Haberler

Skoda’dan beş yıldızlı ürün gamı




Skoda tasarımıyla, sürüş kalitesiyle ve pratikliğiyle ön plana çıkmasının yanı sıra güvenlik özellikleriyle de dikkat çekiyor. Son olarak tamamen yenilenen üçüncü nesil Fabia da, Euro NCAP çarpışma testlerinden beş yıldız elde etti. Böylece Skoda ürün gamında yer alan tüm otomobiller uluslararası alanda kabul gören ve bağımsız uzmanlar tarafından yapılan Euro NCAP testlerinden beş yıldız elde etmiş oldu.

Yüksek güvenlik seviyelerini karşılayan Octavia, Rapid, Citigo, Yeti, Superb, Roomster ve yeni Fabia modelleri, mühendislerin gerçekleştirdiği yoğun çalışma sonucu aktif ve pasif güvenlikler konusunda en yüksek seviyeye ulaşıyor.

HER SINIFTA EN YÜKSEK GÜVENLİK TEKNOJİLERİ

Skoda elde ettiği derecelerle tüm yolcularını ve kullanıcılarını düşündüğünü kanıtlıyor. Bununla birlikte Skoda bunu sadece üst segment otomobillerde değil tüm ürün gamında aynı şekilde uyguluyor. Şehir otomobili Citigo’dan, küçük sınıftaki Fabia’ya, SUV sınıfındaki Yeti’ye ve lüks segmentteki Superb modellerine kadar her araçta yüksek güvenlik özellikleri göze çarpıyor.

Son olarak Skoda Fabia’nın üst sınıf modellerde rastlanan güvenlik donanımlarını küçük sınıfa taşıması, segmentte yeni bir sayfa açıyor. Skoda’nın sunduğu Elektronik Stabilite Kontrolü‘nün (ESC) bir parçası olarak çalışan Çoklu-Çarpışma Önleyici Fren sistemi ise Euro NCAP “Yenilikçi Güvenlik Teknolojileri“ ödülüne sahip.

Bunların yanı sıra Skoda yenilikçi güvenlik teknolojileri arasında Şehiriçi Acil Fren Desteği, Sürücü Aktivite Asistanı, Adaptif Hız Sabitleyici, Şerit Asistanı, Akıllı Far Asistanı, Trafik Işığı Algılama Özelliği, Yokuş Kalkış Desteği, Elektronik Lastik Basınç Monitörü gibi donanımlar sunuyor.

Emre Berk Simsek

İTÜ Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği mezunuyum. Sıkı bir otomobil tutkunuyum. Çocukluğum onların içinde geçti, üniversite yıllarımda ise birçoğunu test ettim. Ve yine aynı yıllarda Otopark ailesine dahil oldum. Direksiyonda olmak benim için bir çocuğun oyuncağıyla oynaması gibidir; bazen huzur dolu, kimi zaman ise adrenalinin doruklarında.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu