Haberler

Yeni Audi Q7




Yenilenen Audi Q7’nin fotoğrafları internete sızdı. Audi’nin SUV sınıfındaki amiral gemisi olan Q7’nin ikinci jenarasyonu daha keskin hatlarla karşımızda. Selefine göre çok da farklı tasarlanmış olmasa da keskinleşen hatlarıyla hantallığını attığını söyleyebiliriz. Değişikliklerin büyük çoğunluğu kabin içerisinde yapılmış modelde eski karmaşıklığın yerine yeni TT ve Passat modellerinde kullanılan dijital panel kullanılarak sadeliğe gidilmiş. Passat ile aynı havalandırma  ızgaralarının kullanılması ise tartışmalara gebe bir konu.

En büyük değişiklik yeni Q7’nin görünmeyen yerlerinde gizli. Yeni MLB Evo platformu kullanılan Q7 bu sayede selefine göre 363 kilogram kadar hafifleyecek. Matrix led farlar opsiyonel olarak sunulan modelin güncel versiyonunda kullanılan 6 ve 8 silindirli motorlar ufak değişiklikler yapılarak kullanılmaya devam edilecek ve bu sayede daha yüksek performans sağlamasının yanında yakıt tüketimi ve karbondioksit salınımı düşürülmüş olacak. RS5 TDI’da kullanılan çift turbolu v6 turboşarjlı motorun SQ7’de de kullanılması bekleniyor.

Tüm bunların dışında bir de Audi’nin E-Tron versiyonlarına bir yenisi olarak eklenecek yeni Q7 E-Tron’da 3 litrelik 6 silindirli dizel ünite ve elektrik motoru görev yapacak. Bu versiyon yeni Q7’den birkaç ay sonra piyasaya sürülecek.

İlgili Makaleler

9 Yorum

  1. Eski kasa hantaldı ama gene heybeti vardı, bu kasa stationwagon gibi olmuş. Mercedes gle ve audi q7 hayalkırıklıgı

      1. Boyutları da küçülmüş diye okudum. Eski heybeti olmaz. Dış tasarımı hiç beğenemedim de, içi çok güzel olmuş.

  2. tebrikler vw, grubun diğer üyelerini (vw, skoda, seat) audi’ye benzetirken, audi’nin tasarım felsefesi gün geçtikçe sıradanlaşıyor…

  3. süper ya şöyle farları filan stopları kare yapın ne güzel hoş böyle baksana Peugeot tasarım diline uzay arabası gibi ruhsuz tatsız bi araba ama bide Vw-Audi tasarım diline bak süper kare tasarım muhteşem ya bozmayın siz

  4. İç tasarımı ne kadar muhteşemse dışı da bi o kadar berbat. Eski kasalar daha popüler olacak bu kasayla birlikte. SUV gibi durmuyor hiç. arka fotoğraftan bakınca aynı Audi A6 Avant. Arka lambalar A6 ön farlar Q3 adı ise Q7. Audi tasarımcısını değişmeli bence. şu yeni tasarım dili hiç hoş değil. özellikle o çok beğenilen Audi panjuru bozulmuş. Farlarla birleştirilmesi hiç güzel durmuyor. Nerdeee A7 A6 A5 nerdeee Q7. Felaket kötü dış tasarımı…..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu