Haberler

Hamilton ve Rosberg’in kaleminden…




Mercedes-Benz, Formula 1’de geçirdiği harika sezonun ardından bu sezonu ölümsüzleştirmek için SL63 AMG’ye  “World Championship 2014 Collector’s Edition” isminde yeni bir donanım ekledi.

Lewis Hamilton’un Formula 1’de elde ettiği şampiyonluk ve hemen ardından takımın 2. pilotu olan Nico Rosberg’in de şampiyonada 2. olması ile mükemmel bir sezon geçiren Mercedes-Benz, bu zaferini SL63 AMG’nin özel bir versiyonu ile kutluyor. Her iki Formula 1 pilotunun da görüşleri alınarak geliştirilen SL63 AMG’nin bu özel serisi, siyah ve beyaz renkli 2 farklı araçtan oluşuyor. Siyah renkli aracın tasarımını Lewis Hamilton yaparken, beyaz renkli aracın tasarımını ise Nico Rosberg yapmış. Hamilton kendi aracında altın renginde gövde eklentileri seçerken Rosberg ise gümüş renkli detaylara yer vermiş. Hamilton’un aracında Silverstone pistini, Rosberg’in  aracında ise Hockenheim pistini temsilen pist çizmlerinin yer aldığı; ön göğüs, halı paspaslar ve araç anahtarları kullanılırken bu sayede Hamilton’un Silverstone pistindeki zaferine, Rosberg’in de Hockenheim pistindeki zaferine atıfta bulunulmuş.

Standart SL 63 AMG’den gözle görülür önemli farkların olmadığı bu araçlar, ilk kez geçtiğimiz günlerde Stuttgart’da olan “Stars&Cars” etkinliğinde sergilenirken araçlardan sadece 19 adet üretileceği belirtildi.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu