Haberler

Toyota’nın kalite ve güvenliğine TÜV onayı




Toyota’nın kalitesi ve güvenilirliği Alman denetleme ajansı TÜV tarafından bir kez daha tescil edildi. Toyota bu yıl da Consumer Reports yıllık raporunda üst üste 8’inci kez en güvenilir marka olmayı başarırken, Best Global Brands raporunda da en değerli otomobil markası olarak sıralamanın en üstünde yer aldı. Toyota, 2015 TÜV raporuna göre en güvenilir marka olmayı da başardı.

 

226 modelden oluşan 8,5 milyon aracın incelenmesiyle hazırlanan TÜV raporunda en başarılı marka olarak dikkat çeken Toyota’nın iQ ve Avensis modelleri, 4-5 yaş otomobiller kategorisinde 3’üncü sırayı paylaştı. Toyota bu yaş kategorisinde yüzde 6,5 puanıyla yaş grubundaki rakiplerinin sadece yarısı kadar kusurla dikkatleri üzerinde topladı. Toyota, 6-7 yaş kategorisinde de Auris, Verso ve Yaris ile ilk 10 içinde yer almayı başardı.   8-9 yaş grubunda ilk üç içinde 2 otomobiliyle yer alan Toyota marka olarak liderlik pozisyonunu korudu. Bu kategoride, Verso ikinci ve RAV 4 üçüncü olurken, Corolla ve Avensis modelleri de ilk 10’a girmeyi başardı. 10-11 yaşındaki otomobillerde de dört Toyota modeli ilk 10’da yer aldı.

 

Toyota, geçtiğimiz yılların TÜV raporlarında olduğu gibi bu yıl da lider pozisyonunu koruyarak, yüksek güvenilirliğini ve uzun dönem dayanıklılığını kanıtladı. 40 yılı aşan bir süredir yıllık olarak yayınlanan TÜV raporları; müşterilere pazardaki markaların uzun dönem dayanıklılığı ve toplam kalitesi hakkında bilgiler sunmayı amaçlarken, aynı zamanda yeni ve 2.el otomobil alacaklar için önemli bir rehber niteliği de taşıyor.

Emre Berk Simsek

İTÜ Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği mezunuyum. Sıkı bir otomobil tutkunuyum. Çocukluğum onların içinde geçti, üniversite yıllarımda ise birçoğunu test ettim. Ve yine aynı yıllarda Otopark ailesine dahil oldum. Direksiyonda olmak benim için bir çocuğun oyuncağıyla oynaması gibidir; bazen huzur dolu, kimi zaman ise adrenalinin doruklarında.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu