Haberler

Yeni E Serisinin iç mekanı su yüzüne çıktı




2016 model Mercedes E Serisinin kabini Avrupa’da test edilirken görüntülendi. Tamamen yenilenen iç tasarım büyük abisi S Serisi ve C Serisinden esintiler taşıyor.

Eylül 2015’te Frankfurt Motor Show’da tanıtılması planlanan yeni E Serisi’nin dış tasarımında da C ve S Serilerinden izler taşıması bekleniyor. Fakat ağır kamuflaj nedeni ile dış görünüm hakkında net bir şey söylemek ise şimdilik mümkün değil.

Konsolun alt kısmı ve orta konsoldaki kontrolleri C serisinden alan yeni E Serisinde multimedya ekranı C’nin aksine S Serisinde olduğu gibi ön panelin içine oturtulmuş. Ekranın altına yerleştirilen dört adet havalandırma kanalı ise alüminyum görünümü ile oldukça ihtişamlı duruyor.

E Serisinin kamera ile tümsekleri algılayarak süspansiyonları darbelere hazırlayan Magic Body Control sistemi gibi bazı üst sınıf özellikleri S Serisinden alması beklenirken, şasisinin temel bazı parçalarını ise küçük kardeşi C Serisinin alüminyum gibi hafif malzemelerden yapılmış MRA platformundan alacak.

2016 yılında satışa sunulması planlanan E Serisinde kullanılacak yeni benzinli motorlar, Avrupa Birliğin’de yasal zorunluluk haline getirileceği konuşulan 48 voltluk batarya sistemi ve yeni güç aktarma organları gibi daha çevreci ve daha verimli teknolojileri beraberinde getirmesi bekleniyor. Hibrid ve plug-in hibrid seçeneklerinin de sunulacağı açıklanırken, C300’de bulunan benzinli 3.0 litrelik V6 ünite ve elektrikli motorun ödünç alınacağı dedikodular arasında.

Utku Ulaş Tekin

Dört yaşımdayken babamın aldığı benden bir kaç ay büyük olan 92 model Renault Spring ile başladı tüm bu macera. İnsanların kullandığı hareket eden nesnelerin keşfine başlıyordum. Yaşım ilerledikçe daha da artan bir heyecan oldu bu nesneler içimde. Sonradan bu nesnelerin aslında nesne olmadığını, sadece otomobil tutkunu olan insanlar tarafından görülebilen ruhları olduğunu keşfettim. Fakat sıkıntı bu ruhları görebilen diğer insanları bulmaktı. Arayışın son bulduğu durak ise Otopark.com oldu.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. VE VE VE HALA BEKLEMEDEYİM. TAKİ KASALAR MAKYAJLANIP YENİLENME BİTİNCE ALACAĞIM inşaALLAH …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu