitelere yer veriyor. Durum böyle olunca Mercedes’in pastadan pay kaybetmemek için her iki motoru da geliştirme olasılığı artıyor. Diğer bir etmen ise Çin’deki yerel hükümetlerin lüks araçlardan kaynaklanan kirliliği önlemek için çıkarttıkları sert yasalar. Bu sert yasalar yüzünden gelecek jenerasyon Audi A6 ve Panamera’nın küçük kardeşi olacağı konuşulan olan Pajun’un sadece elektrikli versiyonlarının da üretileceği dedikodular arasında.

Utku Ulaş Tekin

Dört yaşımdayken babamın aldığı benden bir kaç ay büyük olan 92 model Renault Spring ile başladı tüm bu macera. İnsanların kullandığı hareket eden nesnelerin keşfine başlıyordum. Yaşım ilerledikçe daha da artan bir heyecan oldu bu nesneler içimde. Sonradan bu nesnelerin aslında nesne olmadığını, sadece otomobil tutkunu olan insanlar tarafından görülebilen ruhları olduğunu keşfettim. Fakat sıkıntı bu ruhları görebilen diğer insanları bulmaktı. Arayışın son bulduğu durak ise Otopark.com oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu