Haberler

Sergio teslim oldu




Ferrari’nin Cenevre Otomobil Fuarı’nda ilk kez sergilenen ve İtalyan üreticinin pek çok modelinde imzası bulunan Sergio Pininfarina’yı onurlandırma amacıyla onun adını verdiği konsept otomobili gerçeğe dönüştü. Tasarım ve üretim sürecinde Dassault Systèmes teknolojileri kullanılan Sergio; ilk alıcısına Birleşik Arap Emirlikleri ’nde ulaştı.

Projede dünyanın en büyük yazılım şirketlerinden biri olan Dassault Systèmes da önemli bir rol oynadı. Firma, Pininfarina ve Ferrari ile tasarım-üretim süreci için işbirliğine gitti. Ferrari otomobilleri ve Juventus Stadyumu’nu da tasarlayan firma olan Pininfarina, yeni konsept otomobili için Dassault Systèmes’in 3DEXPERIENCE CATIA for Creative Designers uygulamasını seçmişti. CATIA uygulaması, projenin tasarımcılarının ve mühendislerinin çok kısa bir süre içinde estetik açıdan yenilikçi ve aerodinamik bir tasarım ortaya koymasını sağladı.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Sergio Pininfarina’yı onurlandırmak değil ki bu,adamı bildiğin mezarında parende attırıp olimpiyatlara hazırlamak..Param olup alsam bu arabayı, kese kağıdı geçirir öyle kullanırdım hehe.Son dönem Ferrari tasarımlarını da çocukluğumuzda sakızlardan çıkan absürd tasarımlı prototip arabalara benzetiyorum; nerede 512 M’ler,Testarossa’lar,456 GT’ler,Maranello’lar..Şimdikiler çok çirkin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu